• Etusivu
  • Remontti

Meidän katto™-kuntoarvio taloyhtiön kunnossapitosuunnittelun tukena

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 09.04.2020
20204_63963.jpg

Meidän katto-kuntoraportti luo varman perustan taloyhtiön katon kunnossapitosuunnitteluun.

Taloyhtiössä kiinteistön vaatimiin mittavampiin remontteihin kannattaa varautua ja valmistautua hyvissä ajoin. Kun korjaustarpeet tunnistetaan ajoissa, niiden toteuttamiseen voidaan varautua niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Taloyhtiön hallituksella on lainsäädännöllinenkin vastuu huolehtia asuinkiinteistönsä ylläpidosta ja kehittämisestä.

Raportit voidaan esitellä videopalaverin välityksellä

Katto on kiinteistön ylin ja tärkein suoja, joka vaikuttaa oleellisesti koko rakennuksen kuntoon ja asumisterveyteen. Siksi katon huolto- ja korjaustyöt kannattaa tehdä ajoissa, muutoin seurauksena voi olla mm. homeongelmia ja huomattavasti kalliimpi remontti. Vesivek tarjoaa taloyhtiön kunnossapitosuunnittelun ja päätöksenteon pohjaksi kaksi erinomaista työkalua, Meidän kattoTM -raportin ja Meidän kattoTM -turvakatselmuksen. Kuvallisten ja selkokielisten dokumenttien pohjalta kiinteistön katon kunto ja mahdolliset tulevat korjaustarpeet voidaan arvioida kattavasti, objektiivisten faktojen perusteella. Raportit ovat veloituksettomia eivätkä edellytä tilaajaltaan mitään jatkotoimenpiteitä.

Edustajamme esittelee havaintonsa mielellään tarvittaville tahoille videokokouksen avulla. Raporttien läpikäyminen etänä onnistuu mainiosti, kuten alla olevasta asiakaskokemuksesta käy ilmi. Jos kuntoarviossa tulee ilmi korjaustarpeita, annamme Avaimet käteen -tarjouksen. Ja jos kaikki on katolla kunnossa, saatte esittää taloyhtiölle asiasta mustaa valkoisella ja kattohuolet pois mielestänne

Korona-aikanakin Vesivek huolehtii asiakkaistaan ja kantaa yhteiskuntavastuuta

Vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta on tärkeää, että taloyhtiöissä pystytään hoitamaan tarpeelliset huoltotoimet ja remontit ajallaan. Vesivek on sopeuttanut toimintaansa niin, että pystyy palvelemaan asiakkaitaan turvallisesti ja yhteiskuntavastuullisesti. Kunnioitamme asiakkaiden toivetta tarvittavan yhteydenpidon hoitamiseksi; tarvittaessa kaikki kommunikointi voidaan hoitaa puhelimitse ja sähköpostitse. Meillä on myös yhteiskuntavastuu omalta osaltamme pitää Suomen rattaat pyörimässä. Teemme kaikkemme, että voimme työnantajana työllistää työntekijämme ja kannamme niin vastuuta myös heidän perheistään. Kuntoarviomme ja asennuksemme jatkuvat siis normaalisti.

Taloyhtiön tärkeitä päätöksiä ei kannata siirtää

Vaasalaisessa taloyhtiössä kuntoraportti esiteltiin etänä

Taloyhtiön etäkokouksia on pidetty onnistuneesti mm. vaasalaisessa Bostads Ab Storalånggatan 23:ssa, jonka isännöitsijänä toimii Kim Dahlbacka Realia Isännöinnistä. Kiinteistön konesaumakatteessa oli havaittu vuotokohtia, ja katon kunto haluttiin selvittää kokonaisuudessaan. Vesivekin Mikko Kivimäki kävi tekemässä kiinteistöön Meidän kattoTM-kuntoarvion, josta kävi ilmi yläpohjan, vesikatteen, sadevesijärjestelmän sekä kattoturvan kunto. Kuntoarvion tulokset käytiin läpi Teams-etäpalaverina, jossa oli mukana Mikon ja Kimin lisäksi taloyhtiön hallituksen kolme jäsentä.

Kim kertoo, että vallitseva poikkeustilanne on vaikuttanut taloyhtiöissä monella tavalla. Taloyhtiön kokouksien järjestämisessä on jouduttu käyttämään luovuutta, esimerkiksi yhtiökokouksissa kaikille on lainsäädännön mukaan annettava mahdollisuus olla fyysisesti läsnä.

Vesivekin kanssa yhteistyö ja kommunikointi on sujunut mallikkaasti tässä poikkeustilanteessakin. Puhelimella ja sähköpostilla päästään jo pitkälle. Kuntoarvion pohjalta tehty raportti käytiin läpi Teamsetäpalaverina, ja näytönjaon avulla jokainen osallistuja esitteli tarvittavat asiakirjat. Vesivekin kuntoraportin kuvat ja havainnot pystyttiin käymään läpi oikeastaan aivan yhtä hyvin kuin normaalissakin kokouksessa, Kim kertoo.

Storalånggatanin tapauksessa taloyhtiön hallitus tulee esittämään yhtiökokoukselle, että kiinteistön katto remontoidaan kokonaan. Katon paikkakorjaus olisi lyhytnäköinen ratkaisu, koska kuntoarvio paljasti muitakin puutteita kuin pelkät näkyvät vuodot. Kuntoarviosta saadun raportin avulla johtopäätökset on helppo perustella yhtiökokouksessa.

Storlånggatanin katto oli vuodelta -91, joten kuntoarvion paljastamat ongelmat tulivat pienenä yllätyksenä taloyhtiölle. Aluskatteen puute oli aiheuttanut rakenteisiin kosteusvaurioita, lisäksi kattoturvallisuus ei ollut nykymääräysten mukainen.

Storlånggatanin katto oli vuodelta -91, joten kuntoarvion paljastamat ongelmat tulivat pienenä yllätyksenä taloyhtiölle. Aluskatteen puute oli aiheuttanut rakenteisiin kosteusvaurioita, lisäksi kattoturvallisuus ei ollut nykymääräysten mukainen.

Nykyään lainsäädäntö edellyttää taloyhtiöiltä pitkän tähtäyksen suunnitelmaa, joka kattaa kiinteistön arvioidut remonttitarpeet viiden vuoden sisällä. Kim korostaa kuntoarvioiden merkitystä:

Suunnittelun pohjaksi tällaiset ammattimaiset kartoitukset ovat oikein hyvä työkalu. Ne antavat hallitukselle hyvät tiedot, mistä lähteä liikkeelle ja mitä asioita esitetään yhtiökokouksessa. Sokkona ei kannata asioita edistää. Hyvällä tiedolla tulee hyvät päätökset.

Jos taloyhtiössänne arvuutellaan katon tai kattoturvallisuuden kuntoa, kannattaa hyödyntää Vesivekin veloituksettomat raportit.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20187_53873.jpg
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton