• Etusivu
  • Energia

Milloin lämmönjakolaitteiden uusiminen on ajankohtaista?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 16.07.2013Päivitetty 06.02.2024
20152_42440.jpg

Kun lämmönjakolaitteet ovat yli 20 vuotta vanhat, kannattaa ne uusia seuraavan viiden vuoden sisällä suunnitelmalllisesti.

Katso video, miten helposti lämmönjakolaitteiden vaihtaminen onnistuu!

Fortum Kaukolämpö

Säästöjä laitteiston uusinnalla

Tarkkaa laitteiston teknistä elinikää on vaikea arvioida etukäteen ja uusimistarpeessa voi olla suuriakin poikkeavuuksia riippuen laitteiden käyttötavasta ja olosuhteista. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää, että laitteiston luotettavuus alkaa olennaisesti heiketä yli 20 vuoden iässä ja samalla käyttö- ja ylläpitokustannukset kasvavat.

Laitteiden uusinnan myötä voidaan saavuttaa säästöjä, mutta tärkeimmät edut ovat laitteiden toimivuuden ja luotettavuuden paranemisessa. Yleisesti suurin säästöpotentiaali on nykyaikaisissa säätölaitteissa ja kiertovesipumpuissa sekä varsinkin lämmitysverkoston tasapainotuksessa. Näiden avulla voidaan saavuttaa jopa yli kymmenen prosentin energiansäästö.

Lämmönjakolaitteiden uusimisella saadaan myös laitteiston mitoitus ja säädöt optimoiduksi nykytilanteeseen sopiviksi. Alkuperäiset laitteet on usein mitoitettu kiinteistön rakennusvaiheessa, jolloin mitoitus on tehty arviolaskennan mukaan. Laitteiden uusinnassa päästään laitteet mitoittamaan ja säätämään todellisen kulutuksen mukaan.

Info

Info

Lämmönjakolaitteiden iän lisäksi uusimistarve saattaa ilmetä:

• Laitevikojen kautta, jolloin vihreäksi värjätty kaukolämpövesi paljastaa mahdolliset vuodot.

• Mikäli lämmönkäyttö on kasvanut merkittävästi.

• Mikäli kaukolämpöveden jäähtymä on lämmityskaudella alle 25 °C. Jäähtymä kertoo kuinka paljon kaukolämpöverkon vesi jäähtyy kulkiessaan kiinteistön lämmönsiirtimien läpi. Jäähtymä ilmoitetaan kuukausittain lämpölaskulla.

Lämmönjakolaitteet voi uusia myös avaimet käteen -periaatteella

Fortum tekee laitemitoituksen asuintaloille ilmaiseksi lämmönjakolaitteiden uusinnan yhteydessä. Jos kiinteistön käyttötarkoitukseen on tullut muutoksia tai lämmitysverkoston tasapainotuksesta on vierähtänyt aikaa, on hyvä käyttää suunnittelijaa. Laitemitoituksessa mitoitetaan lämmönsiirtimet, säätöventtiilit, pumput ja paisuntalaitteet.

Fortum hoitaa haluttaessa myös koko lämmönjakolaitteiden uusimisen avaimet käteen -periaatteella. Suunnitteluvaiheeseen on varattava riittävästi aikaa, jotta kaikki tekijät saadaan huomioiduksi. Hankesuunnittelu, laitteiston mitoitus, urakan kilpailutus, aikataulutus ja hankkeen toteuttaminen vaativat jokainen vaihe oman aikansa ja huomionsa. Itse laiteuusinta sujuu urakoitsijan osalta nopeasti eikä vuodenajalla ole toteutuksen kannalta suurta merkitystä. Lämmityskatkos kestää yleensä vain yhden työpäivän.

Fortum Liisi -palvelu - uudet lämmönjakolaitteet ja huolto kiinteällä kuukausihinnalla

Fortumin uusi palvelu hankkii puolestasi kaukolämmön lämmönjakolaitteet ja pitää lämmöstäsi aina hyvää huolta: saat lämmönjakolaitteet ja jatkuvan huoltopalvelun nyt kuukausimaksulla. Sinä voit nauttia lämmöstä ilman huolia!

Fortum Liisi sopii uusille tai olemassa oleville, kaukolämmitetyille taloyhtiöille ja yrityksille. Palvelu on saatavissa Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä ja Tuusulassa.

Lisätietoa:

Matti Viikki
myyntipäällikkö
taloyhtiöt Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi
matti.viikki@fortum.com

040 632 8444

Jätä yhteydenottopyyntö Fortumille

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
kaukolämpö
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
Henkilö punaisessa talvitakissa
Mikä on hybridijärjestelmä? Entä mitä tulee huomioida kaukolämmön siirtymisessä matalalämpöön?
Kaukolämpö siirtyy asteittain matalalämpöön, eli 115 asteesta 90 asteeseen. Mitä matalalämpöön siirtyminen tarkoittaa kaukolämmössä oleville taloyhtiöille? Muutos on hyvä huomioida silloin, kun kaukolämmönjakokeskuksen uusinta on edessä. Uusia lämmitysjärjestelmiä harkittaessa on myös hyvä miettiä kaukolämmön ohessa lämpöpumppujen eli hybridijärjestelmien hyödyntämistä. Lisää hybridijärjestelmien hyödyntämisestä ja kaukolämmön matalalämpöön siirtymisessä tässä artikkelissa.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton