• Etusivu
  • Ajankohtaista

Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 06.05.2013
20135_34997.jpg

Kaukolämpölaitteiden uusinnan myötä voidaan saavuttaa säästöjä, mutta tärkeimmät edut ovat laitteiden toimivuuden ja luotettavuuden paranemisessa.

Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.

Kun lämmönjakolaitteet ovat yli 20 vuotta vanhat, kannattaa ne uusia seuraavan viiden vuoden sisällä. Tarkkaa laitteiston teknistä elinikää on vaikea arvioida etukäteen ja uusimistarpeessa voi olla suuriakin poikkeavuuksia riippuen laitteiden käyttötavasta ja olosuhteista. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää, että laitteiston luotettavuus alkaa olennaisesti heiketä yli 20 vuoden iässä ja samalla käyttö- ja ylläpitokustannukset kasvavat.

Lämmönjakolaitteet kannattaa aina uusia suunnitelmallisesti. Laitteiden uusinnan myötä voidaan saavuttaa säästöjä, mutta tärkeimmät edut ovat laitteiden toimivuuden ja luotettavuuden paranemisessa. Yleisesti suurin säästöpotentiaali on nykyaikaisissa säätölaitteissa ja kiertovesipumpuissa sekä varsinkin lämmitysverkoston tasapainotuksessa. Näiden avulla voidaan saavuttaa jopa yli kymmenen prosentin energiansäästö.

Lämmönjakolaitteiden iän lisäksi uusimistarve saattaa ilmetä

  • Laitevikojen kautta, jolloin vihreäksi värjätty kaukolämpövesi paljastaa mahdolliset vuodot.
  • Mikäli lämmönkäyttö on kasvanut merkittävästi.
  • Mikäli kaukolämpöveden jäähtymä on lämmityskaudella alle 25 °C. Jäähtymä kertoo kuinka paljon kaukolämpöverkon vesi jäähtyy kulkiessaan kiinteistön lämmönsiirtimien läpi. Jäähtymä ilmoitetaan kuukausittain lämpölaskulla.

Lämmönjakolaitteet voi uusia myös avaimet käteen -periaatteella

Fortum tekee laitemitoituksen asuintaloille ilmaiseksi lämmönjakolaitteiden uusinnan yhteydessä. Jos kiinteistön käyttötarkoitukseen on tullut muutoksia tai lämmitysverkoston tasapainotuksesta on vierähtänyt aikaa, on hyvä käyttää suunnittelijaa. Laitemitoituksessa mitoitetaan lämmönsiirtimet, säätöventtiilit, pumput ja paisuntalaitteet. Mitoitus laaditaan kiinteistön lämmönkäyttötietojen perusteella ja se perustuu kiinteistön todelliseen lämmöntarpeeseen. Fortum hoitaa asiakkaan niin toivoessa myös koko lämmönjakolaitteiden uusimisen avaimet käteen -periaatteella.

Fortum Power and Heat Oy
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
20152_42440.jpg
Milloin on aika uusia lämmönjakolaitteet?
Kun lämmönjakolaitteet ovat yli 20 vuotta vanhat, kannattaa ne uusia seuraavan viiden vuoden sisällä suunnitelmalllisesti.
202110_73211.jpg
Nyt on aika huolehtia pihan valaistus kuntoon
Hyvin suunniteltu valaistus on yksi tärkeimmistä asioista, jolla voidaan vaikuttaa arjen toimivuuteen sekä viihtyvyyteen taloyhtiössä. Syysiltojen pimentyessä puutteellisen valaistuksen ongelmat tulevatkin nopeasti esille.
20223_77501.jpg
Saako yhtiöjärjestystä muuttaa 3/4 osan enemmistöllä?
Olemme taloyhtiö, jossa on 8 erillistaloa. Yhtiöjärjestyksen mukaan talot kuuluvat osakkaan kunnossapitovastuulle paitsi vesikatto. Olemme muuttamassa yhtiöjärjestystä niin, että vesikatotkin kuuluvat osakkaalle. Osakkaista 3/4 on tämän muutoksen kannalla.Astuuko yhtiöjärjestyksen muutos voimaan suoraan kokouksen päätöksellä?
201112_29017.jpg
Kattohuolto palveluksessanne
Icopalin Kattohuolto tarjoaa monipuoliset palvelut kattojen tarkastuksiin ja kunnossapitoon. Olipa kyse lumenpudotuksesta, kausitarkastuksesta tai katon saneeraustarpeen arvioinnista, hoidamme työn varmalla ammattitaidolla, luotettavasti. Katosta kannattaa pitää huolta: säännöllisillä tarkastuksilla katon käyttöikä pitenee merkittävästi. Katon ammattitaitoinen huolto lisää katon ikää parhaimmillaan 10-15 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30-40 vuotta, joten säästöä syntyy! Kuntotarkastus ja huolto kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Huoltamalla katon säännöllisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Pienikin vuotokohta voi saada aikaan pahaa jälkeä rakenteille sekä rakenteiden alapuolelle sijoitetulle omaisuudelle.Huoltosopimukseen kuuluu kattohuoltokäynnit kaksi kertaa vuodessa. Huoltokäynti sisältää käytännössä katon puhdistuksen, tarkastuksen, tarvittavat pienet korjaukset, kiinnitysten varmistamisen sekä huoltoraportin, jota voidaan käyttää tarvittaessa korjaussuunnitteluun. Kattohuoltopalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti teollisuus- ja liikekiinteistöille sekä asunto-osakeyhtiöille.Kuntotarkastusten, tutkimusten ja huollon lisäksi suoritamme esimerkiksi kattoturvatuotteiden ja valokatosten asennustöitä. Icopal Huoltopalvelusta saat tarkastukset myös savunpoistojärjestelmille.Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin huoltopalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton