• Etusivu
  • Energia

Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Päivitetty 07.08.2023
20134_34749.jpg

Kaukolämpöisessä kodissa voi elämästä nauttia.

Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.

Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä!

Lämmönjakolaitteiden uusiminen taloyhtiössä

Kun taloyhtiön lämmönjakolaitteet ovat yli 20 vuotta vanhat, kannattaa ne uusia seuraavan viiden vuoden sisällä. Nykyaikaisilla lämmönjakolaitteilla saavutetaan luotettava ja hyvin säätyvä lämmitysjärjestelmä, joka takaa tasaisen lämmön säällä kuin säällä.

Lämmönjakolaitteet kannattaa aina uusia suunnitelmallisesti. Niiden uusinnan myötä voidaan saavuttaa säästöjä energiankulutuksessa, mutta tärkeimmät edut ovat laitteiden toimivuuden ja luotettavuuden paranemisessa.

Lämmönjakolaitteiden iän lisäksi uusimistarve saattaa ilmetä:

  • Laitevikojen kautta, jolloin vihreäksi värjätty kaukolämpövesi paljastaa mahdolliset vuodot
  • Mikäli lämmönkäyttö on kasvanut merkittävästi.
  • Mikäli kaukolämpöveden jäähtymä on lämmityskaudella alle 25 °C. Jäähtymä kertoo kuinka paljon kaukolämpöverkon vesi jäähtyy kulkiessaan kiinteistön lämmönsiirtimien läpi. Jäähtymä ilmoitetaan kuukausittain lämpölaskulla.
Nykyaikaisilla lämmönjakolaitteilla saavutetaan hyvin säätyvä lämmitysjärjestelmä, joka säästää energiaa.
Nykyaikaisilla lämmönjakolaitteilla saavutetaan hyvin säätyvä lämmitysjärjestelmä, joka säästää energiaa.

Fortum tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun kaukolämpöä

Fortum tekee laitemitoituksen asuintaloille ilmaiseksi lämmönjakolaitteiden uusinnan yhteydessä. Laitemitoitusta voi käyttää lähtötietona kun vanhat laitteet vaihdetaan uusiin. Laitemitoitus laaditaan kiinteistön lämmönkäyttötietojen perusteella ja se perustuu kiinteistön todelliseen lämmöntarpeeseen. Asiakkaan toivoessa täyttä palvelua, hoitaa Fortum myös lämmönjakolaitteiden uusinnan taloyhtiössä avaimet käteen -periaatteella.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
kaukolämpö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202010_67102.jpg
Toivota älykäs lämmitys tervetulleeksi taloyhtiöösi
Lämmitys on usein taloyhtiön suurin vuosittainen kuluerä. Vanhanaikaisten lämmityksen ohjausjärjestelmien takia kaukolämpöä kuluu turhaan ja kustannukset nousevat korkeammiksi kuin olisi tarpeen.
20215_70746.jpg
Huomioi nämä asiat lämmitysmuotoa vaihdettaessa
Kun taloyhtiössä mietitään lämmitysmuodon vaihtoa, kannattaa energiaratkaisua miettiä laajemmin ja ottaa puolueeton asiantuntija tekemään selvitys vaihtoehtojen välillä. Lämmitysmuodon muutokselle voi olla montakin syytä. Kustannustehokkuus, ilmastoystävällisyys, nykyisen järjestelmän korjaustarve tai jopa järjestelmän riittämättömyys. Ennen lämmitysmuodon vaihtamista kannattaa selvittää, mitä taloyhtiössä voitaisiin tehdä energiatehokkuuden parantamiseksi. Jo sillä voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä ja vältetään ylimitoitettu investointi.
201910_60706.jpg
Puhdas kaukolämpö on kuin julkinen liikenne
Monissa taloyhtiöissä pohditaan kestävintä lämmitysratkaisua. Viime aikoina kiinteistökohtaisten ratkaisujen mielikuva on kohentunut, vaikka todellisuudessa niiden muodostama kokonaisuus ole yhtä tehokas ja ilmastoystävällinen kuin keskitetysti tuotettu puhdas kaukolämpö.
20231_80734.jpg
Mikä lämmitys­muodoksi taloyhtiöön?
Monissa taloyhtiöissä pohditaan keinoja kasvavien lämmityskulujen pienentämiseen. Pitäisikö nykyinen lämmitysjärjestelmä vaihtaa kokonaan tai ainakin päivittää? Mikä lämmitysmuoto olisi järkevin – maalämpö, ilma-vesilämpö, kaukolämpö vai eri lämmitysmuotoja yhdistävä hybridiratkaisu?
20167_46997.jpg
Ennakoitavuutta lämmityskustannuksiin
Vakaana pysyvät lämmityskustannukset helpottavat budjetointia ja säästävät kustannusyllätyksiltä. Siksi Fortum Vakaalämpö on mainio valinta kaukolämmi- tetyille taloyhtiölle.Kysyimme ja kuuntelimme asiakkaitamme. Erilaiset asiakkaat toivovat kaukolämmöltä erilaisia asioita. Millaiset asiat vaikuttavat sinun valintaasi, kun valitset sopivaa kaukolämpö- tuotetta? Ekologisuus, kustannusvastaavuus vai vakaus? Uudistuneesta tuotevalikoimastamme sinun on helpompi löytää juuri oikea tuote vastaamaan taloyhtiön lämmönkäyttöä.
Taajama
Kaukolämmönjakokeskus – milloin tulee vaihto eteen ja mitä huomioida vaihtoa harkittaessa?
Laitteet, kuten kaukolämmönjakokeskuskin, tulee jossain vaiheessa tiensä päähän. Mutta mistä tietää milloin kaukolämmönjakokeskus tulee vaihtaa ja mitkä ovat ensimmäiset merkit vaihtoajan lähestymisestä? Mitä on hyvä huomioida uutta valittaessa? Kannattaako nykyisen lämmönjakokeskuksen vaihto uuteen, vaikka vaihtoaika ei olisikaan umpeutumassa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton