• Etusivu
  • Energia

Puhdas kaukolämpö on kuin julkinen liikenne - kestävin ja vaivattomin tapa lämmittää kaupungeissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 17.10.2019Päivitetty 08.09.2023
201910_60706.jpg

Monissa taloyhtiöissä pohditaan kestävintä lämmitysratkaisua. Viime aikoina kiinteistökohtaisten ratkaisujen mielikuva on kohentunut, vaikka todellisuudessa niiden muodostama kokonaisuus ole yhtä tehokas ja ilmastoystävällinen kuin keskitetysti tuotettu puhdas kaukolämpö.

Julkisella liikenteellä on monia etuja verrattuna yksityisautoiluun: resurssit käytetään viisaammin ja päästöt pysyvät pienempinä. Liikenteen kokonaisoptimointi on paljon helpompaa esimerkiksi ruuhkien näkökulmasta, kun liikkuvia yksiköitä on vähemmän ja niiden aikataulut tiedossa. Kaupunkilaisille se on huoleton, toimintavarma ja ekologinen tapa liikkua.

Kaukolämpöjärjestelmää voi hyvin verrata julkiseen liikenteeseen kaupungeissa. Kaukolämpövesi kiertää maan alla olevaa verkostoa pitkin lämmittämään sekä rakennuksia että niiden käyttövettä. Keskitettynä ratkaisuna se kykenee käyttämään resurssit optimaalisemmin yhteisen infran avulla ja myös kierrättämään lämpöenergiaa niistä kiinteistöistä, joissa lämpöä syntyy liikaa.

Kaukolämpö kehittyy kaupunkien ja asiakkaiden mukana

Fortumin tavoitteena on tarjota asiakkailleen täysin hiilineutraalia kaukolämpöä jo 2020-luvulla. Kaukolämmön tuotantoon on tulossa uusia ratkaisuja, jotka eivät perustu polttamiseen: hukkalämmön hyödyntämiseen, geotermiseen lämpöön sekä sähköön perustuvat ratkaisut.

Tekoälyllä ohjattu hiilineutraali kaukolämpöjärjestelmä kykenee energiatehokkuuteen, joka ei ole mahdollista kiinteistökohtaisilla ratkaisuilla. Jo tulevana lämmityskautena kaukolämmön älykäs ohjaus eli kulutusjousto optimoi lämmöntuotantoa ja useiden kiinteistöjen lämmitystä eri tahdissa niin, että lämpöä ohjataan sinne missä sitä kulloinkin eniten tarvitaan.

Huolettomuutta hakevan taloyhtiön kannalta kaukolämpö on ylivoimainen: pieni alkuinvestointi ja aikaa kestävä, vain vähän huoltoa vaativa tekniikka. Kaukolämmön palvelut kehittyvät ja asukkaat voivat tulevaisuudessa esimerkiksi entistä paremmin säätää huoneistojensa lämmitystä omien tarpeidensa mukaiseksi.

Ohje

Ohje

Fortum tarjoaa kaukolämpöä ja siihen liittyviä palveluja Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Joensuussa, Järvenpäässä ja Tuusulassa.

www.fortum.fi/kaukolampo

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön kaukolämmöstä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Fortum Power and Heat Oy
Energia
kaukolämpö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202010_67102.jpg
Toivota älykäs lämmitys tervetulleeksi taloyhtiöösi
Lämmitys on usein taloyhtiön suurin vuosittainen kuluerä. Vanhanaikaisten lämmityksen ohjausjärjestelmien takia kaukolämpöä kuluu turhaan ja kustannukset nousevat korkeammiksi kuin olisi tarpeen.
20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20215_70746.jpg
Huomioi nämä asiat lämmitysmuotoa vaihdettaessa
Kun taloyhtiössä mietitään lämmitysmuodon vaihtoa, kannattaa energiaratkaisua miettiä laajemmin ja ottaa puolueeton asiantuntija tekemään selvitys vaihtoehtojen välillä. Lämmitysmuodon muutokselle voi olla montakin syytä. Kustannustehokkuus, ilmastoystävällisyys, nykyisen järjestelmän korjaustarve tai jopa järjestelmän riittämättömyys. Ennen lämmitysmuodon vaihtamista kannattaa selvittää, mitä taloyhtiössä voitaisiin tehdä energiatehokkuuden parantamiseksi. Jo sillä voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä ja vältetään ylimitoitettu investointi.
20231_80734.jpg
Mikä lämmitys­muodoksi taloyhtiöön?
Monissa taloyhtiöissä pohditaan keinoja kasvavien lämmityskulujen pienentämiseen. Pitäisikö nykyinen lämmitysjärjestelmä vaihtaa kokonaan tai ainakin päivittää? Mikä lämmitysmuoto olisi järkevin – maalämpö, ilma-vesilämpö, kaukolämpö vai eri lämmitysmuotoja yhdistävä hybridiratkaisu?
20167_46997.jpg
Ennakoitavuutta lämmityskustannuksiin
Vakaana pysyvät lämmityskustannukset helpottavat budjetointia ja säästävät kustannusyllätyksiltä. Siksi Fortum Vakaalämpö on mainio valinta kaukolämmi- tetyille taloyhtiölle.Kysyimme ja kuuntelimme asiakkaitamme. Erilaiset asiakkaat toivovat kaukolämmöltä erilaisia asioita. Millaiset asiat vaikuttavat sinun valintaasi, kun valitset sopivaa kaukolämpö- tuotetta? Ekologisuus, kustannusvastaavuus vai vakaus? Uudistuneesta tuotevalikoimastamme sinun on helpompi löytää juuri oikea tuote vastaamaan taloyhtiön lämmönkäyttöä.
Taajama
Kaukolämmönjakokeskus – milloin tulee vaihto eteen ja mitä huomioida vaihtoa harkittaessa?
Laitteet, kuten kaukolämmönjakokeskuskin, tulee jossain vaiheessa tiensä päähän. Mutta mistä tietää milloin kaukolämmönjakokeskus tulee vaihtaa ja mitkä ovat ensimmäiset merkit vaihtoajan lähestymisestä? Mitä on hyvä huomioida uutta valittaessa? Kannattaako nykyisen lämmönjakokeskuksen vaihto uuteen, vaikka vaihtoaika ei olisikaan umpeutumassa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton