• Etusivu
  • Remontti

Mitä eroa on tiivistämisellä ja kapseloinnilla?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 09.08.2022Päivitetty 08.08.2023
20228_79252.jpg

Hyvä sisäilma on tärkeää niin itse rakennukselle kuin asujille ja käyttäjille. Sisäilman laatuun vaikuttavat monet tekijät, kuten rakenneratkaisuissa käytetyt materiaalit ja rakennuksen ylläpito. Myös ilmatiiveyden ja haitta-aineiden hallinnalla on kokonaisuudessa ratkaiseva osa. Kiillon tiivistysratkaisuilla ehkäistään tehokkaasti ilmavuotoja, lämpövuotoja ja radonin kulkeutumista sisäilmaan.

Varsinkin ulkoseinien ja nurkkien lähettyvillä tuntuva kylmä veto on melko usein merkki ilmavuodoista. Vuotokohta voi olla näkyvillä tai se saattaa myös sijaita pintamateriaalin alla. Syyt voivat johtua esimerkiksi perustusten alapuolisen maa-aineksen painumisesta, rakennusosien siirtymisestä tai rakennusaikaisesta asennusvirheestä.

Jos huomaat ilmavuotoja, niitä on mahdollista paikantaa esimerkiksi lämpökamerakuvauksella. Nämä piilevät vuodot aiheuttavat lämpöhukkaa ja nostavat samalla lämmityskustannuksia ja laskevat asumisviihtyvyyttä. Riskinä voi olla myös radonkaasu kiinteistön sijainnista ja täyttömaasta riippuen. Radonin lisäksi sisäilmaan voi päästä myös haitallisia aineita, kuten mikrobeja, pienhiukkasia sekä kuituja, jotka heikentävät sisäilman laatua huomattavasti.

Jotta vuotokohdat tulevat asianmukaisesti korjattua, asennuksessa on käytettävä vain tähän tarkoitukseen soveltuvia tuotteita. Kiilto tarjoaa yhteensopivan järjestelmän, jolla kokonaisuus toimii tasoituksesta viimeistelyyn saakka.

Tiivistämistä vai kapselointia?

Sisäilmakorjauksia tehdään joko kapseloinnilla tai tiivistämällä. Nämä voivat usein sekoittua keskenään, sillä työmailla saatetaan käyttää tarvittaessa molempia ratkaisuja. Sisäilmakorjausten toteuttamiseen käytetään aina ammattilaisia, mutta maallikonkin on hyvä tietää ratkaisujen ero, jotta pysyy ajantasalla, mitä taloyhtiössä tehdään.

Tiivistäminen liittyy ensisijaisesti ilmatiiveyden hallintaan, eli siihen, että rakennuksen sisäilma vaihtuu asianmukaisesti ja kulkee sieltä, mistä se on suunniteltu. Hallitsemattomat ilmavuodot rakenteissa voivat aiheuttaa sisäilman laadun heikkenemistä, kun korvausilma tulee sisälle epäpuhtaana vääristä paikoista. Rakenteiden liitos- ja saumakohdista löytyvien rakojen seurauksena syntyvät ilmavuodot ovat ongelmana varsinkin vanhemmissa taloissa. Rakenteiden tiivistämisellä voidaan parantaa myös energiatehokkuutta, sillä ilmavuotojen ohella ehkäistään myös lämpövuotoja.

Kapseloinnilla voidaan pelastaa kohteita tarpeettomilta purkutoimenpiteiltä. Sitä voidaan soveltaa silloin, kun rakenteista vapautuu sisäilmaan tunnistettuja haitallisia päästöjä, kuten VOC- tai PAH-yhdisteitä. Kapseloinnissa haitta-aineet suljetaan rakenteisiin, jotta haitallisia emissioita ei enää kulkeutuisi sisäilmaan. Kapselointia voidaan käyttää tietyissä tapauksissa myös kapillaari- ja diffuusiokosteuden hallinnassa.

Lue lisää ja tutustu Kiillon tiivistys- ja kapselointiratkaisuihin >>>

Kiilto Oy
Remontti
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20176_49462.jpg
Nopea kylpyhuoneremontti
Märkätilojen remontointi mielletään usein työlääksi ja aikaa vieväksi projektiksi. Kylpyhuoneen uusiminen vaati toki aina samat työvaiheet vanhojen pintojen ja rakenteiden purkamisesta uusien materiaalikerrosten asentamiseen. Suurin osa ajasta menee kuitenkin erilaisten materiaalien, kuten massojen, tasoitteiden, vedeneristyksen ja laastien kuivumiseen, jotka tahdittavat töiden etenemistä.Kylpyhuoneremontti on mahdollista toteuttaa nopeasti ja laadukkaasti. KiiltoPro pikamärkätilajärjestelmä perustuu materiaalikerrosten nopeisiin asennus- ja kuivumisaikoihin, jolloin seuraava työvaihe voidaan aloittaa aikaisemmin. Pikatuotteilla saavutettava aikasäästö on päiviä ja parhaimmillaan jopa viikkoja.Katso KiiltoPro Pikamär­kätilajär­jestelmän tuotteet
20071_3232.jpg
Kiilto Keramix
Kiilto Oy on tuonut markkinoille Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmän, joka soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin: asuntojen märkätilat, parvekkeet, terassit, mökkisaunat...Kiilto Keramix on kaksikomponenttinen tela/sivellinlevitteinen vedeneristysmassa kylpyhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Se soveltuu myös ulkokäyttöön yhdessä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettavien butyylivahvikkeiden kanssa.Kiilto Keramix vedeneristeelle on myönnetty VTT Pintarakennejärjestelmäsertifikaatti VTT-C-690-06. Lisäksi se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.
20071_3233.jpg
Kiilto Keramix
Kiilto Oy on tuonut markkinoille Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmän, joka soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin: asuntojen märkätilat, parvekkeet, terassit, mökkisaunat...Kiilto Keramix on kaksikomponenttinen tela/sivellinlevitteinen vedeneristysmassa kylpyhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Se soveltuu myös ulkokäyttöön yhdessä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettavien butyylivahvikkeiden kanssa.Kiilto Keramix vedeneristeelle on myönnetty VTT Pintarakennejärjestelmäsertifikaatti VTT-C-690-06. Lisäksi se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.Tutustu Kiilto Keramix ulkotilojen vedeneristysjärjestelmään Rakentaja.fi-TV -esityksen avulla.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton