• Etusivu
  • Energia

Mukava säätää lämpötila puhelimella kotiin päin matkatessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 30.11.2020Päivitetty 20.07.2023
20211_68107.jpg

Wattinen-app on kätevä käyttää ja sillä voit säätää huonekohtaisia lämpötiloja helposti.

KOHDE 2 / KAUNIAINEN / raportti 3

Wattinen-app on kätevä puhelimessa ja siitä voin seurata jokaisen huoneen sen hetkistä lämpötilaa sekä ajastamiani lämpötiloja. Järjestelmään voin myös valita koko asuntoon haluamani päivälämpötilan, yölämpötilan ja säännöllisen päivärytmin mukaisen poissaoloaikojeni alemman lämpötilan. Kaikkien huoneiden valitut lämpötilat näkyvät Wattisessa yhdellä näytöllä ja siitä voin helposti - ja + valinnalla muuttaa kaikkien huoneiden valittua lämpötilaa tai valita yhden huoneen kerrallaan ja muuttaa sen haluttua lämpötilaa.

Jokaisen patterin termostaatin ulkokehää kääntämällä voin myös manuaalisesti muuttaa huoneen lämpötilaa, valintani on voimassa seuraavaan ajastettuun lämpötilavalintaani asti.

Käyttökokemuksia Wattisesta

Näin Korona-aikaan en ole käyttänyt säännöllisen päivärytmin mukaista poissaolotoimintoa. Olen pitänyt päivälämpötilan 21 asteessa ja yölämpötilan (klo 23–06) makuuhuoneessa 18 asteessa. Olen välillä ollut pois kotoa useamman päivän. Tällöin olen poissaolon ajaksi alentanut koko asunnon lämpötilaa muutamalla asteella. Kun olen ollut matkalla kotiinpäin, olen kännykästä säätänyt lämpötilan takaisin kotonaolon päivälämpötilaan. En tiedä millainen viive toiminnassa on, mutta aina on asunto ollut mukavan lämmin kotiin palatessani.

En ole huomannut suurta eroa unen laadussa. Toisaalta, jos on lämmin peitto niin 18 astetta riittää varsin hyvin yölämpötilaksi. Jos taas järjestäisin suuremmat juhlat, säätäisin jo etukäteen asunnon lämpötilaa alemmaksi. Korona-aikaan tämä ei ole ollut ajankohtaista. Myös viherkasvit näyttävät viihtyvät hyvin ja kestävän viileämmässä paremmin kastelematta poissaolojen aikana.

Helposti ymmärrettävä ekoteko

App myös kertoo monenko mäntypuun sitomaa hiilidioksidimäärää vuotuinen säästö kodin lämmityspäästöissä vastaa. Tämä on hyvin konkreettinen tapa kertoa ja ymmärtää asian vaikutus. Alentamalla sisälämpötilaa, asumismukavuudesta tinkimättä, voin tehdä oman pienen ekoteon.

202012_67742.jpg

Jo yhden asteen lämpötilan alentaminen säästää useamman prosentin lämmitysenergiankulutuksessa. Ja jos useammat asukkaat tekisivät näin, niin taloyhtiön lämmityskulut, ja sitä kautta yhtiövastike, alentuisi. Ymmärtääkseni tällä olisi myös vaikutusta Energialuokkaan, ainakin itse tarkistin asuntoa etsiessäni talojen energiatodistukset ja käytin sitä yhtenä vertailukriteerinä ostopäätöstä tehdessäni.

Huomasin että jos suljen ja käynnistän kännykän uudestaan, niin Wattinen-app kysyy sisäänkirjautumistunnusta uudestaan, mutta sen saa hetkessä tekstiviestinä.

Info

Info

Wattinen kommentoi: Sisäänkirjautumisen pitäisi sujua automaattisesti sen jälkeen, kun sen on kertaalleen tekstiviestin avulla tehnyt. Puhelimen sulkemisen ja uudelleenkäynnistyksen ei pitäisi vaikuttaa asiaan. Mikäli sisäänkirjautumisen toistuvia pyyntöjä kuitenkin tulee, asiakaspalvelumme selvittää mielellään mistä tämä johtuu.

Huomio

Huomio

Mikä on Wattinen?

Wattinen on vesikiertoiseen patteriverkostoon soveltuva älylämmityspalvelu, joka tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei vain kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta sekä sen myötä ilmastopäästöjä. Wattisella haluttu huonekohtainen lämpötila voidaan säätää tarkasti myös eri vuorokauden ajoille. Wattisen käyttöönotto on mutkatonta, sillä se asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Asunnoissa lämmityspattereiden termostaatit vaihdetaan Wattisen älytermostaatteihin.

Kaikki Kauniaisten kohteen raportit

Haluatko lisätietoa Wattisesta? Jätä yhteydenottopyyntö.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
energiaremontti
energiansäästö
energiankulutus
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20211_68105.jpg
Lämpötilan seuraamisella myös ilmasto­vaikutuksia
KOHDE 1 / KATAJANOKKA / raportti 3
202110_72941.jpg
Harva taloyhtiö tekee lämmitys­järjestelmän perusteellista kartoitusta
Yleinen soitto isännöitsijälle on: "Patteri on kylmä ja jotain pitäisi tehdä". Hyvin usein asialle myös tehdään jotain, mittaamatta ensin huoneiston varsinaista lämpötilaa. Asukas onkin saattanut vain mieltää patterin vialliseksi, vaikka termostaatti on toiminut aivan oikein. Huoltomies lähtee säätämään lämmönjakokeskusta. Näin säätämällä aiheutetaan ongelma toisaalle, jota taas korjataan uudelleen ja uudelleen.– Taloyhtiöissä tehdään valitettavan harvoin lämmönjakokeskuksen laitteiden ja säätöjen tarkistuksia, kertoo Wattisen lämmityksen asiantuntija Markku Salmela. Ei olekaan ihme, että DNA:n 2020 teettämässä kyselytutkimuksessa yli puolet suomalaisista kerrostaloasukkaista raportoi ongelmista asuntonsa lämmityksessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton