• Etusivu
  • Ajankohtaista

Perhossääskien valtaamat kiinteistöt yleistyvät pk-seudulla ‒ Näin pääset eroon ikävistä hyönteisistä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SmartPipe System Oy
Päivitetty 11.06.2024
smartpipe

Useat taloyhtiöt kärsivät tällä hetkellä perhossääskistä. Hieman banaanikärpästä suuremmat hyönteiset pörräävät sisätiloissa ja pesiytyvät kiinteistön putkistossa.

‒ Perhossääski on sinänsä ihmiselle harmiton, mutta ikävä vieras. Hyönteiset antavat epähygieenisen kuvan, vaikuttavat viihtyvyyteen ja osoittavat, että kiinteistön putkistossa on ongelmia, kertoo kevään aikana useita taloyhtiöitä auttanut asiantuntija Pekka Ikäheimonen.

Rasva- ja öljyperäisen jätteen kertyminen putkistoon ja rasvanerotuskaivoihin aiheuttaa monenlaisia haasteita, kuten tukkeumia, hajuhaittoja, rikkivedyn muodostumista ja siten putkiston kunnon heikkenemistä. Jäte houkuttelee paikalle myös hyönteisiä, luoden niille oivalliset lisääntymisolosuhteet. Muutaman millimetrin kokoisten perhossääskien näkeminen sisätiloissa onkin vahva viittaus putkistoon kertyneestä jätteestä.

Vantaalainen puhtaan teknologian yritys SmartPipe on erikoistunut putkien ja viemärien puhdistamiseen sekä hajunpoistoon. Asiantuntijat Pekka Ikäheimonen ja Hanna Kahila kertovat, että perhossääskiongelma ei sinänsä ole uusi ilmiö, mutta niiden leviäminen niin moniin kiinteistöihin on tullut yllätyksenä.

‒ Viime aikoina olemme saaneet yhteydenottoja Helsingin ja Vantaan seudulla Länsimäestä, Jakomäestä, Hiekkaharjusta, Rajatorpasta ja Haagasta. Helsingin keskustan alueella olemme ratkaisseet perhossääskiongelmia jo parin vuoden ajan. Meidät on kuitenkin yllättänyt se, miten perhossääsket ovat asettuneet yli satavuotiaiden kiinteistöjen lisäksi myös uusiin taloihin. Viimeisimmän kohteemme rakennusvuosi on 2016. Tämä on hyvä osoitus, että uudiskohteissakin kannattaa kiinnittää huomiota putkiston hoitoon. Käymme kasvavissa määrin keskusteluja suoraan taloyhtiöiden kanssa, sillä kiusallinen ongelma vaatii välitöntä ratkaisua. Muuten hyönteisistä ei pääse eroon, jatkaa Ikäheimonen.

‒ 100 % ekologinen mikrobiliuoksemme tuhoaa hyönteisten kasvuolosuhteet, ilman myrkkyjä. Liuos on puhtaampi kuin yksikään markkinoilla oleva tuote ja sillä on avainlipputunnus. Alkujaan suomalainen mikrobiteknologia on ollut käytössä vedenpuhdistamoissa jo vuosikymmenten ajan. Olemme kehittäneet samaa teknologiaa hyödyntävän ratkaisun suoraan kiinteistöjen kunnon parantamiseen. Biologista putkistonhoitoratkaisuamme ovat hyödyntäneet jo sadat kiinteistöt ja useat risteilyalukset niin Suomessa kuin ulkomailla, kertoo Ikäheimonen.

Putkistoon tai viemäriin annosteltuna SmartPipen liuoksen mikrobit käyttävät jätettä ravinnokseen ja putkiston kunto sekä viihtyvyys kiinteistössä paranevat. Orgaanisen jätteen väheneminen poistaa hajuhaittojen ja hyönteisten esiintymistä jo lyhyellä aikavälillä. Säännöllisesti käytettynä BioTroop BL-20 -liuoksemme puhdistaa kiinteistön putkiston rasva- ja öljyperäisestä jätteestä, parantaen sen kuntoa ja muodostaen putken pintaan jätteen kertymiseltä suojaavan biofilmin. Ilman orgaanista kasvualustaa ja pintajännitystä putkisto ei ole myöskään elinkelpoinen ympäristö hyönteisille.

‒ Biologinen putkistonhoito on osa suurempaa missiotamme rasvajalanjäljen pienentämiseksi. Kun kiinteistöt vähentävät rasvajätteensä määrää, myös vedenpuhdistuslaitosten toiminta tehostuu ja yhteiskunnallinen rasvajalanjälkemme pienenee. Mikrobimme ovat siitä ihanteellisia, että ne pysyvät aktiivisina ja hajottavat orgaanista jätettä niin kauan, kuin syötävää riittää. Toisin sanoen niin kauan kun ihmiset heittävät viemäreihin rasvaperäistä jätettä, on mikrobeillamme tekemistä, täydentää Hanna Kahila.

‒ Kun havaitset hyönteisiä sisätiloissa, on ongelma jo olemassa ja kaipaa hoitamista. Ota silloin yhteyttä meihin. Biologinen putkistonhoitopalvelumme on räätälöitävissä akuuttien ongelmien ratkaisuun ja taloyhtiöiden kunnon ylläpitoon, summaa Ikäheimonen.

Info

Info

Ota yhteyttä

SmartPipe System Oy on suomalainen, vuonna 2017 perustettu cleantech-yhtiö. Yhtiön tavoitteena on ennakoida ja ehkäistä jätehaitoista syntyviä ongelmia vastuullisesti. SmartPipen tarjoamat ratkaisut vaikuttavat tehokkaasti ihmisten hyvinvointia vähentäviin ja rakennustekniikkaa rasittaviin jäte-, rasva-, hygienia- ja hajuhaittoihin.

Luonnollisten puhdistus- ja ylläpitoratkaisujen avulla putkistot ja muut rakennustekniset järjestelmät voidaan pitää puhtaina, ylläpitää niiden toimintavarmuutta ja vahvistaa niiden

elinkaarta.

Ota yhteyttä:

SmartPipe System Oy, Ohtolankatu 1, 01510 Vantaa

info@smartpipe.fi / p. 010 212 2300

SmartPipe System Oy
Ajankohtaista
tuotetietous
tuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202212_80464.jpg
Vetävät, hajuttomat ja pitkäikäiset viemärit ainutlaatuisella menetelmällä
Viemäriputkiston toimintaan kiinnitetään huomiota usein vasta siinä vaiheessa, kun aivan kaikki ei ole kunnossa. Hajuhaittojen ja tukosten kaltaisten ongelmien taustalla on usein viemäristöön kertynyt rasva ja orgaaninen aines. Putkiston ongelmatilanteista aiheutuu helposti merkittäviä ja kalliita huolto- ja korjaustoimenpiteitä.
202212_80461.jpg
Eroon epämiellyttävistä hajuista biologisella hajunpoistoaineella
Epämiellyttävien hajujen poistaminen taloyhtiön yleisistä tiloista voi olla yllättävän vaikeaa. Kallis tehosiivouskaan ei aina riitä, vaan paha haju saattaa leijua ilmassa siivouksen jälkeenkin. Suomalainen SmartPipe System Oy on kehittänyt biologiseen hajunpoistoon BioTroop OdorEX -hajunpoistoaineen, jolla hajut voidaan poistaa nopeasti ja tehokkaasti.
202212_80467.jpg
SmartPipe System Oy – orgaanisia viemärinhoitotuotteita taloyhtiöille
SmartPipe System Oy auttaa asiakkaitaan pitämään viemärit, rasvanerotuskaivot ja pisuaarit toiminnassa ainutlaatuisen palvelukonseptinsa ja teknologiansa avulla. Yritys pystyy tehokkaasti poistamaan asiakkaiden putkistoon liittyviä liiketoimintariskejä ja tuomaan selvää säästöä toimintavarmuudella.
Allawayn lisävarusteena saatava robotti-imuri Vactronic
Lisävarusteena robotti-imuri – uusi lähestymistapa älykkääseen siivoukseen
Sinnehän se vilahti, villakoira, piiloon sohvan alle. Toinen kurkistaa nojatuolin takaa valmiina pyörähtelemään ilmavirran mukana ties minne. Kevätaurinko paljastaa armotta pölyhiukkaset sekä juurikin nuo äänettömät ja kutsumattomat lemmikit, villakoirat.
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
Testissä Metabon jiirisaha KGS 254M.
Metabon jiirisahatestin tuloksia: Remonttimiehen arvio Metabo KGS 254M -jiirisahasta
Kutsu testaamaan Metabo KGS 216 M ja KGS 254 M -jiirisahoja houkutteli joukon alan harrastajia ja ammattilaisia, jotka kaikki olivat valmiita ottamaan mittaa näistä huippuluokan työkaluista. Testaajiksi valitut jakavat havaintonsa ja kertovat, miten Metabo KGS-jiirisahat ovat vastanneet heidän odotuksiinsa. Havainnoistaan kertoo nyt Joni Perämaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton