• Etusivu
  • Palvelut

Näin säästät taloyhtiössä – kaksi älykästä ratkaisua

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö DNA Oy, Wattinen
Julkaistu 04.04.2024Päivitetty 05.04.2024
näin-säästät-taloyhtiössä-1920x1080

Taloyhtiössä asuminen on monelle mukavaa ja vaivatonta, mutta se voi myös tulla kalliiksi. Onneksi on olemassa helppoja tapoja säästää rahaa ja energiaa, jotka hyödyttävät sekä asukkaita että taloyhtiötä. DNA:n Taloyhtiönetti ja Wattisen älylämmitys ovat kaksi esimerkkiä älykkäistä ratkaisuista, jotka tuovat tolkkua asumiskustannuksiin.

Taloyhtiönetillä nopea ja edullinen nettiyhteys

Netti on nykyään välttämätön osa arkea, mutta sen hinta voi vaihdella suuresti. Moni maksaa netistä huomattavasti enemmän kuin olisi pakko, jos taloyhtiö ei ole tehnyt sopimusta operaattorin kanssa. DNA Taloyhtiönetti mahdollistaa asukkaille merkittävää säästöä nettilaskussa.

DNA taloyhtiönettiin kuuluu aina perusnopeus (esimerkiksi 25 megaa), joka sisältyy vuokraan tai vastikkeeseen. Sen päälle jokaiseen asuntoon on tilattavissa lisänopeutta edulliseen hintaan, aina 1000 megaan asti. Taloyhtiösopimuksen ansiosta asukkaat voivat hankkia lisää nopeutta nettiin jopa puolet edullisemmin kuin ilman taloyhtiösopimusta.

dna:n maskottipöllö

Asukkaat voivat valita itselleen sopivan nopeuden järkevään hintaan, eikä kukaan maksa turhasta. Lisäksi netti on laadukas ja luotettava, sillä DNA:n nettipalvelut käyttävät kaapeli-, ethernet- tai kuituverkkoa. Jos taloyhtiössä on jo käytössä DNA Kaapeli-TV, kiinteistön tekniikka on ajan tasalla myös taloyhtiönettiä varten. Silloin netin hankkiminen käy helposti nykyistä sopimusta päivittämällä.

DNA taloyhtiönetti on järkevä ja kustannustehokas tapa saada koko taloyhtiö nettiin samanaikaisesti. Valittavana on kattava valikoima netin eri nopeuksia. DNA:lta saat taloyhtiöllesi yksilöllisen tarjouksen, jonka voit esitellä seuraavassa yhtiökokouksessa, ilman mitään sitoumuksia.

Info

Info

Kun teet valintaa taloyhtiön laajakaistasta, DNA auttaa sinua kaikessa:

  1. Tarkista, millainen kiinteä laajakaista on saatavilla taloyhtiöösi saatavuushaulla dna.fi/tlk tai ota yhteyttä taloyhtiömyyntiin.
  2. Kartoita tarve. DNA Netti taloyhtiösopimuksella tuo kaikille taloyhtiön asukkaille netin perusnopeuden.
  3. Laita tekniikka ajan tasalle. Ennen liittymistä on hyvä selvittää kiinteistön sisäverkon kunto ja uusia se tarvittaessa.
  4. Vertaile eri vaihtoehtoja, kuten valokuitua ja kaapelilaajakaistaa, ja valitse niistä paras ratkaisu taloyhtiöllesi.
  5. Valitse luotettava toimittaja. DNA on asumisen avulias kumppani.

Älylämmitys on kustannustehokas tapa säästää lämmityskuluissa

Lämmityskulut ovat suuri menoerä taloyhtiöille, mutta niihin voi vaikuttaa älykkäillä ratkaisuilla. Yksi niistä on DNA:n älylämmityspalvelu Wattinen, joka on edullinen ja helppo tapa säästää energiaa ja euroja mukavuudesta tinkimättä. Wattisen älylämmitys on ollut käytössä monissa taloyhtiöissä jo useita vuosia, ja tulokset ovat olleet erinomaisia.

Wattisen älylämmitys perustuu lämmitysjärjestelmän optimointiin tekoälyn avulla. Kun älylämmitys otetaan käyttöön, Wattisen asiantuntija tekee ensin lämmitykseen liittyvien laitteiden nykytilan kartoituksen. Tämän jälkeen asuntoihin vaihdetaan helppokäyttöiset Wattisen älytermostaatit, joiden tarkka ohjaus mahdollistaa huone- ja huoneistokohtaisen lämmönsäädön.

valkoisessa patterissa on älylämmitystermostaatti joka näyttää 21 astetta

Wattisen älylämmitys voi vähentää lämmitysenergian kulutusta jopa yli 20%. Esimerkiksi Asunto Oy Hämeenlinnan Siltapuisto säästi Wattisen avulla 4500 euroa vuodessa, kun lämmitysenergian kulutus väheni 23 prosenttia.

Wattisen älylämmitys on helppo ja nopea asentaa, eikä se vaadi muutoksia taloyhtiön lämmitysjärjestelmään. Wattinen hoitaa kaiken alusta loppuun, ja tarjoaa asiakkailleen jatkuvaa seurantaa ja raportointia.

Wattisen älylämmitys on älykäs ja ympäristöystävällinen tapa säästää lämmityskuluissa, ja samalla parantaa asumisviihtyvyyttä. Wattinen tekee taloyhtiöllesi ilmaisen energiakartoituksen, jonka perusteella saat tarkan arvion säästöpotentiaalista ja takaisinmaksuajasta.

Säästäminen taloyhtiössä on helppoa ja kannattavaa

DNA:n Taloyhtiönetti ja Wattisen älylämmitys ovat kaksi esimerkkiä siitä, miten taloyhtiö voi helpostikin säästää rahaa ja energiaa edullisesti. Nämä ratkaisut hyödyttävät sekä asukkaita että taloyhtiötä, ja ovat samalla vastuullisia ja kestäviä valintoja. Jos haluat säästää taloyhtiössäsi, ota yhteyttä DNA taloyhtiömyyntiin ja pyydä tarjous. Alueelliset yhteystiedot löytyvät dna.fi/taloyhtiöt#yhteystiedot.

DNA Oy
Wattinen
Palvelut
netti
energiankulutus
älykoti
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202011_67434.jpg
Asennukseen meni vain puoli tuntia
KOHDE 1 / KATAJANOKKA / raportti 2
202212_80500.jpg
Miten taloyhtiö­päättäjät voivat vaikuttaa asumisen kustannuksiin?
Asumisen kustannukset, samoin kuin rakentamisenkin, ovat nousseet voimakkaasti ja moni taloyhtiö miettii lisävastikkeen perimistä. Nopeita säästöjä lämmityskuluihin ei löydy enää suurista remonteista tälle lämmityskaudelle. Huomattavasti ketterämpi vaihtoehto saada lämmityskustannukset kuriin löytyy älyteknologiasta.Samanaikaisesti energiakulujen kasvaessa monissa taloyhtiöissä joudutaan varautumaan myös kasvavaan korjaustarpeeseen. Suomalaisissa asuinrakennuksissa korjausvelka hipoo VTT:n arvion mukaan jo 10 miljardia euroa. Tuleviin remontteihin on hyvä varautua kaikenlaisella säästämisellä.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton