• Etusivu
  • Remontti

Nova uusi nykyaikainen kattotiili

Vanha tiiliperinne kohtaa modernin tekniikan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.03.2012
20123_29893.jpg

MONIER-tiilivalikoima täydentyy nyt uudella, teknisesti parannetulla Nova-kattotiilellä. Yksikouruinen kattotiili on valmistettu erityisesti pohjoismaiseen ilmastoon. Helposti asennettava Nova sopii ammatikseen kattoja asentaville, mutta yhtä hyvin myös kuluttajalle, joka kunnostaa vanhaa kattoaan tai rakentaa uutta.

"Olemme ottaneet kattotiilen kehittämisessä askeleen eteenpäin. Tämä kattotiili soveltuu kaikille, joilla on korkeat laatu-, materiaali- ja suunnitteluvaatimukset", Birgitta Pollari Monier Oy:n tuotepäällikkö sanoo. "Ultramoderni kattotiili, jossa on perinteinen muoto, helppo asentaa, kestää ilmastomme vaatimukset, on vahva ja kestävä sekä tulee vain kauniimmaksi vuosien mittaan"

Vanha käsintehty tiili modernissa muodossa

Inspiraatio Nova-tiileen on saatu vanhoista käsintehdyistä tiilistä, jotka antavat katolle perinteisen ulkonäön. Valmistusprosessiin on kuitenkin lisätty muutamia moderneja, teknisiä innovaatioita. Esimerkiksi tiilen puristaminen kipsimuotissa antaa sille sileän ja kauniin pinnan.

Kattotilli on myös helppo asentaa, koska mitoitus mahdollistaa joustavan ruodevälin. Se on myös helppo asettaa suoriin riveihin ohjaiten ansiosta. Tämän lisäksi tiili on saanut korkeimman arvosanan MONIERin tuuli- ja sadetunnelitestissä, jossa Nova selviää useista kierroksista erilaisissa sade- ja tuuliolosuhteissa sekä kovassa sateessa, 70 litraa/minuutti erittäin pienellä kaltevuudella.

"Nova on suunniteltu täyttämään ammattilaisten korkeat vaatimukset, mutta samalla helpottamaan myös kuluttajan työtä, joka esimerkiksi kunnostaa nykyistä kattoaan. Lyhyesti sanottuna uusi suosikkikatto", Birgitta Pollari Monier Oy:sta sanoo lopuksi.

Novaa varten on saatavilla täydellinen valikoima kattotarvikkeita kiinnitykseen, ilmanvaihtoon, tiivistykseen ja turvallisuuteen liittyen.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20158_44181.jpg
Lämmöntalteenotto ja maalämpö yhdessä tuovat säästöä
Turun alueella toimiva Eneom Oy esitteli taloyhtiön hallitukselle ehdotuksen uudeksi lämmitysratkaisuksi. Tarjouspyynnössä pyydetyn maalämmön lisäksi yritys tarjosi älykästä lämmön talteenottojärjestelmää, jossa poistoilmasta kerätty lämpö kierrätetään modernin maalämpöpumpun avulla takaisin hyötykäyttöön. Lämpöä ei enää ohjata "harakoille", vaan maalämpökaivoista otettu energia kerätään talteen. Tämä oli laskelmien mukaan ylivoimaisesti energiatehokkain kokonaisratkaisu. NIBE maalämpöpumput ohjaavat lämmitystä, ilmanvaihtoa ja käyttövettä.Maalämpö ja lämmöntalteenotto toivat taloyhtiölle 70 % säästöt – aikaisemmin öljyä kului 50 000 litraa vuodessa, ja nyt 31 asunnon kerrostalon lämmitykseen menee vain n. tuhat euroa kuussa. Investoinnin takaisinmaksuajaksi on laskettu 6-7 vuotta. Säästö on suuri euroissa, mutta mieltä lämmittää myös iso säästö luonnolle.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Voidaanko yhtiökokous uusia?
Taloyhtiössämme pidettiin syysyhtiökokous 14.11.2012. Tämä kokous todettiin lailliseksi ja päätäntävaltaiseksi. Nyt tämä syysyhtiökokous halutaan pitää uusiksi, koska pöytäkirjan tarkastajat eivät suostu allekirjoittamaan kokouksessa päätettyjä asioita.Voidaanko näin toimia? Uusi kokouskutsu on toimitettu taloyhtiönosakkaille, mutta kokouskutsun allekirjoittajana on osakkaat ei taloyhtiön hallitus. Onko kokouskutsu pätevä?
Kylpyhuone
Kosteiden tilojen lattialämmitys
Kaukolämmitteisissä kerrostaloissa kylpyhuoneiden mukavuuslämmitys on järkevintä toteuttaa vesikiertoisena, joka on sähkökäyttöistä järjestelmää energia- ja kustannustehokkaampi. Vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä maksaa itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa alhaisten käyttökustannusten ansiosta.
20195_57766.jpg
Sähköauton lataus taloyhtiössä - toimitaanko oikein?
Taloyhtiössämme asuu vuokralainen, joka on hankkinut sähköauton noin vuosi sitten. Hän lataa autoaan lämmitystolpasta ilman mitään mittaria. Yhtiökokouksessa vaadin isännöitsijää puuttumaan asiaan. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut. Puheenjohtaja ei myöskään ota kantaa. Mitä kannattaisi tehdä?
20214_70000.jpg
Näistä syistä yhä useampi kerrostalo lämpenee maa­lämmöllä
Seinäjoen keskustan kupeessa sijaitsevaan puutarhamaiseen Pohjan kaupunginosaan on rakentumassa kerrostalokaksikko, jonka suunnittelun lähtökohtana on ollut mahdollisimman pitkälle viety energiaomavaraisuus.
20219_72417.jpg
Tehokas osakuivatus ratkaisi taloyhtiön kosteus­ongelmat
Vesilammikko, märkä alapohja ja perunakellarin haju olivat vastassa helsinkiläisen taloyhtiön teknistä isännöitsijää, kun hän alkoi selvitellä yhtiön kosteusongelmia. Niiden korjaamiseen saatiin yli miljoonan euron kustannusarvio, mutta apu löytyikin reilusti edullisemmasta SafeDrying-järjestelmästä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton