• Etusivu
  • Talo

Oletko ostamassa uutta täyssähköautoa? Hae 2 000 euron hankintatukea

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.01.2022Päivitetty 13.01.2022
20221_74366.jpg

Harkitsetko sähköauton ostoa? (Kuva: Shutterstock)

Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Tukea voidaan myöntää, jos hankittava auto on uusi täyssähköinen henkilöauto ja sen kokonaishinta on enintään 50 000 euroa. Lisäksi auton pitää tulla hakijan omaan käyttöön ja hänen on sitouduttava pitämään auto omassa käytössä sekä rekisteröitynä nimillensä vähintään yhden vuoden ajan auton ensirekisteröinnistä.

- Tukemalla vähäpäästöisen ajoneuvojen hankintaa edistetään liikenteen päästötavoitteiden tavoittamista. Sähköautojen hankintatuella kannustetaan kotitalouksia siirtymään fossiilisista polttoaineista vaihtoehtoisiin käyttövoimiin, mikä vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Jokainen askel kohti liikenteen päästöjen vähentämistä on tärkeä, toteaa Traficomin päällikkö Mikko Helminen tiedotteessa.

Info

Info

Tuki voidaan myöntää sähköauton ostajalle tai pitkäaikaisvuokraajalle, jos

  • auto on täyssähköinen henkilöauto.
  • auton kokonaishinta on enintään 50 000 euroa.
  • hankittu tai pitkäaikaisvuokrattu sähköauto on uusi ja ensirekisteröimätön.
  • auton voi hankkia aikaisintaan 1.1.2022 ja tukea on haettava viimeistään 31.3.2023.
  • ostaja tai vuokraaja on yksityishenkilö.
  • hankittava ajoneuvo ensirekisteröidään Suomeen.
  • hankittu tai pitkäaikaisvuokrattu auto tulee hakijan omaan käyttöön.
  • hakija sitoutuu pitämään hankintatuen kohteena olevan auton omistuksessaan tai hallinnassaan liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään 1 vuoden ajan auton ensirekisteröinnistä.
  • pitkäaikaisvuokrattava auto sitoudutaan vuokraamaan ja pitämään omistuksessa tai hallinnassa liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään kolmeksi vuodeksi.

Hankintatuki voidaan myöntää yhden kalenterivuoden aikana yhden täyssähköauton hankintaa varten ja tukea voidaan myöntää samaa henkilöautoa varten ainoastaan kerran.

Lisäksi tuen myöntämisen edellytyksenä on, että valtion talousarviossa avustuksen maksamista varten varattua määrärahaa on käytettävissä.

20221_74417.jpg

Tukea voi hakea täyssähköauton ostamisen jälkeen

Auton ostaja tarvitsee autoliikkeeltä tilausvahvistuksen tai kauppasopimuksen tukihakemuksen liitteeksi. Pitkäaikaisvuokraustilanteessa tuen hakija tarvitsee pitkäaikaisvuokrasopimuksen.

Tuki maksetaan ajoneuvon ensirekisteröinnin jälkeen (kuva: Shutterstock).
Tuki maksetaan ajoneuvon ensirekisteröinnin jälkeen (kuva: Shutterstock).

Lue lisää:

Lähde: Traficomin tiedote 10.01.2022

Talo
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20207_65862.jpg
Kosteisiin tiloihin
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppo- ja pinta-asennuksiin sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.Impressivo-kalusteita käyttämällä voi asentaa samat uppokalusteet yksittäisiksi tuotteiksi tai suuremmiksi yhdistelmiksi niin pintaan kuin uppoonkin. Pinta-asennus tehdään käyttämällä pintakojerasiaa ja pintakoteloita uppopeitelevyjen sijaan. Kytkimet ja pistorasiat saadaan roiskevesitiiviksi ilman tiivistettä huomioimalla johtimien taivutus rasian sisällä ja käyttämällä kytkimien ruuvikiinnitteistä vipurunkoa tai läppäkannellista pistorasian keskiölevyä
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
20238_82937.jpg
Pihapiirin valvontaan langaton liiketunnistin
Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.
Pöytäkirjat ja kynä
Viikon kysymys: Yhtiökokouksen puheenjohtajan toiminta
Yhtiökokouksen puheenjohtaja ei allekirjoita yhtiökokouksen pöytäkirjaa, koska pöytäkirjan tarkastaja vaati siihen muutoksen, jota puheenjohtaja ilmeisesti vastustaa.Onko yhtiökokouksessa tehdyt päätökset lainvoimaisia, jos ko pöytäkirjaa ei puheenjohtaja allekirjoita?Kaksi pöytäkirjantarkastajaa on allekirjoittanut pöytäkirjan.Onko puheenjohtajalla oikeus olla allekirjoittamatta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton