• Etusivu
  • Osakas

OMAKOTI-messujen perjantai on Ammattilaispäivä!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.10.2016Päivitetty 08.10.2019
201810_54941.jpg

Messuperjantai 25.10. on täynnä asiaa ammattilaisille!

Perjantaipäivän antiin kuuluu lukuisten messuosastojen lisäksi runsaasti tietoiskuja ajankohtaisista aiheista. Omataloyhtiö.fi toivottaa kaikki isännöitsijät, taloyhtiöiden hallituksen jäsenet sekä muut ammattilaiset tervetulleiksi messuille!

Ilmoittautumalla Ammattilaispäivään ennakkoon, on sisäänpääsy messuille PERJANTAINA veloituksetonta.

Kaikille ennakkoon ilmoittautuneille lähetämme lipun SÄHKÖPOSTITSE.

Lippu toimitetaan sähköpostitse, joten VARMISTATHAN SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI OIKEELLISUUDEN.

Lisätietoa messuista täältä!

Ilmoittaudu tästä!

Info

Info

Tietoiskut - alustava aikataulu

Perjantai 25.10.2019

11.30 Asunto- ja kiinteistönkaupan riitojen välttäminen ja ennakointi – esimerkit,lakimies OTM Markus Talvio, JuriNet Lakiasiaintoimisto Oy

12.00 Mitä uusi keittiö maksaa ja kuinka voit vaikuttaa sen hintaan, Jonna Rönnberg, Keittiömaailma

12.30 Katsaus asuntomarkkinatilanteeseen, toimitusjohtaja, LKV, YKV Janne Paasimies, Kahdeksas päivä Oy

13.00 Pitkää ikää putkillesi ja säästöä kustannuksiin, myyntiedustaja Petteri Haapala, Bauer Watertechnology Oy

13.30 Huoneistokohtaisen ilmanvaihdon ja etäohjauksen edut taloyhtiölle, markkinointipäällikköElina Paavilainen sekä ohjausjärjestelmäkehittäjä Mirva Komulainen, Vallox Oy

14.00 Vedenkulutuksen mittauksessa on älyä, myyntipäällikkö Harri Perälä, Vercon Oy - Verto

14.30Hyvää isännöitsijää etsimässä, yhteyspäällikkö Pekka Sviili, Realia Isännöinti

15.00 Omakoti- ja rivitalot sekä kerrostalojen kellarit ikuisesti kuiviksi, Esa Tommola, SafeDrying Oy

(muutokset mahdollisia)

Messujen aukioloajat ovat pe 11-17, la 10-17 ja su 10-17.
Osoite on: Myyrmäki-halli, Raappavuorentie 10, 01600 VANTAA

Ilmoittautumalla Ammattilaispäivään ennakkoon, on sisäänpääsy messuille perjantaina veloituksetonta!

Osakas
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Autokatoksen osuus remontissa?
Vuonna 1977 rakennetussa taloyhtiössämme on 20 huoneistoa ja 11 autokatospaikkaa, jotka ovat osakkaiden omistuksessa. Pitäisikö yhtiön yhteisiä remontteja laskutettaessa ottaa huomioon myös autokatosten osuus? Eikä niin, että autokatokseton maksaa saman hinnan kuin katoksen omistaja. Asunto-osakkaiden, niin koon kuin kerrostenkin osalta jako on oikein. Ja miten on katosten omistusoikeus? Tietoni mukaan niitä on ostettu yhtiöltä 2000-luvun puolivälissä vain tilisiirrolla. Eli niistä ei ole osakekirjoja, eikä kauppakirjojakaan tehty. Pitäisikö myös autokatoksista olla osakekirjat lain mukaan tai kauppakirjat?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton