• Etusivu
  • Remontti

Omataloyhtio.fi:n kävijäprofiilitutkimuksen palkinto on arvottu!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.09.2013
20139_36174.jpg

Kiitokset kaikille Omataloyhtiö.fin profiilitutkimukseen osallistuneille.
Vastanneiden joukosta on arvottu voittajaksi Nokkala Arto Riihimäeltä.
Hän voittaa sisustuskirjasarjapaketin. Onnea voittajalle!

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Maksetaanko vesimaksut taloyhtiössämme oikein?
Jos osakkaalla on kodissaan päivähoidossa korvausta vastaan hoitolapsia, pitääkö niistä maksaa vesimaksu? Muuttuuko asia, jos asukas toimii yrittäjänä hoitaessaan lapsia tai on esim. kaupungin palkkalistoilla palkkasuhteessa?
12_P_30326.jpg
PTS-suunnitelma tulee, mutta mikä se on?
Kiinteistön korjaustarpeen ilmeneminen voi olla joko äkillistä tai se voi olla suunnitelman mukaista. Tarpeen ilmaantuessa on kuitenkin perehdyttävä korjauksella saavutettaviin tuloksiin. Hetkittäisillä pienillä paikkauksilla on usein tapana vain lykätä suuremman ongelman ratkaisemista. Korjaushankkeet on syytä omaksua osaksi kiinteistönhallinnan strategiaa, koska niiden vaikutus yhtiön talouteen on merkittävä. PTS-suunnitelman tarkoituksena on ajoittaa taloyhtiön tulevat remontit kustannustehokkaasti ja niin, että mahdollisilta yllätyksiltä vältytään.Korjaustarpeen ilmeneminen voi olla osa laadittua korjaustarvesuunnitelmaa ja näin ollen se on ajoitettu niin, että hanke tulee kustannuksiltaan optimaaliseksi. Mikäli hanke olisi toteutettu aiemmin olisi se osaltaan ollut tarpeeton ja mikäli myöhemmin olisi rakenneosan puutteet aiheuttanut taloyhtiölle mahdollisesti ylimääräisiä kustannuksia. Suunnitelmallisuuden tärkeimpänä osana voidaan pitää myös osakkaiden valmistelua tulevaan hankkeeseen. Mikäli korjaustarve tiedostetaan ajoissa voidaan sen toteuttamiseen varautua niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Suunnitelman mukaisiin korjaustarpeisiin voidaan perustaa erilaisia korjausrahastoja, joiden avulla hankeen rahoitus saadaan jaettua pitemmälle aikavälille ja taloyhtiö velkarasitetta voidaan ennalta ehkäistä.Suunnitelmallisuus korjaushankkeiden osalta voidaan ottaa osaksi kiinteistön hallintastrategiaa. Rakenneosien korjaustarpeen ajoittaminen kannattaa toteuttaa ammattilaisvoimin, tässä auttaa niin kuntoarviot kuin sen yhteydessä laaditut pitkän aikavälin suunnitelmat (PTS). PTS-suunnitelma sisältää paitsi rakenneosien kuntoarvion myös arvion korjaustarpeiden kiireellisyydestä ja kustannuksista.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Vuokralaisen vastuu vesivahingosta?
Taloyhtiömme osakkaan osakehuoneistossa asuvan vuokralaisen pyykinpesukoneen tulovesiletku oli haljennut. Vettä oli vuotanut asuntoon runsaasti, vuoto huomattiin aamulla talon märästä ulkoseinästä. Pesukoneen on hankkinut ja asentanut keittiöön vuokralainen itse.Hanaa ei ollut suljettu edellisen pesukerran (käytön) jälkeen. Tämän vuoksi yhtiön vakuutus ei korvaa rakenteiden kuivatusta. Vuokralaisella ei ole vastuuvakuutusta.Onko yhtiöllä mahdollisuus saada vuokralaiselta korjauskuluihin korvausta tämän huolimattomuuden vuoksi? Mikä on vahinkoon myötävaikuttaneen vuokralaisen vastuu yleisesti tällaisessa tapauksessa?
20098_18421.jpg
Auroranlinna sai arvoisensa pihan
KOy Auroranlinnan Kylänvanhimmantie 21:n asukkaat ovat viime kesästä lähtien voineet nauttia taiten kunnostetusta, toimivasta pihasta. Suojaisa sisäpiha on pihakiveyksineen, istuinryhmineen ja leikkivälineineen ilo silmälle.
201910_60638.jpg
Pohjoismaat yhtenä rintamana kirittämään ilmastoystävällistä rakentamista
Pohjoismaat lisäävät yhteistyötä rakentamisen ilmastopäästöjen suitsimiseksi ja rakentamisen kiertotalouden vauhdittamiseksi sekä tähtäävät yhdessä vähähiilisen rakentamisen edelläkävijäksi koko maapallon mitassa. Pohjoismaiden ministerit hyväksyivät julkilausuman vähähiilisestä rakentamisesta ja rakentamisen kiertotaloudesta Islannin Reykjavikissa 10. lokakuuta."Pohjoismaissa on paljon osaamista rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä. Voimme oppia toisiltamme ja tarjota osaamistamme myös muun maailman tarpeisiin. Voimme olla esimerkki siitä, miten kunnianhimoiset ilmasto- ja kiertotaloustavoitteet muuttuvat käytännön ratkaisuiksi. Hienoa, että kaikki Pohjoismaat seisovat Suomen aloitteesta laaditun julkilausuman takana", sanoo Suomea Reykjavikissa edustanut valtiosihteeri Terhi Lehtonen.
20221_75441.jpg
Suunnitelmallinen kunnossapito tuo säästöä taloyhtiöille
Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton