• Etusivu
  • Remontti

Omataloyhtio.fi:n kävijäprofiilitutkimuksen palkinto on arvottu!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.09.2013
20139_36174.jpg

Kiitokset kaikille Omataloyhtiö.fin profiilitutkimukseen osallistuneille.
Vastanneiden joukosta on arvottu voittajaksi Nokkala Arto Riihimäeltä.
Hän voittaa sisustuskirjasarjapaketin. Onnea voittajalle!

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79496.jpg
Markkinoiden matalin lattiakaivo linja­saneeraukseen
Linjasaneerauksen yhteydessä on aika laittaa myös kylpyhuoneen lattiakaivon näkyvä osa kuntoon. Vanhaa kylpyhuonetta remontoidessa asennustilan mataluus voi kuitenkin rajoittaa kaivoratkaisun valintaa. Kotimainen lattiakaivojen valmistaja Vieser on vastannut haasteeseen tuomalla markkinoille extra matalan Vieser One -lattiakaivon, joka sopii yhteen sekä Vieserin perinteisten neliökansien että designkansien kanssa. Varmuuden pitävään vesieristykseen tuo sama kiilarengas kuin niin sanotun perinteisenkin lattiakaivon asennuksessa. Koska kaikki Vieserin kaivot ja kannet ovat keskenään yhteensopivia, esimerkiksi suosittu Vieser Line -linjalattiakaivo sopii matalamman kaivoratkaisun ansiosta yhä useampaan vanhaan kylpyhuoneeseen. Tarvetta pakollisten kompromissien tekemiselle kylpyhuoneremontissa on entistä vähemmän.
20178_49940.jpg
Patentoitu parvekkeiden korjausmenetelmä
ElaProof on nopea ja kustannustehokas tapa kunnostaa ikääntyneet betoniparvekkeet. ElaProof on täysin uusi ekologinen, elastinen ja ihmisille sekä ympäristölle myrkytön suojaava pinnoite. Se luo erittäin pitkäikäisen, vesitiiviin suojakerroksen kaikenlaisille rakennuspinnoille. Suurin hyöty ElaProof-tuotteista saadaan siellä, missä korroosion, ruostumisen ja sääolosuhteiden kuluttava vaikutus on suurinta.ElaProof on VTT:n testaama suomalainen pinnoiteinnovaatio, josta on jo pitkäaikaisia käyttökokemuksia eri kohteissa. Parvekkeiden ElaProof-kunnostusmenetelmä on patentoitu.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Kuka vastaa peruskorjausten viivästymisestä?
Kerrostalomme on rakennettu 1960-luvulla. Taloyhtiössämme on paljon eläkkeellä olevia ihmisiä, jotka ovat yhtiökokouksessa vuosia jo jarruttaneet kaikkia remonttiehdotuksia kuten viemäri-, ikkuna-, hissi-, leikkipaikka-, sauna- ja parvekeremontteja. Nämä remontit ovat nyt kaatumassa päälle seuraavan 5-vuoden aikana ja yhtiön hallitus on niitä vuosittain yrittänyt tuoda päätettäväksi mutta joka kerta tulos yhtiökokouksessa on sama – "kyllä me vielä pärjäämme näillä vanhoilla".Hyvä esimerkki oli kun 7 vuotta sitten tehtiin pelkkä käyttövesiremontti "halpuutensa" vuoksi, niin nyt joudumme korjaamaan jatkuvasti viemärien rikkoutumisten aiheuttamia vesivahinkoja ja silti viemäriremonttia ei vieläkään lähdetä viemään hankeselvitykseen. Tuleva remontti viemärien osalta maksaa yksistään saman mitä aikoinaan olisi maksanut sekä käyttövesi että viemäriremontti yhteensä. Taloyhtiössämme poistettiin lasten leikkipaikkakin uusimistarpeen tullessa esiin, koska "talossa ei asu niin paljon leikki-ikäisiä". Ja ikkunoihinkin voisi vain laittaa yhden lasin lisää, eihän se mitään, että sisäpokat on niin kierot, ettei ikkunoita saa enää kiinni, jos ne on kerran auki saanut ja onhan sitä aina pumpulia mahdollisuus laittaa niihin rakoihin.Onko niillä osakkailla, jotka haluaisivat pitää taloyhtiön hyvässä kunnossa ja asuntojen arvon vähintään sillä tasolla, mitä ovat siitä maksaneet, mahdollisuus hakea korvausta näiltä jääräpäiltä, jotka haluavat asua halvalla ja eivät ole halukkaita maksamaan taloyhtiön remonteista mitään? Parhaassa tapauksessa nämä "vapaamatkustajat" myyvät asuntonsa pois ja jättävät maksamisen muille. t. "säästämiseen" kyllästynyt
20173_48489.jpg
Askarruttaako vedenkulutus? Tule ja tapaa asiantuntijat
KiinteistömessuillaVerton asiantuntijat ovat kertomassa Verto – markkinoiden älykkäimmän vedenmittausjärjestelmän eduista Kiinteistömessuilla 2.-3.10.2019. Tule seuraamaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelemaan siitä, miten Verto palvelee juuri sinun liiketoimintaasi.
201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kunnossapitovastuu taloyhtiössä
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken 4-luvun 2 ja 3 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta.Lue lisää kunnossapitovastuusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton