• Etusivu
  • Remontti

Omataloyhtio.fi:n kävijäprofiilitutkimuksen palkinto on arvottu!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.09.2013
20139_36174.jpg

Kiitokset kaikille Omataloyhtiö.fin profiilitutkimukseen osallistuneille.
Vastanneiden joukosta on arvottu voittajaksi Nokkala Arto Riihimäeltä.
Hän voittaa sisustuskirjasarjapaketin. Onnea voittajalle!

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Viemärikuvaus keittiössä
Viemärikatsastuksella säästöä taloyhtiöllesi?
Mitä teidän taloyhtiössänne tiedetään viemäristön kunnosta? Mitkä ovat heikoimmat lenkit ja mitkä osat vaativat akuuttia korjausta? Mitkä taas voivat odottaa korjausta? Nykytilanteen kartoittaminen on tärkeää, jotta voidaan kohdistaa huoltokustannukset vain oleellisiin ja akuutteihin kohtiin.
201511_44755.jpg
Kattojen katsastus on taas ajankohtaista!
Me Vesivekillä olemme kiinnostuneita säilyttämään kiinteistösi arvon. Vanha sanonta sanoo: Oma koti kullan kallis – mutta milloin on tuon "oman kullan" katto viimeksi tarkastettu ja huollettu?Rakennuksen tärkeintä julkisivua eli kattoa ja sen varusteita tulee tarkkailla ja huoltaa säännöllisesti – vuosittain! Miksi kuitenkin on niin että monesti nuohooja on ainoa henkilö joka katolla käy? Miellämme nuohouksen talon ja siellä asuvien ihmisten turvallisuuden vuoksi tehtäväksi. Tiedämme, että nuohoomaton piippu tervaantuu ja karstoittuu. Piipun pintaan muodostuu pikeä ja nokea joka voi syttyä palamaan ja pahimmillaan kuumuus voi jopa halkaista piipun ja rakennus palaa. Tällöin vakuutus ei välttämättä vahinkoa korvaa jos nuohous on laiminlyöty.Lue lisää kattohuoltopalveluista
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Yhtiökokouksen enemmistö hyväksyi - hallitus viivyttelee, miten toimia?
Yhtiökokouksessa päätettiin pihan asfaltoinnista äänin 4-1 ja yksi äänesti tyhjää. Asia siirreettiin 2011 vuoden kokouksesta tälle vuodelle. Silloin muutama asukas oli sitä mieltä, että tarjous on kallis. Kokouksessa jätimme hallitukselle päätettäväksi että asfaltoimmeko autokatoksen sisältä vai ei.Tämä asfaltoinnin vastustaja tuli valituksi hallitukseen sekä hänen vaimo varalle. Hallitukseen tuli valituksi myös toinen vastustaja joka ei ollut kokouksessa paikalla(edes valtakirjalla).Hallituksen kokouksessa nämä vastustajat sitten ottivat esille lämmitysmuodon vaihdon maalämpöön ja jos päädytään vaihtamaan niin nämä tulevat isoilla koneilla rikkomaan uuden asfaltin. Vaativat, että on käsiteltävä uudelleen. Tätä maalämpöä ei käsitelty yhtiökokouksessa. Sen jälkeen nämä hal.jäsenet vaikenivat kun piti päättää asfaltoimmeko katoksen vai ei. Kokous jouduttiin siirtämään.Seuraavassa kokouksessa vetosivat siihen, että piha routii ja aikovat kaivaa kuopan ja jos savea löytyy niin kyselivät voiko sitten asian käsitellä uudelleen? Kuopan tekivätkin ja vähän savea löytivätkin. Minun(hal.pj) sekä isännöitsijän silmiin ei kuitenkaan routimista siinä pihalla ole näkynyt(eikä monen muunkaan).Vuosi olisi ollut aikaa tehdä tämä kuoppa, miksi nyt vasta. Melkoinen umpikuja ja viivytystaistelu jonka seurauksena asfaltonin tarjouskin meni jo umpeen. Kysymys: Miten tästä eteenpäin?
arrkkitehti tero seppänen sinisessä kauluspaidassa ja tummansinisessä pikkutakissa istuu pöydän ääressä
Pääsuunnittelija sovittaa yhteen koko hankkeen
Rakentamisen laadun ja onnistuneen hankkeen yhtenä tärkeimpänä kulmakivenä on suunnittelun laatu. Laadun vartijoihin ja vastuuhenkilöihin viitataan myös laissa. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan (MRL 120§) rakentamista koskevat suunnitelmat on laadittava siten, että ne täyttävät rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakentamistavan vaatimukset.Rakentamisen suunnittelussa on oltava suunnittelun kokonaisuudesta ja laadusta vastaava pääsuunnittelija. Pääsuunnittelijan on rakennushankkeen ajan huolehdittava myös siitä, että rakennushankkeeseen ryhtyvä saa tiedon huolehtimisvelvollisuutensa kannalta merkityksellisistä suunnittelua koskevista seikoista.
20233_81277.jpg
Asennusaika lyheni: näin toteutettiin sähkö­autojen lataus­paikat
Järvenpäässä sijaitsevassa rivitaloyhtiössä todettiin, että lattakaapelointijärjestelmä oli oikea valinta sähköautojen latauspaikoille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton