• Etusivu
  • Remontti

Onko aika uusia katto?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 14.06.2019Päivitetty 21.04.2020
20197_59114.jpg

Monimuotoisen tiilikaton asentaminen vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta, mutta erityisen haasteelliseksi työ saattaa muodostua vanhaa kattoa korjattaessa. Vanhan katon kanssa ei aina voi tietää, mitä rakenteista purettaessa paljastuu.

Kattoremontti ilman stressiä

Vaikka katto on tärkeä osa rakennusta niin suojana kuin osana julkisivua, ei sen kuntoon aina kiinnity yhtä paljon huomiota kuin muihin rakennuksen osiin. Katon vuositarkastuksen voi suorittaa itse, mutta korjaustöissä kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Korjaustöihin on syytä ryhtyä heti, kun katolla havaitaan kulumia tai halkeamia.

Katon käyttöikä vaihtelee kattotyypistä ja materiaalista riippuen keskimäärin 30-50 vuoden välillä. Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kosteusvauriot tulevat kalliiksi. Jos katon kunto arveluttaa, voi ammattilaiselta pyytää katon kuntoarvion, jolloin perusteellisen tarkastuksen lisäksi saadaan arvio siitä, miten juuri kyseinen katto remontoidaan parhaalla tavalla. BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa.

BMI Ormaxin katon saat myös valmiiksi asennettuna

BMI Ormax-tiilikatto on helppo, luotettava ja turvallinen tie uuteen kattoon. Kattotiili on erinomainen valinta myös vanhojen kattojen korjaamiseen. Tyylikäs, kestävä ja eläväpintainen tiili tuo talolle uuden ilmeen samalla nostaen sen arvoa. Voit valita BMI Ormax-tiilikatoksesi ekologisen ja erittäin hyvin pakkasta kestävän betonitiilikaton tai vuosi vuodelta kaunistuvan, haalistumattoman savikattotiilen.

Tiilikatto on valmiiksi suunniteltu kokonaisuus, johon kuuluvat kaikki tarvittavat tarvikkeet. Kun tilaat katon valmiina pakettina, voit varmistua siitä, että kaikki tarvikkeet ovat paikalla, kun asennustyö käynnistyy. BMI Ormaxin kautta saat myös ammattitaitoisen, valtuutetun tiilikattoasentajan asentamaan kotisi katon.

Tiilikattosi asentaa BMI Ormaxin valtuuttamat asentajat.
Tiilikattosi asentaa BMI Ormaxin valtuuttamat asentajat.

Arvo nousee yllättävän edullisesti

Tiilikatto on luonnonmateriaaleista valmistettu, pitkäikäinen hankinta, joka oikein huollettuna vain paranee vanhetessaan. Lisäksi tiilikatto on taloudellinen valinta, sillä sen asennuskustannukset ovat alhaiset. Mahdolliset vaurioituneet tiilet voidaan myös vaihtaa uusiin, mikä entisestään pidentää tiilikaton käyttöikää.

Tiilikatto suojaa kiinteistöä jopa 70 vuotta. Se nostaa kiinteistösi arvoa ja on silti hankintana yllättävän edullinen.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Katto pohjoisen sääolosuhteisiin

BMI Ormaxin EVO-katto edustaa suomalaista arkkitehtuuria, esteettisyyttä, toiminnallisuutta ja ekologisuutta. EVO valmistetaan yhdessä Euroopan moderneimmista kattotiilitehtaista - Suomen Orimattilassa, ja se on kehitetty Suomen vaativia ilmasto-olosuhteita ajatellen.

Ormax EVO-kattoon on mahdollista yhdistää integroidut aurinkopaneelit – myös jälkikäteen asennettuna.
Ormax EVO-kattoon on mahdollista yhdistää integroidut aurinkopaneelit – myös jälkikäteen asennettuna.

Ohut ja ilmeeltään kevyt kattotiili lukittuu tiiviisti paikoilleen ja pysyy siinä vakaasti kaikissa olosuhteissa. Tiilikaton alla on hiljaista asua, vaikka myrsky riepottelisi ja pakkanen paukkuisi. Tiilikatolla on myös lämpöä eristävä vaikutus eikä sisälämpötila pääse nousemaan epämiellyttävän korkeaksi.

Info

Info

BMI Ormax EVO - Edistyksellisimmän rakentajan valinta

  • Uusinta kattotiiliteknologiaa
  • Tasainen ja tyylikkään ohut
  • Nostaa talosi arvoa
  • Pitkäikäinen
  • Äänetön

Pitkäikäinen ja haalistumaton katto

Kun haluat pitkäikäisen katon, jonka kattotiilet kestävät auringonvaloa haalistumatta, valintasi on silloin BMI Ormax Protector+. Siinä yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector+ -pinnoite hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana. Kotimainen Ormax Protector+ -betonikattotiili on läpivärjätty ja se antaa katollesi laadukkaan ja harmonisen ilmeen.

BMI Ormax Protector+ tupapunainen
BMI Ormax Protector+ tupapunainen
Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton