• Etusivu
  • Energia

Pellettijärjestelmä kerrostaloon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.08.2010
20108_22783.jpg

KSM-Lämpötekniikka Oy toimitti taloyhtiöön pellettilämmitysjärjestelmän avaimet käteen periaatteella. Multistoker 975/95/1 pellettilämmitysjärjestelmä koostuu tässä kohteessa 95 kW kattilasta polttimineen sekä noin 15 kuutiometrin pellettivarastosta, jota täytetään kovimmilla pakkasilla noin 3 viikon välein.

20108_22784.jpg

Pelletin toimituksesta on tehty sopimus Paahtopuu Oy:n kanssa. Metallinen pellettivarasto on entisen öljysäiliön tilalla. Pelletin täyttöyhteet on sijoitettu huomaamattomasti talon seinään. Varajärjestelmänä on entinen 120 kW öljykattila ja 1 500 litran öljysäiliö. Tavoitteena on tuottaa 90 prosenttia lämmityksestä pelletillä. Tuhkanpoisto on automatisoitu ja kiinteistöpalvelun kanssa on tehty sopimus nuohouksesta.

Paluu seurantakohteeseen

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20114_25540.jpg
Taloyhtiön kirjanpito
Kirjanpidon ja varainhoidon valvonta taloyhtiössä on hallituksen tehtävä, kun taas niiden lainmukainen järjestäminen kuuluu isännöitsijälle. Jos yhtiöön ei ole valittu isännöitsijää, tulee hallituksen huolehtia myös kirjanpidon järjestämisestä. Kirjanpidon avulla seurataan taloyhtiön tulojen ja menojen sekä varojen ja velkojen kehitystä.
201310_36520.jpg
RIL suunnitteluopas routasuojaukseen
Suomessa on totuttu routaan ja pakkaseen sekä ennalta ehkäisemään ja hoitamaan niiden aiheuttamat ongelmat. Routa osataan ottaa huomioon niin talon- kuin infrarakentamisen suunnittelussa sekä itse toteutuksessa.Nyt kuitenkin alati muuttuvat ilmasto-olosuhteet tuovat oman lisänsä ja haasteensa perinteisiin sekä totuttuihin suunnittelutöihin. Lisäksi on osattava ottaa huomioon uudet rakentamiskäytännöt sekä materiaalien uudistuminen.
20179_50324.jpg
Korvausventtiilien uusiminen kannattaa
Hyvän sisäilman A ja O on toimiva ilmanvaihto. Termostaatilla varustettu Velco-venttiili säätyy automaattisesti ulkolämpötilan mukaan, joten ilma vaihtuu aina ihanteellisesti. Korvausilmaventtiilin kanssa käytettävä tehokas Filtrete-suodatin estää epäpuhtauksien pääsyn asuntoon. Riittävä määrä puhdasta sisäilmaa vaikuttaa niin päivittäiseen jaksamiseen kuin terveyteenkin.Ilmanvaihtoa itsessään on vaikea havaita. Sen sijaan sen tuntee. Toimiva ilmanvaihto tuottaa hyvää sisäilmaa, joka näkyy unen laadussa, terveydentilassa ja jaksamisessa sekä asunnon raikkautena vuorokauden ympäri. Vietämme sisätiloissa lähes 90 % ajastamme ja hengitämme noin 15 000 litraa ilmaa vuorokaudessa. Ei siis ole yhdentekevää, millainen sisäilma asunnoissamme on.Oikein toimiessaan ilmanvaihto kuljettaa huoneistosta ulos epäpuhdasta ilmaa ja toisaalta tuo sisään vastaavan määrän puhdasta ilmaa. Riittämättömästä ilmanvaihdosta seuraa vetoisuutta ja hajuhaittoja. Ilma on tunkkaista ja esimerkiksi suihkun jälkeen kosteus jää asuntoon viipymään.Useimmiten syynä huonoon ilmanvaihtoon ovat puuttuvat tai toimimattomat korvausilmaventtiilit. Erityisesti 1970–1990 luvun taloissa jätettiin ajan energiaa säästävän rakennustavan mukaisesti korvausilmaventtiilit asentamatta. Samasta syystä kehotettiin vanhoissa taloissa sulkemaan ne. Nykytietämyksen mukaan tämä oli valtava virhe. Tällaisissa asunnoissa ilma ei vaihdu riittävästi, jotta sisäilma pysyisi hyvänä vuorokauden ympäri.Suomalaisten kotien ilmanvaihdossa onkin paljon parantamisen varaa.Ratkaisut riittävään korvausilmansaantiin ovat useimmiten halpoja, nopeita ja yksinkertaisia toteuttaa. Monesti riittämätön ilmanvaihto johtuukin lähinnä asukkaiden tietämättömyydestä.Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta
20234_81352.jpg
Ota kaikki hyöty itsellesi aurinkosähköstä verkkoakun avulla
Oma pienaurinkovoimala on vaivaton tapa tuottaa osa taloyhtiössä tarvittavasta sähköstä. Itse tuotettu sähkö pienentää ostosähkön tarvetta, eikä siitä tarvitse maksaa siirtohintaa eikä veroja. Lisäksi omat aurinkopaneelit tuottavat sähköä vuosikymmenien ajan. Ympäristölle ystävällisen aurinkoenergian käyttö on myös ekoteko, sillä se vähentää tarvetta käyttää fossiilisia polttoaineita, jotka aiheuttavat ilmakehään haitallisia hiilidioksidipäästöjä.Tällä ajatuksella kahteen helsinkiläiseen taloyhtiöön asennettiin aurinkopaneelit. Hallitusten puheenjohtajat kertovat nyt kokemuksistaan, miten prosessi eteni ja mitkä tekijät vaikuttivat aurinkopaneelien hankintaan. Onko aurinkopaneelien asentamisesta ollut hyötyä taloyhtiölle?
20176_49578.jpg
Sisäpihasta tuli viihtyisä kohtauspaikka
Tampereen keskustan tehdasmiljöössä Keskustorin ja Satakunnankadun välissä sijaitsee pääosin 1800-luvun puolessavälissä ja osin 1900-luvun alussa rakennettu entinen Frenckellin paperitehdas ja konttori. Paperitehdas oli aikanaan ensimmäinen lajissaan ja myös suurin Suomessa.
Plugit
Oikeanlainen lataus ottaa huomioon kiinteistöt, autot ja ihmiset
Plugitin tarjoama oikeanlainen lataus koostuu monista eri palasista, jotka yhdessä muodostavat toimivan kokonaisuuden; latausratkaisun, joka toimii nyt ja tulevaisuudessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton