• Etusivu
  • Piha

Oikeanlainen lataus ottaa huomioon kiinteistöt, autot ja ihmiset

Kaupallinen yhteistyö Plugit
Julkaistu 11.10.2023Päivitetty 10.10.2023
web_plugit_lataus-5546_inkku

Plugitin tarjoama oikeanlainen lataus koostuu monista eri palasista, jotka yhdessä muodostavat toimivan kokonaisuuden; latausratkaisun, joka toimii nyt ja tulevaisuudessa.

Toimiva järjestelmä yksittäisen laitteen sijaan

Toimiva ja kokonaisvaltainen latausratkaisu on enemmän kuin pelkkä latauslaitteen hankinta. Oikeanlainen lataus tarkoittaa eri asioita eri käyttäjäryhmille ja käyttöympäristöille.

Taloyhtiön asukkaiden latausajat ja vaadittava latausteho eroavat merkittävästi esimerkiksi ammattiliikenteen vaatimuksista. Pitkän kokemuksensa ansiosta Plugit pystyy huomioimaan ominaisuudet ja erityistarpeet tapauskohtaisesti toteuttaen lähtötietojen perusteella kokonaisvaltaisen latausratkaisun.

Meiltä saat töpselit käteen

Plugit tunnetaan paitsi edelläkävijänä latausteknologiassa, myös erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta töpselit käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, asennukset sekä ylläpitopalvelun.

Valitsemme aina markkinoiden parhaat latauslaitteet vastaamaan käyttöympäristön ja ajokaluston edellytyksiä. Yksi sukka ei sovi joka jalkaan, joten toimitamme lataustöpselit käyttövalmiina käteen mittatilaustyönä. Järjestelmän suunnittelu ja laitteiden asennus on kuitenkin vain pieni osa palveluamme. Pelkän laiteasennuksen sijasta pystymme tarjoamaan kattavat ylläpitopalvelut vaivattoman lataamisen varmistamiseksi.

Lataamisen helppous on Plugitin palveluiden perusta

Huolehdimme että

…laitteet toimivat, laskutus on automaattista, asiakaspalvelu auttaa ja tarvittaessa latauslaitteita voi hankkia helposti lisää käyttötarpeen kasvaessa.

…tulevaisuuden lataustarpeet on otettu huomioon. Ladattavien autojen määrän kasvaessa myös latauslaitteiden ja lataustehon tarve kasvaa.

…järjestelmän kasvattaminen on helppoa ja kustannustehokasta.

…latausratkaisuun liitetyt palvelumme tekevät lataamisesta niin helppoa, että sitä ei tarvitse erikseen ajatella

Plugit
Piha
sähköauto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

plugitin latauspaikat taloyhtiön parkkipaikalla. Kuvassa valkoinen sähköauto on ladattavana parkkihallissa
Sähköauton lataamisen ero omakotitalossa ja taloyhtiössä
Sähköauton lataaminen omakotitalossa ja taloyhtiössä eroaa pääasiassa siksi, että taloyhtiössä asioita on harkittava ja suunniteltava huolellisemmin yhteisen tilan ja resurssien takia. Mitä muita asioita tulisi ottaa huomioon erilaisia ratkaisuja mietittäessä?Tässä artikkelissa vertailemme sähköauton lataamisessa huomioitavia asioita omakotitalossa ja taloyhtiössä.
202210_79673.jpg
Varmista kolmen asian toteutuminen sähkö­autojen lataus­pisteillä
Taloyhtiöissä sähköautojen lataamisessa kyse ei ole yksittäisestä latauslaitteesta, vaan kokonaisesta latausjärjestelmästä. Miksi? Latausjärjestelmässä otetaan ottaa huomioon yhdenvertaisuus, kiinteistön kapasiteetti sekä lataajien tarpeet. Näitä tarpeita ovat esimerkiksi lataajan tunnistaminen sekä samanaikaisen kulutuksen hallinta. Kun halutaan katsoa pidemmälle, kannattaa panostaa sellaiseen latausratkaisuun, joka kestää aikaa ja käyttöä. Lisäksi on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa se, että latausratkaisuun voidaan vuosien varrella lisätä latauslaitteita.
202211_80154.jpg
Kaksi erilaista taloyhtiön tarinaa sähköautojen latausratkaisuista
Sähköautojen lataamisessa taloyhtiössä on syytä ottaa huomioon yhdenvertaisuus, eli kaikilla autopaikoilla tulee olla mahdollisuus ladata ajoneuvoa niin että virtaa riittää kaikille. Lisäksi tulee varmistua siitä, että latauskulut kohdistuvat lataajalle ja latauskulujen laskutus on helppoa.
20232_80939.jpg
Tiesitkö, että lataussähkön laskutukseen vaaditaan tietynlainen sähkömittari?
Sähköautojen latauspisteiden valmistaja vastaa ja on vastuussa monestakin asiasta, mutta tiesitkö, että mittaustuloksen hyödyntäjänä taloyhtiöllä tai sähköautonlatausta tarjoavalla yrityksellä on omat vastuualueensa?Mikäli lataussähköstä aiotaan laskuttaa, tulee latausaseman tai energiamittarin olla mittalaitelain vaatimusten mukainen.Jos siis osakkaita, asukkaita tai työsuhdeautoilijaa laskutetaan sähköautonlatauksesta mittauksen perusteella, on laskuttavan tahon vastuulla varmistaa, että mittauslaite täyttää lain vaatimukset.
Innohome kuormanhallinta
Kuormanhallinta huolehtii, että kodin sähköt riittävät sähköauton lataamiseen
Sähköauton lataaminen kuormittaa kodin sähkönkulutusta, mutta fiksun kuormanhallinnan toteuttaminen, pitää sähkönkulutuksen aisoissa ja takaa kodin sähköjen riittävyyden. Ladattavien autojen käyttäjätutkimuksen (2020, Autoalan tiedotuskeskus) mukaan, yli 80 prosenttia sähkö- ja hybridiautojen omistajista lataa autoaan kotona vähintään kerran viikossa. Kuormanhallinta varmistaa, ettei sähköauton lataus pimennä vahingossa koko taloa.
Wago lattakaapelointi As Oy Karhunpesä
Lattakaapeli­järjestelmästä helppo ratkaisu latauspisteiden sähkönsyöttöön
Sähköautojen yleistyessä vauhdilla kasvaa myös taloyhtiöillä tarve latauspaikkojen järjestämiseen. Käytännössä asuntokohtaiset autopaikat ovat muuttumassa "tankkauspisteiksi". Valmiudet tähän tulisikin ottaa jo hyvissä ajoissa huomioon sähköistyskapasiteettia laajentamalla. Kaapelireittien suunnittelulla ja asentamisella latauspaikoille taloyhtiö varmistaa osaltaan asukkaiden arjen toimivuuden nyt ja tulevaisuudessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton