Poistoilman lämmöntalteenotto vähentää hukkalämpöä ja säästää energiaa jopa 40 %
Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmöntalteenottopatterilla varustettuun malliin. Talteenotettu energia johdetaan maalämpöpumppuun, joka tuottaa sillä lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Ulos puhallettava ilma on n. 3–5 -asteista aikaisemman 21-asteisen huoneilman sijaan.
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.
Paljon hyötyä taloyhtiöille
Lämmöntalteenottojärjestelmä sopii kaikkiin kerrostaloihin, joissa on koneellinen poistoilma ilman lämmöntalteenottoa. Järjestelmä sopii hyvin kaukolämmön rinnalle. Toteutuneissa kohteissa on kaukolämmön kulutus jopa puolittunut. Vaikka sähkönkulutus on hieman noussut, on nettosäästö ollut jopa 40 %. Investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin kymmenessä vuodessa; öljy- tai sähkölämmitystaloissa investoinnin kuolettaminen on vielä nopeampaa. Energiaa säästyy ja lämmityksestä tulee ekologisempaa.
Hankkeen ansiosta yhtiövastike voidaan usein pitää ennallaan, ja se saattaa jopa laskea riippuen kaukolämmön hintakehityksestä. Saneerauksen myötä taloyhtiön arvo nousee. Säästöjen avulla voidaan myös rahoittaa tulevia huoltokohteita, kuten putkiremonttia.
Maalämpö voidaan lisätä myöhemmin
Yksi järjestelmän eduista on asennuksen helppous. Porauksia ei tarvita, joten porausluvista tai tontin myllerryksistä ei tarvitse huolehtia. Toisaalta haluttaessa voidaan järjestelmään liittää vaikkapa myöhemmin maalämpö; hybridijärjestelmässä NIBE maalämpöpumppu ohjaa koko kiinteistön lämmöntuottoa ja säästöjä syntyy vielä enemmän.
Info
LTO:n edut
- Asennustyö on helppo ja nopea - asuminen ei häiriinny
- Urakka kestää noin kaksi viikkoa
- Energiaa säästyy jopa 40 %
- Lämmityskulut pienenevät
- Hukkalämpö vähenee
- Vaivaton saneeraus
- Taloyhtiön arvo nousee
LTO kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen: NIBE F1345
Lämpöpumpussa on kaksi suurta scroll-kompressoria, jotka toimivat yhteistyössä ja kytkeytyvät tarpeen mukaan. Tämä takaa paremman tehonsäädön, pidemmän käyttöiän ja suuremman toimintavarmuuden. NIBE F1345 on varustettu edistyksellisellä ohjauslaitteistolla, jonka voi sovittaa erilaisiin järjestelmäratkaisuihin.
Pumppua valmistetaan neljänä versiona, joiden tehot ovat 24, 30, 40 ja 60 kW. Jopa yhdeksän lämpöpumppua voidaan kytkeä saman ohjauksen taakse suurempien tehojen saavuttamiseksi.
Selkeä 4-värinen käyttöpaneeli
Helppokäyttöisessä käyttöpaneelissa on käyttäjälle tarpeelliset seuranta- ja säätövalikot. Lisäksi asentajalle/huollolle on laajennettu valikko, josta saadaan lämpöpumppujärjestelmä säädettyä kohteen vaatimusten mukaan.
Lämpöpumpun etähallinta NIBE Uplink™
on helppokäyttöinen ja tehokas työkalu, jolla voidaan hallinnoida lämpöpumppua Internetin kautta. Urakoitsijoille ja huoltoyhtiöille NIBE Uplink™ on avannut aivan uusia mahdollisuuksia ottaa eri kiinteistöjen lämmitysjärjestelmät keskitetysti valvontaan.
Kattava lisäturva
Kattavan kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa lämpöpumpuilleen NIBETURVAn. Se korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun kotivakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen mahdollisesta vahinkotapauksesta. Lisäturva on käytössä kuusi vuotta ja senkin jälkeen vakuutusta on voi pidentää vuosittain aina kymmeneen vuoteen saakka.
Info
Tervetuloa suunnittelijaseminaareihin sekä LTO-päiville!
Suositut LVI-suunnittelijoille suunnatut lämpöpumppuseminaarimme jatkuvat!
Ota yhteyttä
Lisätietoja LTO-järjestelmästä antavat Markus Olander (markus.olander@nibe.fi, 040-184 2200) tai Jukka Väätäinen (jukka.vaatainen@nibe.fi, 0400 918 576).