• Etusivu
  • Remontti

"Siellä oli kaikenlaista möhnää" – Näin taloyhtiö puhdisti viemäriputket

Puhdistusaine tepsi likaisiin viemäriputkiin ja putkiremontin tarve siirtyi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö SmartPipe System Oy
Julkaistu 06.02.2023Päivitetty 11.09.2023
20232_80811.jpg

Viemäriputkien kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta.

Helsinkiläisessä taloyhtiössä kauhistuttiin viemäriputkien tilasta. SmartPipen puhdistusratkaisu osoitti toimivuutensa ja putkiremontti siirtyi tulevaisuuteen.

Vuonna 1938 Helsingin keskustaan valmistuneen taloyhtiön asukkaat löysivät lähes sattumalta keinon pidentää viemäriputkien käyttöikää.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marjaana Sorakunnas on asunut talossa vuodesta 1992. Samoihin aikoihin talossa tehtiin putkiremontti.

– Minulla on Pikkalassa vapaa-ajan asunto. Eräänä päivänä näimme naapurin pihalla SmartPipen auton. Mieheni kävi kysymässä, mikä yritys oikein on kyseessä.

Yrityksen edustajat kertoivat bakteeripohjaisesta putkenhoitomenetelmästä, joka poistaa orgaanisen jätteen ja muodostaa suojaavan kalvon putkien sisäpintaan. Näin voidaan pidentää putkiston käyttöikää ja siirtää isompaa remonttia pidemmälle.

20232_80810.jpg

Sorakunnas kiinnostui menetelmästä ja vei asian helsinkiläisen taloyhtiön hallitukselle. Taloyhtiössä päätettiin kartoittaa viemäristön tila. SmartPipe kuvasi putkiston nykyaikaisella teknologialla, jossa putkenhoitoaineeseen lisätään luonnonmukainen merkkiaine. Kuvauksen aikana se paljastaa likaiset kohdat putkiston sisällä.

– Kuvauksen jälkeen hallitukselle esitettiin karsean näköinen video viemäriputkista. Siellä oli paljon kaikenlaista töhnää pohjalla, Sorakunnas kertoo.

Viemäristön uusintakuvaus vakuutti

Videon katselun jälkeen hallitus päätti toimia ja tilasi SmartPipen puhdistusainekäsittelyn. Tavoitteena oli seurata, miten aine vaikuttaa putkiston kuntoon.

– Putkiremontti on varsin kallis operaatio. Jos sitä pystyy jollain tavalla siirtämään niin, ettei remonttia tarvitse tehdä lähitulevaisuudessa, sellaisiin toimenpiteisiin kannattaa mielestäni ryhtyä, Sorakunnas sanoo.

Taloyhtiön kellaritiloihin asennettiin pumppu, josta viemäriin pumpattiin Biotroop BL-20 putkenhoitoainetta vuoden ajan. Ainetta voidaan annostella myös manuaalisesti. Kyse on jatkuvasta prosessista, joka puhdistaa viemäristöä ja ehkäisee lian aiheuttamien vaurioiden syntymistä. Helsinkiläisessä taloyhtiössä käsittely maksoi noin 200 euroa kuukaudessa.

Kun putket kuvattiin käsittelyn jälkeen uudelleen, tulos oli vakuuttava.

– Putket olivat puhtaat eli huomattava muutos oli todennettavissa, Sorakunnas kertoo. Hän päätti esittää taloyhtiölle käsittelyn jatkamista, jotta putket myös pysyvät puhtaina. Hallitus oli kuitenkin sitä mieltä, ettei käsittelyä jatketa.

Likaa kertyy jatkuvasti

SmartPipen käyttämän Biotroop BL-20 -putkenhoitoaineen bakteerit muodostavat lipaaseja ja rasvahappoja pilkkovia entsyymejä, jotka liuottavat rasvan ja orgaanisen aineksen putkistosta. Entsyymien pilkontatuote on putkenhoitoaineen ravintoa, mikä tekee Biotroop BL-20:sta erityisen tehokkaan.

Putken pinnalle syntyvä kalvo estää uuden lian kertymistä. Orgaanisen aineen poistuminen putkistosta vähentää samalla mahdollisia hyönteishaittoja.

Helsinkiläisessä taloyhtiössä SmartPipe-käsittelystä on nyt kulunut nelisen vuotta. Sorakunnas on koko ajan puoltanut käsittelyn jatkamista. Nyt työ alkaa kantaa hedelmää.

– Äskettäin pidetyssä hallituksen kokouksessa ehdotin, että teemme viemäriputkiston kuvauksen uudelleen ja katsomme, miten putkiston tila on kehittynyt. Tämä hyväksyttiin eli kuvauksen perusteella teemme päätöksen käsittelystä.

Sorakunnaksen mukaan edellisen käsittelyn aikaan taloyhtiössä ei tiedostettu, että putkistoon kertyy jatkuvasti muun muassa rasvaa, joka puolestaan kerää muuta likaa. Ajan saatossa lika alkaa höyrystyä, mikä aiheuttaa putkien syöpymisreaktion.

– Innostuin aineesta niin, että aloimme SmartPipen kuluttajamarkkinoilla myytävää ainetta kotona ja kesämökillä. Ajattelin, että jos aine toimii isossa mittakaavassa, miksei se toimisi kotikäytössäkin.

Kiinnostuitko tuotteesta? Jäikö jokin askarruttamaan? Tutustu lisää tuotteisiin ja jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle:

SmartPipe System Oy
Remontti
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202212_80464.jpg
Vetävät, hajuttomat ja pitkäikäiset viemärit ainutlaatuisella menetelmällä
Viemäriputkiston toimintaan kiinnitetään huomiota usein vasta siinä vaiheessa, kun aivan kaikki ei ole kunnossa. Hajuhaittojen ja tukosten kaltaisten ongelmien taustalla on usein viemäristöön kertynyt rasva ja orgaaninen aines. Putkiston ongelmatilanteista aiheutuu helposti merkittäviä ja kalliita huolto- ja korjaustoimenpiteitä.
202212_80461.jpg
Eroon epämiellyttävistä hajuista biologisella hajunpoistoaineella
Epämiellyttävien hajujen poistaminen taloyhtiön yleisistä tiloista voi olla yllättävän vaikeaa. Kallis tehosiivouskaan ei aina riitä, vaan paha haju saattaa leijua ilmassa siivouksen jälkeenkin. Suomalainen SmartPipe System Oy on kehittänyt biologiseen hajunpoistoon BioTroop OdorEX -hajunpoistoaineen, jolla hajut voidaan poistaa nopeasti ja tehokkaasti.
202212_80467.jpg
SmartPipe System Oy – orgaanisia viemärinhoitotuotteita taloyhtiöille
SmartPipe System Oy auttaa asiakkaitaan pitämään viemärit, rasvanerotuskaivot ja pisuaarit toiminnassa ainutlaatuisen palvelukonseptinsa ja teknologiansa avulla. Yritys pystyy tehokkaasti poistamaan asiakkaiden putkistoon liittyviä liiketoimintariskejä ja tuomaan selvää säästöä toimintavarmuudella.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton