• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiöiden rakennetutkimus OSA 3

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.04.2010
15_P_30279.jpg

Omataloyhtiö.fi-palvelu toteuttaa kevään aikana taloyhtiökohtaisen rakennetietojen keräyskampanjan. Täytettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, annamme rakenneosien osalta laskennallisesti viitteitä siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin taloyhtiössäsi tulee varautua. Tutkimus on edennyt toiseksi viimeiseen vaiheeseen ja nyt olemme avanneet lämmitysjärjestelmiä käsittelevän osion.

Siirry tutkimukseen

Tutkimuksen OSA 3

Tässä yhteydessä avaamme tutkimuksen kolmannen osan, joka käsittelee taloyhtiöiden lämmitys- ja lisälämmitysjärjestelmiä. Lämmönlähteestä riippumatta tulee taloyhtiöissä kiinnittää huomiota säännölliseen kunnossapitoon, jolloin järjestelmän hyöty on parhaimmillaan. Viikolla 18 julkaisemme tutkimuksen viimeisen osion, joka tulee käsittelemään niin putkistoja, ilmastointia kuin sähköistystä.

Siirry tutkimukseen

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen suunnitelmalliseksi

Taloyhtiöiden suunnitelmallisen ylläpidon mahdollistamiseksi on suositeltavaa kartoittaa eri rakenneosien korjaustarpeita. Heinäkuussa voimaan tulevan uuden asunto-osakeyhtiölain puitteissa tulevat paljon puhutut 5 vuoden PTS-ohjelmat pakollisiksi. Taloyhtiöiden korjaustarpeen kartoittamisen helpottamiseksi olemme luoneet tutkimuksen, joka antaa laskennallisesti viitteitä niistä korjaustoimenpiteistä, joita kohteessa mahdollisesti tulisi suorittaa. Tutkimukseen osallistuneet saavat rakennetietojen täyttämisen jälkeen vastineen, jossa esitämme erirakenneosien tavoitteelliset käyttöiät sekä kunnossapitojaksot. Lisäksi ilmoitamme erikseen niistä toimenpiteistä, jotka laskennallisesti ovat ajankohtaisia. Kiinteistön rakenneosien tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on kiinteistöissä panostettava säännölliseen kunnossapitoon sekä määräaikaistarkastuksiin.

Lisää PTS-suunnitelmasta

Kannattaa tutustua myös nyt haettavissa olevaan suhdanneluontoiseen energia-avustukseen!

Lisää energia-avustuksesta

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20227_79030.jpg
Onko kyseessä jälleenvuokraus vai alivuokralainen?
Jälleenvuokrasuhde on kyseessä, kun vuokranantajalta huoneiston vuokrannut vuokralainen (ensivuokralainen) vuokraa edelleen huoneiston yhdelle tai useammalle omalle vuokralaiselleen (jälleenvuokralainen).Jälleenvuokrasuhde perustuu joko huoneiston vuokrasopimukseen tai vuokranantajan erikseen antamaan lupaan. Ensivuokralaisen on ilmoitettava jälleenvuokralaiselle ensivuokrasopimuksen ehdot sekä vuokranantajalleen jälleenvuokrasuhde sekä jälleenvuokralainen.Pääsääntöisesti jälleenvuokrasuhde päättyy samalla hetkellä kuin ensivuokrasuhde.Osapuolille on myös ilmoitettava vuokrasuhteiden purkamiset ja irtisanomiset. Mikäli ensivuokralaisella on oikeus purkaa jälleenvuokrasuhde, on myös vuokranantajalla oikeus purkaa jälleenvuokrasuhde, paitsi milloin kyse on jälleenvuokralaisen vuokranmaksun laiminlyönnistä.Vuokranantajan täytyy irtisanoa vuokrasuhde sekä ensivuokralaiselle että jälleenvuokralaiselle. Molemmilla on oikeus vaatia irtisanomista tehottomaksi.
20213_69558.jpg
Lämmitys­säästöjä asumis­mukavuudesta luopumatta
Moni taloyhtiö miettii lämmityksestä saatavia säästöjä ja sitä, miten säästöjä saataisiin aikaan ilman suurta tuskaa ja vaivaa. Pitkään asiaa mietittiin myös Pirkkalassa As Oy Pirkkalan Kyöstinrinne 2:ssa. Taloyhtiö sijaitsee rauhallisella Pirkkalan Kyöstin asuinalueella ja taloyhtiössä on yhteensä 30 huoneistoa ja asukkaita kaikista ikäryhmistä. Säästötoimien pitäisi siis olla kaikille helppo käyttää ja toteuttaa.
20101_19972.jpg
Kattourakat varataan nyt
Ensi kesän kattourakat varataan nyt!Talvi on vasta tuloillaan, mutta rakentajien katseet ovat jo käännetty tulevaan kesään. Urakat kannattaakin varata hyvissä ajoin, jos mielii aikataulun pysyvän hanskassa."Kiinteistönomistajien on hyvä varata kattourakoitsijat viimeistään nyt. Kesää myydään kovaa vauhtia", kertoo Icopal Katto Oy:n aluepäällikkö Risto Pelli. Icopal urakoi kattoja laidasta laitaan: isot teollisuushallit ja kauppakeskukset ovat tyypillisiä Icopalin kohteita samoin kuin asunto-osakeyhtiöiden kattosaneeraustyöt. Bitumikattojen lisäksi Icopal urakoi muun muassa pelti- ja kiviteräskattoja ja esimerkiksi rivitalojen kattosaneeraukset hoituvat icopalilaisilta vahvalla ammattitaidolla. Kattojen lisäksi Icopalista saa myös siltojen ja pihakansien vesieristystyöt.
20236_82003.jpg
Kenellä on oikeus käyttää taloyhtiön varastoa?
Väestösuojaan on rakennettu kaikille varastot. Lisäksi on vstila n. 200 neliötä, joka on pääasiassa tyhjä. Olimme mukana talon suunnitteluvaiheesta lähtien, sovimme rakennuttajan kanssa, että meille rakennetaan toinen varasto 10 neliötä. Varasto on ollut käytössämme 11 vuotta. Nyt hallitus vaatii meitä tyhjentämään varaston, koska muilla asukkailla ei ole kuin yksi varasto. Ehdotin, että vuokraisimme sen, mutta se ei hallitukselle käynyt vaan tuli uhkavaatimus, että jos varastoa ei tyhjennetä määräaikaan mennessä, yhtiö tyhjentää sen ja aiheutuvat kustannukset tulevat meidän maksettavaksi. Yhtiöllä ei ole varaston tarvetta koska sitä on tyhjänä n. 200 neliötä.Nyt olemme tyhjentäneet häkkivaraston, tämän jälkeen tyhjennystä vaatinut hallituksen jäsen siirsi tyhjennettyyn tilaan omat tavaransa. Onko kohtelu asianmukaista?
20202_62972.jpg
Miten kerrostalon lämmitysongelmien korjauskierre katkaistiin?
Meilahdessa Helsingissä on vuonna 1946 rakennetussa kerrostalossa painittu jo pitkään lämmitysongelmien kanssa. Vanha talo on ollut vuosia korjauskierteessä. Yhtiöön asennettiin Wattinen-älylämmityspalvelu, jonka uskotaan ratkaisevan lämmitysongelmat.
20129_32215.jpg
Valaisinten vaihto maksaa itsensä takaisin
Asumisen taso nousee ja sähkönkulutus laskee, kun taloyhtiön alkuperäinen valaistus uudistetaan tämän päivän tekniikalla. Yksinkertaiset toimenpiteet riittävät, ja takaisinmaksuaika voi jäädä vain muutamaan vuoteen.Jos tyytyy kiertämään hehkulampun tilalle halvan pienloistelampun, valoa ei saa juuri entistä enempää ja lampunvaihtokierrokset jatkuvat. Vanhentunut kupu ja pinttynyt heijastin eivät nekään kykene tuottamaan samaa valovoimaa kuin 40 vuotta sitten.Tutustu sähköistyskoulun muihin osiin!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton