• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiön ei tarvitse valita mekaanisen lukituksen ja älylukkojen välillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 06.09.2022Päivitetty 12.10.2023
20229_79488.jpg

Abloyn teettämän tutkimuksen mukaan (Dagmar, 2022) lähes 1,8 miljoonaa suomalaisista on kiinnostunut älylukon hankinnasta. Siinä missä patentoitu mekaaninen lukitusjärjestelmä on edelleen tuttu ja turvallinen valinta suomalaisissa kodeissa, kiinnostus älykkään lukituksen mahdollisuuksiin kasvaa jatkuvasti.

Yhdessä mobiilikäyttöisellä Yale Linus -älylukolla ja mekaanisella ABLOY EASY -lukituksella saadaan käyttöön kummankin maailman parhaat puolet, olipa kyse kerros-, omakoti- tai rivitalosta. Oven ulkopuolelle asennettavan ABLOY EASY -lukon sekä sisäpuolelle asennettavan Yale Linus -älylukon ansiosta älykkäät ominaisuudet on mahdollista lisätä lukitukseen oven ulkonäköä muuttamatta.

– Tutkimuksen (Dagmar, 2022) mukaan ihmiset ovat kiinnostuneet eniten älylukoista, joissa on lisäksi mahdollisuus mekaanisen avaimen käytölle. Yale Linus -älylukon ja ulkopuolelle jäävän mekaanisen ABLOY EASY -avainpesän ansiosta kukin voi kulkea tavallaan: yksi puhelimella, toinen perinteisesti avaimella, Abloyn kodin turvan asiantuntija Markku Ryynänen kertoo.

Sopiva ja turvallinen vaihtoehto kaikkiin asumismuotoihin

Yale Linus -älylukko sopii erinomaisesti myös taloyhtiöihin, sillä älylukko asennetaan oven sisäpuolelle nykyisen lukituksen yhteyteen. Vaikka kaikki eivät haluaisi älylukkoa oveensa, näyttää jokaisen ovi ulospäin samanlaiselta. Samalla talohuolto pääsee edelleen kulkemaan normaalisti mekaanisella avaimella.

Älylukon voi asentaa tarpeen mukaan joko jokaisen kotioveen tai vain yhteen asuntoon. Samalla mekaaninen EASY-lukitus voidaan sarjoittaa yhdelle avaimelle jokaiseen oveen niin varastosta ulkosaunaan kuin piharakennuksesta autotalliin.

Yale Linus -älylukko sijoitetaan oven sisäpuolelle, jolloin oven ulkopuoli näyttää ulospäin ilman näkyviä muutoksia
Yale Linus -älylukko sijoitetaan oven sisäpuolelle, jolloin oven ulkopuoli näyttää ulospäin ilman näkyviä muutoksia

– ABLOY EASY on tällä hetkellä paras vaihtoehto kodin mekaaniseen lukitukseen. Vuoteen 2040 saakka olevan patentin ansiosta voidaan luottaa siihen, että avaimia ei ole kopioituna kenelläkään ulkopuolisella. Symmetrisen muotoilunsa ansiosta EASY-avaimet myös sopivat lukkoon molemmin päin tahansa, mikä tekee siitä todella helpon käyttää kenelle tahansa, Abloyn kodin lukituksen asiantuntija Tero Korhonen kertoo.

20229_79490.jpg

Yhdessä Yale Linus -älylukkoratkaisun kanssa lukitukseen tulee uusia käyttötapoja, kun fyysisten avainten sijaan Yale Linus mahdollistaa väliaikaisten mobiiliavainten jakamisen sitä tarvitseville, kuten vieraille, siivoojalle tai lähetille. Virtuaaliavaimen voi poistaa kätevästi käytöstä heti kun käyttötarve on ohi. Näin virtuaaliset avaimet pysyvät aina hallinnassa.

Älylukon hinta on matalampi kuin usein luullaan

Älylukon hinta yllättää kuluttajan usein positiivisesti. Tutkimuksen mukaan älylukko on edullisempi kuin sen kuvitellaan olevan (Dagmar, 2022). Vielä hintaa positiivisemmin yllättävät kuitenkin älylukon tuomat hyödyt ja avaimettoman kulun helppous.

– Voit avata oven älypuhelimella, koodilla tai asettaa lukon avautumaan automaattisesti, kun lähestyt ovea. Lisäosan avulla oven voi lisäksi avata etänä mistä ja milloin tahansa sekä varmistaa, onko ovi lukossa vai ei. Kun älylukkoa on kerran käyttänyt, ei siitä enää halua luopua, Abloyn kodin turvan asiantuntija Markku Ryynänen tietää.

Info

Info

ABLOY EASY

ABLOY EASY nostaa mekaanisen lukituksen jälleen uudelle tasolle. Se tarjoaa uudenlaista sujuvuutta, varmuutta ja pitkän patentin tuomaa turvaa aina vuoteen 2040 saakka. Sen lisäksi, että EASY-avain istuu täydellisesti käteen, sitä on myös yksinkertaisesti miellyttävä käyttää – symmetrisen muotoilun ansiosta avain sopii lukkoon kummin päin tahansa. Toimintavarma ja pitkäikäinen EASY on suunniteltu kestämään sukupolvelta seuraavalle.

Info

Info

YALE LINUS

Abloyn valikoimiin kuuluva turvallinen Yale Linus® -älylukko mahdollistaa avaimettoman kulun ja tuo uudenlaista helppoutta arkeen. Älylukolla oven voi avata älypuhelimella tai lukon voi asettaa avautumaan automaattisesti ovea lähestyessä. Lisäksi ovesta voi myös edelleen kulkea mekaanisella avaimella tai koodilla Yale Smart Keypad -näppäimistöä käyttäen. Yale Access -sovelluksen avulla talon asukkaat voivat jakaa virtuaalisia avaimia perheelle tai vieraille. Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosan avulla oven voi avata ja lukita etänä mistä päin maailmaa tahansa. Yale Linus® yhdistää tyylikkään muotoilun huipputason teknologiaan.

Abloy Oy
Remontti
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
202012_67900.jpg
Kuinka kotisi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?
Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?
20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
202211_80162.jpg
Nämä viisi asiaa jokaisen tulisi miettiä oman kodin lukituksesta
Mitä kodin lukituksen valinnassa tulee ottaa huomioon? Mikä on juuri minun kotiini sopivin lukitusjärjestelmä? Nykyisin lukitukseen on useita eri vaihtoehtoja ja valinnanvaikeus saattaa hämmentää. Ajantasainen lukitus on tärkeä osa kodin turvallisuutta. Lukitusta valitessa on hyvä ottaa huomioon paitsi turvallisuus, myös käytännöllisyys. Erilaisilla perheillä on erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita. Osa haluaa älylukituksen, toinen mekaanisen lukituksen ja kolmas molemmat. Kaikenlaiset yhdistelmät ovat mahdollisia.Entä millainen älylukko olisi sitten tarpeisiinne juuri sopiva? Lue tästä artikkelista, mikä lukitusjärjestelmä sopii parhaiten kotiisi. Voit myös tehdä artikkelin loppupuolelta löytyvän testin, jolla testaat, mikä älylukko sopii tarpeisiisi parhaiten.
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20163_45716.jpg
Onko ovi varmasti lukossa?
Tuttu tilanne? Enää ei kuitenkaan tarvitse miettiä menikö ulko-ovi lukkoon, sillä uusi älylukko hoitaa lukituksen automaattisesti puolestasi. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton