• Etusivu
  • Remontti

Kuinka kotisi tai vapaa-ajan asuntosi pysyy turvassa, kun et ole paikalla?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 11.12.2020Päivitetty 12.10.2023
202012_67900.jpg

Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan?

Ovatko naapurit ja tutut kotisi ainoa turva?

Kuinka suojaat kotisi, kun olet lähdössä lyhyelle lomamatkalle tai vaikka vain kesämökin rauhaan? Meillä jokaisella on esineitä tai asioita, joilla on tunnearvoa ja jopa rahallinen arvo voi olla huomattava. Tällaisten asioiden menettäminen aiheuttaisi turhaa harmia, ahdistusta ja suruakin. Asunnon tyhjentäminen arvoesineistä tai arvokkaasta irtaimistosta lomalle lähtiessä on aikamoinen ponnistus ja kokemuksen mukaan, harva meistä niin tekeekään. Haluaisit pitää itsellesi tärkeät esineet ja asiat vastedeskin turvassa ja viettää lomaasi rauhassa – yhtä huolta vähempänä.

Yhteisöllisyyttä kannattaa hyödyntää, mutta kaikkea ei voi kuitenkaan jättää ainoastaan naapureiden ja tuttujen vartioinnin varaan. Arvoesineiden säilyttäminen kassa- tai turvakaapissa on sellaisenaan hyvä ja varsin edullinen turvatoimenpide. On myös hyvä muistaa, että koko kiinteistö on arvokas ja vaatii suojaamista. Vakuutukset ovat hyvä turva, mutta miten voisit estää ja hankaloittaa vorojen toimia kohdistumasta omaisuuteesi? Monipuolisten hälytysjärjestelmien hyvä etu on, ettei niiden suoja rajoitu pelkästään murtoyritysten estämiseen vaan niiden lisälaitteilla voidaan estää hyvinkin yleisiä arjen asioita, kuten vesivahinkoja. Mitä kaikkea hälytysjärjestelmä voikaan tarjota?

Kuukausimaksuton hälytysjärjestelmä

Yale Smart Home -hälytysjärjestelmä sisältää joukon helppokäyttöisiä kodinturvallisuustuotteita omaisuuden suojaamiseen. Kuukausimaksutonta hälytysjärjestelmää hallinnoidaan itse helposti mobiilisovelluksen avulla. Asukas saa tiedon hälytyksistä omaan puhelimeensa. Hälytysjärjestelmään voidaan liittää liike- ja ovitunnistimien lisäksi mm. palovaroittimia ja vuotovahti. Myös Yale Doorman -älylukko voidaan liittää osaksi Yale Smart Home -järjestelmää.

202012_67897.jpg

Valvontakamerat kertovat, mitä kotona tapahtuu

Yale valikoimaan kuuluu myös laadukkaita ja helppokäyttöisiä valvontakameroita. Yale Smart Home WiFi -valvontakameroilla asukas näkee, mitä kodissa tapahtuu, mistä päin maailmaa tahansa. Valvontakameroissa on Full HD-kuvanlaatu sekä pimeänäkö. Turvakameroissa on mallista riippuen useita hyödyllisiä ominaisuuksia, joten kameran hankinnassa kannattaa miettiä, millaiseen tarpeeseen kamera tulee. Yalen valikoimasta löytyy myös taloyhtiön yhteistilojen valvontaan sopiva CCTV-järjestelmä. Kameroita hallinnoidaan helppokäyttöisen Yale View -sovelluksen avulla.

202012_67898.jpg
https://www.yale.fi/fi/yale/etusivu/jalleenmyyjat/
Abloy Oy
Remontti
koti
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20208_66199.jpg
Näkökulma taloyhtiön terveysturvallisuuteen
Digitaaliset lukitusjärjestelmät kasvattavat suosiotaan taloyhtiöissä ja niiden tuomat hyödyt ovat ilmeisiä myös tämän hetkisessä muuttuneessa maailmantilassa, jossa ylimääräisiä ihmiskontakteja pyritään välttämään.Erilaiset älykkäät lukitusratkaisut ovat tätä päivää ja lisäävät turvallisuutta monella tapaa. Haluamme tässä artikkelissa nostaa esiin terveysturvallisuusnäkökulman, joka mietityttää monia tällä hetkellä.
20204_64415.jpg
Esteetöntä ja hygieenistä kulkemista
Tiesitkö, että myös digitaaliseen lukitukseen voi hakea esteettömyysavustusta osana ulko-oven automatisointia?Alkuvuosi on muuttanut monen suhtautumista hygieniaan pysyvästi. Käsien pesun tärkeys ja pintojen koskettelun välttäminen julkisilla paikoilla on iskostunut takaraivoon. Hissin nappulat ja ovien painikkeet alkavat näyttäytyä jännittävässä valossa kotia lähestyttäessä.
20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.
20234_81384.jpg
Mikä on älylukon todellinen kustannus?
Puhuttaessa älylukoista, moni kuvittelee mielessään luksustuotteen, jollaisia näkyy Hollywood tähtien ovissa ja James Bond elokuvissa tai vähintäänkin vain varakkailla asuinalueilla. Älylukot ovat nykyisin kaikkien saatavilla ja yhä useampi harkitseekin älylukon hankkimista.
20214_70146.jpg
Luotettu kotiavain loi nahkansa - uusi patentti tuo turvaa vuoteen 2040 asti
Abloy Oy julkisti uusimman mekaanisen lukitusratkaisunsa ABLOY EASY, joka on tarkoitettu muun muassa asuinkiinteistöihin. Suomalaisten kotien luotettu avain on luonut nahkansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton