• Etusivu
  • Remontti

Arjen apu – tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Julkaistu 11.08.2021Päivitetty 12.10.2023
20218_71925.jpg

Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?

Oven avaaminen muulla kuin perinteisellä mekaanisella avaimella, jonka turvallisuus perustuu osittain aikaan sidottuun patenttiin, alkaa olla jo nykypäivää ja arkea monessa taloyhtiössä ja kodissa. Mekaaninen lukitus on edelleen turvallinen vaihtoehto useaan asuinkohteeseen, mutta digitaaliset ratkaisut tuovat merkittäviä hyötyjä erityisesti tiheän vaihtuvuuden taloyhtiöissä.

Jatkossa koulujen alkaminen ei aiheuta vanhemmille harmaita hiuksia kadonneiden avaimien tai kodin oven avaamisen järjestämisen muodossa. Avaaminen digitaalisella avaimella, koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimella on käytännöllinen ja nykyaikainen ratkaisu, joka tekee arkipäiväisestä elämästä joustavampaa ja huolettomampaa.

Mitä vaihtoehtoja löytyy markkinoilta arjen helpottamiseen?

Digitaalinen lukitusjärjestelmä – ABLOY® PULSE

Helpompaa, jouhevampaa ja turvallisempaa kulkemista helpottavia ratkaisuja on taloyhtiöihin tarjolla esimerkiksi ABLOY® PULSE -lukitusjärjestelmä. Kyseessä on digitaalinen lukitusjärjestelmä, jossa avaimet ja lukot kommunikoivat keskenään.

Suurimmat edut ja merkitykset PULSE -lukitusjärjestelmästä ovat:

ABLOY® PULSE
ABLOY® PULSE
Info

Info

Asennuksen helppous
Aiempi elektroninen tai mekaaninen lukitus voidaan päivittää kustannustehokkaasti PULSE-lukitusjärjestelmäksi vaihtamalla vain "lukituksen sydän" eli sylinteri tai avainpesä.

Helppokäyttöisyys

PULSE on varmatoiminen sekä helppokäyttöinen ja takaa sujuvan liikkumisen kohteessa. Avaimen työntöliike tuottaa tarvittavan energian avaimelle ja lukolle, joten paristoista ei tarvitse kantaa huolta. Symmetrisen muotoilun ansiosta avain toimii lukossa kummin päin tahansa ja LED-indikaatio ilmoittaa kulkuoikeuden.

Huoleton käyttökokemus ja sujuvaa pääsynhallintaa
PULSE-avaimelle voidaan antaa kulkuoikeus kaikkiin asukkaan käyttämiin lukkoihin, kuten asunnon lukkoon, varastojen riippulukkoihin sekä vaikkapa roskakatoksen lukkoon. Etäohjattavassa järjestelmässä voidaan antaa asukkaalle esimerkiksi saunatilan käyttöoikeus käymättä paikan päällä ohjelmoimassa lukkoa.

Turvallisuus
Mekaanisen lukituksen heikkous onkin tulevaisuuteen hakattu päivämäärä, jolloin turvallisuustaso aina hieman laskee. Sama logiikka ei päde digitaalisissa avaimissa, joita on mahdotonta teettää suutarilla. Digitaalisessa järjestelmässä ei tule päivämäärää, jolloin lukot olisivat vanhentuneita.

Seurattavuus: jokaisesta avauksesta jää jälki
Digitaalisen lukituksen perusvaatimuksena on, että kulkua voidaan valvoa. Lokitieto auttaa ilkivalta- ja kellarivarkauksien selvittelyissä ja on huomattu, että ennaltaehkäisevä vaikutus on suuri. Jos ilkivallan tekijällä tai varkaalla on vähänkään järkeä, hän todennäköisesti jättää puuhansa väliin tietäessään, että lukkoon jää hänestä jälki.

20213_69573.jpg

Virtuaaliavaimen ja mobiilisovelluksen avulla lukon hallintaa – Yale Linus®–älylukko

Viimeisintä ja älykkäintä lukitusta edustaa Yale Linus® –älylukko. Älylukot alkavat yleistymään vauhdilla kodeissa lisääntyvän helppokäyttöisyyttä ja helppoa elämää edistävien älyratkaisujen myötä.

Suurimmat edut ja merkitykset Yale Linus -lukituksesta ovat:

Yale Linus®–älylukko
Yale Linus®–älylukko
Info

Info

Avaimeton ja helppo kulku
Kun lähdet kotoa, automaattinen lukitustoiminto lukitsee ovesi, kun suljet sen. Palattaessa lähestyt oveasi, lukko myös aukeaa automaattisesti asettamasi aluerajauksen avulla. Näin voit avata oven ilman fyysistä ja mekaanista avainta.

Helppo kulun hallittavuus

Näe kuka avasi lukkosi tai jaa mobiiliavaimia vieraillesi. Voit myös tarkistaa, onko ovesi auki vai kiinni puhelimesi kautta DoorSense™ -ovimagneetin mahdollistamana. Ajastettu pääsy tekee sisään- ja uloskirjautumisesta yksinkertaisen ja turvallisen. Vieraasi voivat tulla ja mennä haluamallaan tavalla - ja sinun ei tarvitse huolehtia kadonneista avaimista.

Helppo lisätä nykyiseen lukitukseen

Voidaan asentaa nykyiseen mekaaniseen lukitukseen lisänä, oven sisäpuolelle. Vanhoja avaimia voidaan käyttää ja ovi näyttää ulospäin täysin samalta kuin ennenkin. Älyominaisuudet eivät näy näin ulospäin.

Turvallisuus

Älylukkoon yhdistetään Yale Access -käyttäjätilit, joilla turvataan käyttäjän tunnistautuminen kaksivaiheisella käyttäjän todentamisella. Kaksivaiheinen todentaminen tarkoittaa käyttäjän henkilöllisyyden varmistamista joko sähköpostilla tai puhelimella. Yale Linus® -älylukko on suojattu pankkitason salauksella.

Abloy Oy
Remontti
koti
lukitus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20201_62374.jpg
Onko digitaalinen lukitus kannattava sijoitus taloyhtiölle?
Digitaalinen lukitus ei ole automaattisesti paras ratkaisu kaikkiin taloyhtiöihin, mutta erityisesti suuren vaihtuvuuden kohteissa se tuo lisäturvaa ja maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti.Kuten otsikko vihjaa, digitaalista lukitusta kannattaa aina miettiä sijoituksena. Markkinoiden kaikki digitaaliset lukitusjärjestelmät ovat mekaanista vastaavaansa kalliimpia. Tämän takia niiden pitää myös tarjota konkreettista hyötyä ostajalleen ja mielellään jonkinlainen takaisinmaksuaika.
20213_69572.jpg
Kadonnut avain saattaa tulla taloyhtiölle kalliiksi
Lukitusjärjestelmän uusiminen tulee monelle taloyhtiölle vastaan saneerauksien yhteydessä. Monisyistä kokonaisuutta hankittaessa kannatta panostaa tarjouspyyntöön. Helsingin Metsäpurontiellä pyydettiin asiantuntija mukaan neuvomaan jo hankintavaiheessa. Yhtiö hyödynsi myös Abloyn etukampanjan, ja lunasti yhden avaimen kullekin huoneistolle veloituksetta.
20203_63064.jpg
Miksi espoolainen rivitaloyhtiö hankki älylukot?
Kun espoolaisessa rivitalokohteessa alettiin suunnitella vanhan lukitusjärjestelmän vaihtoa, oli yhdellä satunnaisella rautakauppareissulla lopputuloksen kannalta suuri merkitys. Silloin taloyhtiön hallituksen jäsen Juha Sääskilahti törmäsi uudenlaiseen älylukkoratkaisuun, joka herätti heti kiinnostuksen. Tarkemmalla tutustumisella selvisi, että kyseessä oli Abloy-tuoteperheeseen kuuluva Yale Doorman -älylukko, jossa oli juuri niitä ominaisuuksia, joita espoolaisen taloyhtiön hallitus oli etsinyt. Lisäksi hinta oli kilpailukykyinen perinteisten mekaanisten järjestelmien rinnalla.
Abloy älylukitus
Älyä lukitusratkaisuihin ja kulunhallintaan - kuuntele uusin podcast-jakso
Viimeisen parin vuoden aikana maailma on mullistunut aika monella tavalla. Pakon sanelemassa tilanteessa olemme viettäneet enemmän aikaa kotona ja osalle kodista on tullut toimisto. Lisäksi tilaamme entistä enemmän tavaroita ja palveluita verkosta kotiin toimitettuna. Kaikki tämä tuo uusia haasteita kulunhallintaan ja se vanha perinteinen avain ei välttämättä ole enää paras ratkaisu. Mitä vaihtoehtoja sitten on tarjolla?Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.(Podcast on tallennettu 2021 vko 46.)
Abloy_Yale_Ecosystem
Valvontakamerat, hälyttimet, älykkäät säilytysratkaisut ja älylukot hallintaan samalla sovelluksella – mistä on kyse?
Kuvittele koti, joka yhdistää turvallisuuden ja mukavuuden: älylukko avaa oven ilman mekaanista avainta, samalla poistaen hälyttimen käytöstä ja laittaen sisäkameran yksityisyystilaan. Järjestelmää voi hallita vaivattomasti yhden sovelluksen kautta, joka yhdistää älylukot, valvontakamerat ja hälytysjärjestelmän. Voit näin kätevästi valvoa useita kiinteistöjä, kuten kodin ja mökin sekä hallita kaikkia turvalaitteita samasta sovelluksesta.Kaikki edellä mainittu on nyt mahdollista Yale-ekosysteemillä eli Yale Home -sovelluksella – mutta mitä kaikkia laitteita ja uutuuksia järjestelmä pitää sisällään?
20214_70146.jpg
Luotettu kotiavain loi nahkansa - uusi patentti tuo turvaa vuoteen 2040 asti
Abloy Oy julkisti uusimman mekaanisen lukitusratkaisunsa ABLOY EASY, joka on tarkoitettu muun muassa asuinkiinteistöihin. Suomalaisten kotien luotettu avain on luonut nahkansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton