• Etusivu
  • Osakas

Kun sähköasentaja on vain yhden soiton päässä

Pitää huolta ja ennakoi – tällainen on taloyhtiön oma sähköasentaja

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö JTK-Sähkö Oy
Julkaistu 16.06.2023Päivitetty 22.08.2023
taloyntiön-oma-sähkömies-jtk-sähkö-1920x1080

Taloyhtiön oma sähköasentaja JTK-sähköltä.

Sähkölaitteiden asentaminen ja huoltaminen, sekä sähkötyöt ylipäätäänkin, ovat työtehtäviä, joita ei saa suorittaa kuin alan koulutettu ammattilainen. Toisinaan vikaantuminen tapahtuu yllättäen ja myös sähkölaitteissa tapahtuu ikään ja käyttöön liittyvää kulumaa. Mutta miten saada kiinni hyvä sähköasentaja silloin, kun sitä tarvitaan, ja onko odotusaika aina automaattisesti viikkoja? Tarjolla on hyviä uutisia taloyhtiöille ja asukkaille – miltä kuulostaa ihan oma sähköasentaja, joka on käytettävissä nopealla varoitusajalla? Miten tällainen toimii, ja mitä se maksaa?

Tiesitkö nämä faktat taloyhtiöön liittyvistä sähkötöistä?

Taloyhtiön vastuulla on huolehtia, että kyseisen kiinteistön sähköjärjestelmät ovat kunnossa ja turvallisia käyttää. Omatoimisesti teetetyt tai peräti itse tehdyt sähkötyöt ovat merkittävä turvallisuusriski, sillä voidaanko taata, että sähkötyöt on tehty turvallisesti.

Tiesitkö, että esimerkiksi hyvällä ennakoinnilla ja seurannalla pystytään estämään jopa 90 % sähköpaloista? Korkea prosentti kertoo siitä, että esimerkiksi taloyhtiön sähkölaitteiden asennuksia ja vikavirtasuojia sekä sähkökeskusten likaantumista / pölyttymistä tulee tarkkailla säännöllisesti. Säännöllisellä tarkastelulla voidaan lisäksi poistaa / korvata turhat virtasyöpöt, esimerkiksi vanhat elohopeahöyry- ja hehkulamput, jotka ovat vain nostaneet sähkölaskun loppusumman suotta korkeuksiin.

Sähkötöiden ollessa ajan tasalla, säästää taloyhtiö selvästi useammallakin sektorilla. Energian, ympäristön sekä selvän rahan säästäminen sähkölaskujen pienentyessä kannattaa ja tekee pitkässä juoksussa suuren summan taloyhtiön hyväksi. Rahaa säästyy käytettäväksi muihin tarpeellisiin uudistuksiin.

Taloyhtiön Oma Sähköasentaja

Etenkin vanhempien taloyhtiöiden kohdalla on selvä, että vuosikymmenten aikana on ihmisten käyttäytyminen sekä käyttötottumukset muuttuneet valtavasti. Elektroniikan sekä ladattavien tuotteiden määrä on kasvanut uusiin ulottuvuuksiin – yhä useammasta perheestä löytyy lukuisia älylaitteita, sähköautoa sekä -pyörää. Nämä kaikki vaativat latauspisteen sekä riittävän suuret latausresurssit koko taloyhtiöön. Asukkaiden henkilökohtaisten sähkötarpeiden lisäksi kun löytyy myös taloyhtiön yleisten tilojen ja piha-alueiden lämmitys / lataustolpat sekä valaistus vain muutamia mainitakseen.

Sähköjärjestelmien kunto ja niiden turvallisuus kuuluu taloyhtiön vastuualueeseen. Koska sähkötyöt ja niiden kunnon tarkistaminen kuuluu sähköasentajalle, on tähän tarjolla taloyhtiötä sekä taloyhtiössä asuvia osapuolia palveleva palvelu – Talon Oma Sähköasentaja.

Mutta mistä siis on kyse?

Talon oma sähköasentaja on palvelu, jossa taloyhtiöön perehtynyt sähköasiantuntija ottaa huolehtiakseen taloyhtiön sähkötyöt. Hänen tehtävänsä on varmistaa, että kiinteistössä olevat sähkölaitteet sekä -asennukset ovat turvallisia sekä hyvässä kunnossa. Tarkastuksia tehdään ennakoiden, ajoissa sekä oikea-aikaisesti, jolloin säästetään kustannuksissa. Samalla onnistuu energiakartoituksen laatiminen sekä tarkoituksenmukaiset parannukset.

Mitä etua taloyhtiölle nimetystä sähköasentajasta on eri osapuolille?

Taloyhtiön toiminta perustuu monella tavalla ennakointiin sekä oikeaan aikaan tapahtuviin korjaustoimiin. Osa tekemisestä onnistuu tottakai talkoilla, riippuen taloyhtiön koosta sekä asukkaiden halusta, mutta on töitä, kuten sähkötyöt, joissa vaaditaan rautaista alan ammattilaista.

Koko taloyhtiö: Talon oma sähköasentaja -palvelulla taloyhtiö saa oman, luotettavan apurin ja asiantuntijan taloyhtiön sähkötöihin, jolloin myös lisätään yhteistä turvallisuutta tarkistamalla sähkö- ja paloturvallisuus oikealle tasolle. Asiantuntijana sähköasentaja osaa arvioida ja ennakoida tulevia korjaustarpeita ja näin äkillisiä sekä kalliita remontteja ei synny. Keskustelu ja konsultointi taloyhtiön hallituksen kanssa mahdollisista toiveista ja tarpeista kuuluu palveluun. Ja mikä parasta, halutessaan taloyhtiö voi sopia myös 24 h päivystyksestä.

Asukas: Asukkaan näkökulmasta mikä voisi olla parempaa kuin turvallinen koti. Tuttu sähköasentaja helpottaa myös palvelun käyttämistä sekä mahdollisten muutostöiden tekemistä silloin, kun niille on oikeasti tarvetta. Taloyhtiössä, jossa sopimus on voimassa, saavat myös asukkaat konkreettista etua alennettujen hintojen muodossa.

Isännöitsijä: No entä sitten isännöitsijä? Isännöitsijän pyörittäessä taloyhtiön taloutta, tarvitsee hän ajantasaista tietoa siitä, mitä kunnostus ja korjaustöitä on tarve tehdä. Ajantasainen toimenpidesuunnitelma sekä aikataulu tekevät taloyhtiön investoinneista ennakoitavia. Ehdottomana lisäetuna on myös taloyhtiön asiat tarkoin tunteva sähköasentaja, joka huolehtii turvallisuudesta sekä tehtävistä sähkötöistä.

Info

Info

Tältä sinun taloyhtiösi sähkötyöt voisivat esimerkiksi näyttää:

  • Taloyhtiön oman sähköasentaja on tavoitettavissa sovitusti. Esimerkiksi 1 päivä / kuukausi ja tarvittaessa voidaan esimerkiksi asukkaiden töille varata vaikka erillinen ½ päivää.
  • Saa kattavan taloyhtiön huoltotarkastuksen sekä energiakartoituksen
  • Raportti taloyhtiön tilasta sekä kunnostussuunnitelma, jonka mukaan tarvittavat työt jaotellaan sopimuskauden ajalle kiireellisyysjärjestyksessä.
  • Oma sähköasentaja on taloyhtiön sekä asukkaiden käytettävissä juuri sovittuna päivänä. Asukas voi tilata itse asukkaalle kuuluvat sähkötyöt suoraan taloyhtiön omalta sähköasentajalta. Näin vältetään kirjavat toimintatavat.
  • Raportointi taloyhtiön tilasta ja toimista sekä suunnitelman seurannasta tapahtuu reaaliaikaisesti. Lisäksi vuosittain toimitetaan raportti, josta selviää kaikki laskutettu työ – näin voidaan seurata sähköön liittyviä kuluja helposti.
  • Laskutus tapahtuu kuukausittain, joten syntyvät kulut on helposti ennakoitavissa.

Kutsu taloyhtiön oma sähköasentaja vierailulle

Turvaa taloyhtiösi sähkölaitteiden sekä sähkövetojen kunto. Varaa mahdollisuus keskustella aiheesta lisää, miten Taloyhtiön oma sähköasentaja -palvelu auttaisi sinun taloyhtiötäsi.

JTK-Sähkö Oy
Osakas
sähkökeskus
isännöinti
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

lapsi istuu lattialla ja laittaa töpseliä seinään
Onko taloyhtiössäsi tehty sähkölaitteiden paloturvallisuustarkastus?
Sähkösaneeraus alkaa tulla ajankohtaiseksi, kun kiinteistön käyttöikä ylittää 40 vuotta. Vanhassa sähköjärjestelmässä piilee turvallisuusriski, esimerkiksi sähköpalon todennäköisyys on suurempi, jos kiinteistössä on alkuperäinen sähköjärjestelmä. Säännöllisillä tarkastuksilla paloturvallisuusriskit voidaan havaita ja korjata ajoissa.
miehellä on lamppu kädessä. Käden vieressä on säästöpossu ja rahaa
Energiakartoitus selvittää säästön paikat – Ota energiahukka kiinni!
Vanhemmissa kiinteistöissä alkuperäiset sähköjärjestelmät, sähkökeskukset pullosulakkeineen ja valaisimet on hyvä saattaa nykyaikaan. Uudistus aloitetaan tekemällä koko sähkölaitteiston tarkastus ja huolto, joka sisältää energiakartoituksen yhteistyössä taloyhtiön oman sähköasentajan kanssa. Tästä on hyvä ja helppo lähteä toteuttamaan haluttu sähkösaneeraus.Pelkästään valaistuksen uudistaminen LED-valaisimilla on maltillinen investointi, jolla saavutetaan suuret edut niin asumismukavuudessa kuin sähkölaskuissa. Takaisinmaksuaika investoinnille on jopa vain 1 vuosi. Myös energiakustannusten nousu osaltaan aiheuttaa korotuspaineita vastikkeisiin, jolloin arjen sähkönkulutuksessa jo pienikin säästö auttaa pitkälle.
Valaisinvaihto
Nyt on aika uudistaa valaistus
Hyvällä valaistuksella on iso vaikutus kiinteistön toimivuuteen. Asianmukaisesti valaistut pihan kulkureitit, oleskelualueet, autotallit, varastot, katokset ja sisäänkäynnit ovat tärkeä osa turvallista ja viihtyisää asuinympäristöä. Myös kulku sisätiloissa aulasta kotiovelle ja rappukäytävästä yleisiin tiloihin tulee olla kunnolla valaistu. Sähkölaitteiden ja järjestelmien huollot sekä asennukset ovat osa taloyhtiön arkea − kun taloyhtiöllä oma luotettava sähköasentaja, toimii valaistus kuten pitääkin.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
Cramo
Työmaan sähköistys ja valaistus avaimet käteen -palveluna
Sähköistys on ensimmäisiä asioita, joita työmaalla tarvitaan. Sen voi toteuttaa helposti hankkimalla sähköistyksen palveluna. Cramon monipuoliseen tarjontaan kuuluvat myös sähköistyksen ja valaistuksen -palvelut. Jo lähes 20 vuoden toiminnan aikana on sähköistetty lukuisia työmaita. Palvelu tarjoaa työmaan rakennusaikaisen sähköistyksen ja valaistuksen alusta loppuun asti.
sähkömessujen bannerikuva sekä schneider electricin logo
Schneider Electricin esittelee uusia sähkötekniikan ratkaisuja
Schneider Electric osallistuu Pohjoismaiden suurimpiin sähköalan tapahtumaan, Sähkö Valo Tele Av -messuille, jotka järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 7.–9. helmikuuta 2024. Yrityksen messuosastolla C-316 on tarjolla laaja valikoima sähkötekniikan ratkaisuja, aina asennuskalusteista sähkönjakelun hallintaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton