• Etusivu
 • Energia

Energiakartoitus selvittää säästön paikat – Ota energiahukka kiinni!

Erik RahialaKaupallinen yhteistyö JTK-Sähkö Oy
Julkaistu 13.10.2023Päivitetty 15.12.2023
energiakartoitus-taloyhtiön-oma-sähkömies-JTK-Sähkö-1920x1080

Vanhemmissa kiinteistöissä alkuperäiset sähköjärjestelmät, sähkökeskukset pullosulakkeineen ja valaisimet on hyvä saattaa nykyaikaan. Uudistus aloitetaan tekemällä koko sähkölaitteiston tarkastus ja huolto, joka sisältää energiakartoituksen yhteistyössä taloyhtiön oman sähköasentajan kanssa. Tästä on hyvä ja helppo lähteä toteuttamaan haluttu sähkösaneeraus.

Pelkästään valaistuksen uudistaminen LED-valaisimilla on maltillinen investointi, jolla saavutetaan suuret edut niin asumismukavuudessa kuin sähkölaskuissa. Takaisinmaksuaika investoinnille on jopa vain 1 vuosi. Myös energiakustannusten nousu osaltaan aiheuttaa korotuspaineita vastikkeisiin, jolloin arjen sähkönkulutuksessa jo pienikin säästö auttaa pitkälle.

Milloin sähkösaneeraus tulisi tehdä?

Sähkösaneeraus on tarpeellinen, kun vanha sähköjärjestelmä ei vastaa kiinteistön asukkaiden ja nykypäivän sähkölaitteiden tarpeisiin. Tänä päivänä kiinteistön sähkönkulutus saattaa kasvaa huomattavasti esimerkiksi sähköautojen latauksen, katulämmitykset tai rännilämmityksen takia. Vanhan järjestelmän kuntoa kannattaa seurata, jotta viat ja ongelmat voidaan tunnistaa ja korjata ajoissa.

Tiensä päässä olevan sähköjärjestelmän tunnuspiirteitä ovat muun muassa välkkyvät valot, usein palavat sulakkeet sekä tummat jäljet pistorasioissa, valaisimissa ja sähkökeskuksissa. Sähkökeskuksiin kertyvä pöly ja ajan mittaan löystyvät liitokset ovat erittäin potentiaalisia tulipalonaiheuttajia. Pölystä syttyvä oikosulkupalo leviää aina räjähdysmäisesti.

Sähkösaneeraus on usein turvallisuuden takia välttämätöntä, sillä vanhoissa sähköjärjestelmissä on paloturvallisuusriski. Sähkösaneeraus parantaa turvallisuuden lisäksi myös arjen asumista, kun esimerkiksi pistorasioiden määrää ja valaistusta voidaan lisätä. Jokainen uusi pistorasia pitää nykymääräysten mukaan olla vikavirtasuojan takana turvallisuuden vuoksi. Samoin maadoitus pitää vetää sähkökeskuksesta kevi-johdolla, eikä viereisestä maadoitetusta pistorasiasta saa jatkaa.

Valaistuksen uudistaminen LED-valoihin palvelee asukkaita ja pienentää sähkölaskua

Usein taloyhtiön tiloissa, käytävillä, varastoissa, auloissa, katoksissa sekä piha-alueella löytyvät, jopa vuosien takaiset loistelamput, hehkulamput, halogenpolttimot- tai purkauslamppuvalaistus ovat puutteellisia.

Valotehoa ei ole riittävästi, valon laatu on heikko ja eikä suuntauskaan välttämättä ole paras mahdollinen. Hämäryys sekä varjot aiheuttavat turhan turvallisuusriskin, joka on kuitenkin helposti korjattavissa.

Vaihtamalla vanhat hehkulamput, halogeenit, loistelamput sekä elohopeahöyrylamput tehokkaisiin LED-valaisimiin tilanne paranee merkittävästi. Kiinteistön piha-alueilla on turvallisempaa ja sisätiloissa miellyttävämpää liikkua laadukkaamman valaistuksen myötä. Lisäksi valaistuksen tarpeenmukainen ohjaus liike- ja hämärätunnistimilla sekä automaatiolla tuo sekä säästöjä energiankulutukseen myös vaivattomuutta ja helppoutta asukkaiden arkeen.

Info

Info

Sähkön asiantuntija on taloyhtiön asialla

Löytyykö sähkölaskusta säästämisen varaa? Ladataanko taloyhtiössäsi sähköautoja tai -pyöriä? Toimivatko lämpötolpat ja räystäslämmitykset? Onko palovaroittimet kytketty sähköverkkoon?

Entä kuka valvoo osakkeenomistajien ja asukkaiden teettämien sähkötöiden turvallisuutta?

Taloyhtiön vastuulla on huolehtia kiinteistön sähköjärjestelmien kunnosta ja turvallisuudesta. Taloyhtiön järjestelmät tunteva taloyhtiön oma sähköasentaja varmistaa, että kiinteistön sähkölaitteet ja -asennukset ovat turvallisia ja hyvässä kunnossa, ja että kaikki mahdollinen tehdään ennakoiden, ajoissa ja oikeaan aikaan. Myös huolellisesti tehty energiakartoitus ja tarkoituksenmukaiset parannukset säästävät taloyhtiössä energiaa, ympäristöä ja rahaa.

Taloyhtiön oma sähköasentaja on edullinen ja vaivaton palvelu kaikenkokoisille ja -ikäisille taloyhtiöille.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee sähköasentajaa sähkösaneeraukseen?

Taloyhtiön sähkösaneeraus voidaan toteuttaa kätevästi esimerkiksi linjasaneerauksen yhteydessä. Sähkösaneeraus on monivaiheinen ja haastava projekti, joten se kannattaa toteuttaa osaavalla sähköalan ammattilaisella ja suunnittelu kannattaa tehdä huolella ammattilaisten toimesta. Vastuu sähköasennuksista on aina työn tekijällä ja jotta sähköt on asennettu turvallisesti ei työn laadusta kannata tinkiä.

Talon sähköjärjestelmään perehtynyt Taloyhtiön oma sähköasentaja huolehtii kaikista sähkötöistä varmasti, turvallisesti ja ennakoiden. Sähkötöistä vastaava tuttu asiantuntija auttaa säästämään huolta, energiaa, ympäristöä sekä osakkeenomistajien ja asukkaiden kukkaroa.

Taloyhtiön oma sähköasentaja:

Edut taloyhtiölle

 • Luotettava asiantuntija kaikkiin sähkötöihin
 • Sähkö- ja paloturvallisuus ajan tasalle – varmistetaan kiinteistön turvallisuus
 • Rahaa säästyy remonttitarpeiden ennakoinnilla
 • Äkilliset, kalliit remontit voidaan välttää
 • Tuttu sähköasentaja talossa sovitusti – ilman kalliita lähtömaksuja
 • Säästetään energiaa ja ympäristöä
 • Säilytetään ja parannetaan kiinteistön kuntoa ja arvoa
 • Tarvittaessa päivystys 24 h

Edut asukkaalle

 • Tilaa tuttu sähköasentaja kotiisi
 • Kaikki sähkötyöt helposti ja ammattitaitoisesti
 • Alennettu hinta huoneiston muutostöille
 • Hyödynnä alennetut sähkötarvikkeiden tukkuhinnat
 • Varmista kotisi sähköturvallisuus

Edut isännöitsijälle

 • Toimenpidesuunnitelma ja aikataulu tekee taloyhtiön investoinneista ennakoitavia
 • Asiantunteva kumppani ja asiantuntija taloyhtiöiden sähkötöihin
 • Vaivaton ja helppo ratkaisu taloyhtiön sähköturvallisuuden varmistamiseen
 • Sähkötöihin liittyvät yhteydenotot vähenevät huomattavasti

Ota huomioon taloyhtiön sähkösaneerausta suunniteltaessa

Tarpeiden Kartoitus: Ensimmäinen askel sähkösaneerauksen suunnittelussa on kartoittaa taloyhtiön tarpeet. On selvitettävä, mitä osia sähköjärjestelmästä tarvitsee päivittää, korjata tai uudistaa. Tämä voi sisältää vanhojen sähköjohtojen uusimista, pistorasioiden lisäämistä, valaistuksen parantamista, sähkökeskusten uusimista ja mahdollisesti uusien älykkäiden ratkaisujen integroimista.

Kustannusarvio: Laaditaan realistinen kustannusarvio koko sähkösaneeraushankkeelle. Tämä sisältää kaikki materiaalikustannukset, työvoimakustannukset, laitteiden hinnat sekä mahdolliset lisäkustannukset odottamattomista ongelmista tai muutoksista suunnitelmiin.

Energiatehokkuus: Sähkösaneerauksen yhteydessä kannattaa harkita energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöönottoa. Esimerkiksi LED-valaistus, liiketunnistimet ja älykkäät sähköjärjestelmät voivat merkittävästi vähentää energiankulutusta.

Sähköturvallisuus: Uudet sähköjärjestelmät on suunniteltava ja asennettava uusimpien turvallisuusmääräysten mukaisesti. Tämä sisältää oikeanlaiset sähkökaapelit, sulakkeet, maadoitukset ja muut turvallisuuteen liittyvät näkökohdat.

Älykkäät Järjestelmät: Monet taloyhtiöt harkitsevat älykkäiden järjestelmien integroimista sähkösaneerauksen yhteydessä. Tämä voi sisältää älykkäitä valaistusratkaisuja, turvajärjestelmiä ja etäohjattavia sähkölaitteita. Tällaiset järjestelmät voivat parantaa sekä energiatehokkuutta että asumismukavuutta.

Asukkaiden Viestintä: On tärkeää pitää taloyhtiön asukkaat ajan tasalla suunnitelluista sähkösaneeraustoimista. Selkeä viestintä aikatauluista, mahdollisista häiriöistä ja siitä, mitä odottaa, auttaa vähentämään asukkaiden huolta ja epävarmuutta hankkeen aikana.

Kokenut Sähköurakoitsija: Valitse luotettava ja kokenut sähköurakoitsija toteuttamaan sähkösaneeraus. Sertifioitu ammattilainen varmistaa työn laadun, turvallisuuden ja noudattaa kaikkia voimassa olevia sähköalan standardeja ja määräyksiä.

Huoltosopimukset: Harkitse huoltosopimuksen solmimista sähkölaitteistolle saneerauksen jälkeen. Näin varmistetaan, että laitteisto pysyy kunnossa ja toimintavarmuus säilyy pitkällä aikavälillä.

Viranomaismääräykset: Huomioi kaikki paikalliset viranomaismääräykset ja luvat sähkösaneerausta suunnitellessa.

Asukkaiden Koulutus: Kun sähkösaneeraus on valmis, tarjoa asukkaille riittävästi koulutusta uusista järjestelmistä ja laitteista.

Info

Info

JTK-Sähkö Oy tarjoaa kokonaisvaltaiset ratkaisut taloyhtiön sähköremontteihin

JTK-Sähkö Oy tarjoaa laajan valikoiman palveluita aina koko kiinteistön sähköistämisestä yksittäisen pistorasian asennukseen asti. JTK-Sähkö Oy on erikoistunut myös taloyhtiöiden sähköurakointiin ja -saneerauksiin, mukaan lukien linjasaneerausten ja nousujohtosaneerausten suunnittelu ja toteutus.

JTK-Sähkö Oy:llä on tarjolla myös tarkoin valitut kumppani-suunnittelutoimistot taloyhtiöiden sähköjärjestelmien tarveselvitykseen + suunnitteluun + hankekilpailutukseen + toteutusvalvontaan.

JTK-Sähkö palvelee asiakkaita Helsingissä ja sen ympäryskunnissa, kuten Vantaalla, Espoossa, Keravalla ja Tuusulassa.

Ei ole olemassa liian pientä tai liian suurta sähkötyötä. JTK-Sähkö Oy panostaa ammattitaitoon sekä luotettavuuteen jokaisessa projektissa. Sähköasennustyölle 2v takuu.

jtk-sähkön banneri-1280x300
https://www.jtk-sahko.fi/talonsahko/
JTK-Sähkö Oy
Energia
isännöinti
energiansäästö
sähkö
energiankulutus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

taloyhtiön oma sähkömies. Lattialla sähkökaapelelita ja kuvassa näkyy sähkömiehen haalarit ja kädet.
Sähköasennus silloin kun taloyhtiö sitä tarvitsee
Sähkölaitteiden asentaminen ja huoltaminen, sekä sähkötyöt ylipäätäänkin, ovat työtehtäviä, joita ei saa suorittaa kuin alan koulutettu ammattilainen. Toisinaan vikaantuminen tapahtuu yllättäen ja myös sähkölaitteissa tapahtuu ikään ja käyttöön liittyvää kulumaa. Mutta miten saada kiinni hyvä sähköasentaja silloin, kun sitä tarvitaan, ja onko odotusaika aina automaattisesti viikkoja? Tarjolla on hyviä uutisia taloyhtiöille ja asukkaille – miltä kuulostaa ihan oma sähköasentaja, joka on käytettävissä nopealla varoitusajalla? Miten tällainen toimii, ja mitä se maksaa?
lapsi istuu lattialla ja laittaa töpseliä seinään
Onko taloyhtiössäsi tehty sähkölaitteiden paloturvallisuustarkastus?
Sähkösaneeraus alkaa tulla ajankohtaiseksi, kun kiinteistön käyttöikä ylittää 40 vuotta. Vanhassa sähköjärjestelmässä piilee turvallisuusriski, esimerkiksi sähköpalon todennäköisyys on suurempi, jos kiinteistössä on alkuperäinen sähköjärjestelmä. Säännöllisillä tarkastuksilla paloturvallisuusriskit voidaan havaita ja korjata ajoissa.
Valaisinvaihto
Nyt on aika uudistaa valaistus
Hyvällä valaistuksella on iso vaikutus kiinteistön toimivuuteen. Asianmukaisesti valaistut pihan kulkureitit, oleskelualueet, autotallit, varastot, katokset ja sisäänkäynnit ovat tärkeä osa turvallista ja viihtyisää asuinympäristöä. Myös kulku sisätiloissa aulasta kotiovelle ja rappukäytävästä yleisiin tiloihin tulee olla kunnolla valaistu. Sähkölaitteiden ja järjestelmien huollot sekä asennukset ovat osa taloyhtiön arkea − kun taloyhtiöllä oma luotettava sähköasentaja, toimii valaistus kuten pitääkin.
Hydrolink-mittarin asennus.
Etäluettavat vesimittarit helpottavat taloyhtiön vesilaskutusta
– Siirtyminen etäluettaviin vedenmittauslaitteisiin on helpottanut merkittävästi vesilaskutusta, kehaisee Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander. Hamina-Asunnot Oy on Haminan kaupungin omistama vuokra-asuntoja tarjoava yhtiö. Yhtiöllä on 36 vuokrakohdetta, joissa on yhteensä 731 asuntoa.
20229_79494.jpg
Säästöä sähkönkulutukseen - näillä vinkeillä onnistut
Kun sähkön hinta nousee, kasvavat myös asumiskustannukset. Sähkösopimuksella on merkittävä vaikutus energialaskun suuruuteen, mutta omia kulutustottumuksia muokkaamallakin laskun pienentäminen on mahdollista.
202211_80348.jpg
Näin paljon säästät rahaa lohko­lämmittimellä - vai säästätkö, kun sähkö on kallista?
Varmaan kaikki autoilijat ovat kuulleet tai lukeneet siitä, miten paljon lohkolämmittimen käytöllä voi säästää polttoainetta. Entä nyt jos sähkön hinta kallistuu talvella?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton