• Etusivu
  • LVI

Näin etäluettavat vesimittarit helpottavat Haminan kaupungin taloyhtiöiden vesilaskutusta

Liisa HeinonenKaupallinen yhteistyö Koka Oy
Julkaistu 24.08.2023Päivitetty 19.09.2023
Koka 110

© Koka Oy

– Siirtyminen etäluettaviin vedenmittauslaitteisiin on helpottanut merkittävästi vesilaskutusta, kehaisee Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander. Hamina-Asunnot Oy on Haminan kaupungin omistama vuokra-asuntoja tarjoava yhtiö. Yhtiöllä on 36 vuokrakohdetta, joissa on yhteensä 731 asuntoa.

Vuosi sitten Hamina-Asunnot Oy:ssä otettiin käyttöön ensimmäiset KOKA Oy:n etäluettavat Hydrolink -vedenmittauslaitteet.

– Meillä on nyt jo useammassa taloyhtiössä käytössä huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit, Leander kertoo.

Etäluettavuus on helpottanut mittareiden luentaa huimasti:

– Aikaa ja euroja säästyy, kun kiinteistönhuollon ei tarvitse asunto kerrallaan käydä lukemassa mittareita, Leander kertaa, ja jatkaa:

– Myös asukkaat ovat olleet tyytyväisiä, sillä esimerkiksi muuton yhteydessä lukema saadaan etänä ja lasku lähtee liikkeelle nopeasti, kun aiemmin saattoi mennä pahimmassa tapauksessa useita päiviä, ennen kuin kiinteistönhuolto ehti käydä lukemassa vesimittarin paikan päällä.

Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander on ollut tyytyväinen Hydrolink -vedenmittauslaitteisiin.
Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander on ollut tyytyväinen Hydrolink -vedenmittauslaitteisiin.
© Koka Oy

Kun etäluettavien vedenmittauslaitteiden hankinta tuli ajankohtaiseksi Hamina-Asunnot Oy:ssä, yhtiö kysyi tarjouksia useammista paikoista.

– Tunsimme KOKAn entuudestaan, ja tiesimme sen olevan luotettava toimija, sillä oli iso vaikutus valintaan. Lisäksi mittareilla ei ole juurikaan käyttökustannuksia, ja niiden hankintahintakin oli todella kilpailukykyinen, Leander kertoo.

Etäluettavien mittareiden asennus ja käyttöönotto on ollut verrattaen helppoa. Leanderin mukaan KOKA Oy:n tekninen tuki on ollut hyvänä tukena ja käyttöönotot ovat olleet sujuvia.

Asukkaat voivat seurata vedenkulutustaan vesimittarin näytöltä, erilliseltä huoneistonäytöltä tai Oma Hydrolink -mobiilisovelluksesta
Asukkaat voivat seurata vedenkulutustaan vesimittarin näytöltä, erilliseltä huoneistonäytöltä tai Oma Hydrolink -mobiilisovelluksesta
© Koka Oy

Vedenmittauslaitteisiin liitetty Hydrolink Online -järjestelmä on Leanderin mukaan myös todella helppokäyttöinen, ja sen avulla on saatu tehostettua yhtiön vesilaskutusta, kun tiedot saadaan sähköisesti reaaliaikaisina ja luotettavina. Hamina-Asunnot Oy:ssa onkin oltu todella tyytyväisiä KOKA Oy:lta saatuun palveluun sekä itse laitteisiin:

–Syksyn aikana asennamme taas noin 82 etäluettavaa vesimittaria lisää, eli tyytyväisiä ollaan, Leander naurahtaa.

Koka Oy
LVI
vesiputkistot
isännöinti
käyttövesi
energiansäästö
energiankulutus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79597.jpg
Mitä taloyhtiö hyötyy ja mitä laki sanoo etä­luettavista vesimittareista?
Vedenkulutuksen mittaaminen on yhä ajankohtaisempaa korkeampien energian hintojen johdosta. Laki asettaa jo omat vaatimuksensa vedenmittaukselle vesimittareiden avulla, mutta mitä hyötyä taloyhtiössä on etäluettavasta vedenmittauksesta ja entä vedenmittauksesta ylipäätään? Kysymyksiin vastaa Koka Oy:n avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Otto Moberg.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
Pariskunta tutkii tablettia
Kulutusperusteinen laskutus ohjaa säästeliääseen vedenkäyttöön
Kun jokainen maksaa vain kuluttamastaan käyttövedestä, tulee vesilaskutuksesta oikeudenmukaisempaa. Omista kulutusvalinnoista vastaaminen kannustaa vähentämään vedenkulutusta ja samalla säästämään myös energiaa sekä ympäristöä.
20233_81328.jpg
Ota äly­teknologia avuksi maalämpö­remontin suunnitteluun
Kiinnostaako maalämpö ja sen tuoma säästö lämmityskuluissa? Aika monia kiinnostaa, mutta maalämmön korkeat perustamiskustannukset ja pitkähkö odotus saattavat hidastaa päätöksen tekemistä. Ei hätää, avuksi rientää helposti ja nopeasti käyttöönotettava DNA:n Wattisen älyteknologia.
Pariskunta tutkii tablettia
Mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu?
Tiedätkö, mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu? Vastaus on todennäköisesti vesi. Kun taloyhtiössä hyödynnetään kaikki vedenkulutusta vähentävät keinot ja ohjataan aktiivisesti muuttamaan kulutustottumuksia, varmistetaan, ettei viemäriin valu silkkaa rahaa.
Vettä juomalasiin vedenkulutus
5 syytä siirtyä kokonaisvaltaiseen vedenkulutuksen mittaukseen
Reaaliaikainen vesidata on onnistuneiden päätösten edellytys. Uusi teknologia helpottaa kiinteistön koko vedenkulutuksen optimointia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton