• Etusivu
  • LVI

Näin etäluettavat vesimittarit helpottavat Haminan kaupungin taloyhtiöiden vesilaskutusta

Liisa HeinonenKaupallinen yhteistyö Koka Oy
Julkaistu 24.08.2023Päivitetty 19.09.2023
Koka 110

© Koka Oy

– Siirtyminen etäluettaviin vedenmittauslaitteisiin on helpottanut merkittävästi vesilaskutusta, kehaisee Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander. Hamina-Asunnot Oy on Haminan kaupungin omistama vuokra-asuntoja tarjoava yhtiö. Yhtiöllä on 36 vuokrakohdetta, joissa on yhteensä 731 asuntoa.

Vuosi sitten Hamina-Asunnot Oy:ssä otettiin käyttöön ensimmäiset KOKA Oy:n etäluettavat Hydrolink -vedenmittauslaitteet.

– Meillä on nyt jo useammassa taloyhtiössä käytössä huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit, Leander kertoo.

Etäluettavuus on helpottanut mittareiden luentaa huimasti:

– Aikaa ja euroja säästyy, kun kiinteistönhuollon ei tarvitse asunto kerrallaan käydä lukemassa mittareita, Leander kertaa, ja jatkaa:

– Myös asukkaat ovat olleet tyytyväisiä, sillä esimerkiksi muuton yhteydessä lukema saadaan etänä ja lasku lähtee liikkeelle nopeasti, kun aiemmin saattoi mennä pahimmassa tapauksessa useita päiviä, ennen kuin kiinteistönhuolto ehti käydä lukemassa vesimittarin paikan päällä.

Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander on ollut tyytyväinen Hydrolink -vedenmittauslaitteisiin.

Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander on ollut tyytyväinen Hydrolink -vedenmittauslaitteisiin. © Koka Oy

Kun etäluettavien vedenmittauslaitteiden hankinta tuli ajankohtaiseksi Hamina-Asunnot Oy:ssä, yhtiö kysyi tarjouksia useammista paikoista.

– Tunsimme KOKAn entuudestaan, ja tiesimme sen olevan luotettava toimija, sillä oli iso vaikutus valintaan. Lisäksi mittareilla ei ole juurikaan käyttökustannuksia, ja niiden hankintahintakin oli todella kilpailukykyinen, Leander kertoo.

Etäluettavien mittareiden asennus ja käyttöönotto on ollut verrattaen helppoa. Leanderin mukaan KOKA Oy:n tekninen tuki on ollut hyvänä tukena ja käyttöönotot ovat olleet sujuvia.

Asukkaat voivat seurata vedenkulutustaan vesimittarin näytöltä, erilliseltä huoneistonäytöltä tai Oma Hydrolink -mobiilisovelluksesta

Asukkaat voivat seurata vedenkulutustaan vesimittarin näytöltä, erilliseltä huoneistonäytöltä tai Oma Hydrolink -mobiilisovelluksesta © Koka Oy

Vedenmittauslaitteisiin liitetty Hydrolink Online -järjestelmä on Leanderin mukaan myös todella helppokäyttöinen, ja sen avulla on saatu tehostettua yhtiön vesilaskutusta, kun tiedot saadaan sähköisesti reaaliaikaisina ja luotettavina. Hamina-Asunnot Oy:ssa onkin oltu todella tyytyväisiä KOKA Oy:lta saatuun palveluun sekä itse laitteisiin:

–Syksyn aikana asennamme taas noin 82 etäluettavaa vesimittaria lisää, eli tyytyväisiä ollaan, Leander naurahtaa.

Koka Oy
LVI
käyttövesi
energiankulutus
energiansäästö
isännöinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79597.jpg
Mitä taloyhtiö hyötyy ja mitä laki sanoo etä­luettavista vesimittareista?
Vedenkulutuksen mittaaminen on yhä ajankohtaisempaa korkeampien energian hintojen johdosta. Laki asettaa jo omat vaatimuksensa vedenmittaukselle vesimittareiden avulla, mutta mitä hyötyä taloyhtiössä on etäluettavasta vedenmittauksesta ja entä vedenmittauksesta ylipäätään? Kysymyksiin vastaa Koka Oy:n avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Otto Moberg.
20233_81328.jpg
Ota äly­teknologia avuksi maalämpö­remontin suunnitteluun
Kiinnostaako maalämpö ja sen tuoma säästö lämmityskuluissa? Aika monia kiinnostaa, mutta maalämmön korkeat perustamiskustannukset ja pitkähkö odotus saattavat hidastaa päätöksen tekemistä. Ei hätää, avuksi rientää helposti ja nopeasti käyttöönotettava DNA:n Wattisen älyteknologia.
20233_81105.jpg
Suuret energiaremon­tit eivät ole automaatti­nen vastaus säästöjen saavuttamiseksi
Energian hinnan vakauteen ei vielä löydy uskoa. Siksi onkin tärkeää varautua taloyhtiössä hintaheilahteluihin ja epävakauteen, ettei osakkaiden harmiksi tarvitsisi nostaa vastikkeita. Jos tavoitteena on merkittävät kulujen leikkaukset myös tulevaisuudessa, on oltava perillä siitä, mistä ja miten kustannukset syntyvät.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
tiputtava hana lisää vedenkulutusta
Täsmällinen vedenkulutuksen seuraaminen missä ja milloin tahansa
Vedenkulutuksen ajantasaisen seurannan ja kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen ei tarvitse aiheuttaa kiinteistönomistajille kohtuutonta työtaakkaa. Oikeastaan päinvastoin, siirtyminen älykkääseen vedenmittaukseen auttaa vähentämään hallinnollista työmäärää ja vapauttamaan aikaa muuhun.
20211_68044.jpg
Miten tasapainottaa kerrostalon lämmitys?
Lämmityksen toimimiseen liittyvät haasteet ovat kerrostaloasukkaille hyvin yleisiä. Yli puolella suomalaisista kerrostaloasukkaista on ollut asunnossaan lämmitykseen liittyviä ongelmia (Norstatin kyselytutkimus 2020). Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja esimerkiksi kotona työskentelevien työtehoon. Samalla kuluu turhaan energiaa, sillä kuumissa asunnoissa usein tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää. Motivan arvion mukaan lämmityksen tasapainottaminen säästäisikin lämmitysenergiaa jopa 10-15 prosenttia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton