• Etusivu
 • Remontti

Tee katolle kuntotarkastus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 18.04.2019
201611_47691.jpg

Katto on rakennuksen tärkeimpiä rakennusosia. Katto suojaa koko rakennusta ja sen kunto tulisikin tarkistaa säännöllisin väliajoin. Vuotava katto on aina vakava merkki kiireellisestä korjaus- tai remonttitarpeesta, mutta jo pienemmätkin puutteet vaativat toimenpiteitä. Olipa kyseessä tiili-, bitumi tai peltikatto, tuisi katolla käydä kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Katon kunnon voi tarkistaa itse tai pyytää ammattilaisen avuksi. Ammattilainen tuntee kattojen riskikohdat ja osaa kiinnittää niihin erityistä huomiota. Kokenut ammattilainen myös antaa kuntotarkastuksesta kattavan raportin ja osaa kertoa, millainen kattoremontti sopii yhtiönne tarkoituksiin.

Jätä yhteydenottopyyntö kattoammattilaiselle

Info

Info

Tarkistuslista:

 • Näkyykö vuotokohtia?
 • Ovatko tiilet ehjiä? Kiinnitä huomiota kattoturvatuotteiden kiinnityskohtiin sekä taitekohtien tiiliin.
 • Ovatko harja- ja reunatiilet kunnolla kiinni?
 • Onko katolla jotain sinne kuulumatonta tai kasvillisuutta? Tarkista myös aluskatteen päältä.
 • Nostele tiiliä ja tarkista aluskatteen kiinnitys ja rypyttömyys. Huomaa läpiviennit.
 • Kiipeä ullakolle tarkistamaan alusrakenteet.
 • Tiivisteiden kunto ja veden johdatus pois niiden luota.
 • Ovatko pellitykset ehjiä, paikoillaan ja niiden saumat tiiviitä?
 • Tarkista sadevesijärjestelmien kiinnitys ja kaadot. Puhdista sadevesikourut roskista.
 • Ovatko kattoturvatuotteet, kuten sillat ja lumiesteet, kunnolla kiinni?

Muista, aina katolle kiivetessä tulee kiinnittää huomiota turvallisuuteen: vältä putoaminen esim. turvavaljailla!

Mitä sitten pitäisi tehdä?

Kun katon kunto on tarkistettu, on aika harkita tarvittavia toimenpiteitä. Vaihdon tarpeessa olevat tiilet on syytä korvata uusilla ja huolehtia kiinnitykset kuntoon. Mikäli katto on vain pientä ehostusta vaille, tiilikaton pudistusaineilla peset sammaleet ja liat pois, jolloin tiilikaton voi vaikka maalata uudelleen. Ormax Siisti Katto on helppokäyttöinen katon puhdistaja, joka samalla suojaa katon pintaa. Ormax Tehopesu puhdistaa pinttyneenkin katon nopeasti ja tehokkaasti. Huollon yhteydessä kaikki löystyneet kiinnitykset tulee kiristää huolellisesti ja läpiviennit ja liittymäkohdat tiivistää niille soveltuvilla tavoilla.

Katso lisää katon huolloista: Tiilikaton pinnoitus ja sammaleen poisto katolta

Olisiko jo aika uusia katto?

Mikäli kattosi vaikuttaa olevansa tiensä päässä, on aika harkita katon uusimista. Tiilikatto kestää aikaa, on hiljainen, hengittävä ja pitää sisätilat miellyttävän viileinä. Kattoremontti nostaa talon arvoa, sillä tiilikatto on näyttävä ja tekee talosta arvokkaamman näköisen. Kattoremontissa ei yleensä riitä ainoastaan pintamateriaalin vaihtaminen, vaan aluskate, tuuletusrimat sekä ruoteet tulee myös vaihtaa. Kattoremontin teettäminen ammattilaisella varmistaa budjetissa pysymisen sekä laadukkaan työn ja lopputuloksen.

20194_57468.jpg

Valitse projektiisi tiilikattojen asiantuntija

Ormaxilla on pitkät perinteet katon rakentamisessa ja tietotaito käsintehdyistä savikattotiilistä moderneihin, täydellisiin kattojärjestelmiin. Kattoratkaisut sisältävät kaikki kattoon tarvittavat osat aluskatteista kattotiiliin, kiinnikkeisiin, läpivienteihin ja kattoturvatuotteisiin. Katolla on tärkeä rooli myös energian säästämisessä ja siksi Ormax panostaakin tehokkaisiin ja hengittäviin aluskatteisiin.

Avaimet käteen tiilikattoremontti


Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton