• Etusivu
  • Remontti

Tee oma paloharjoitus ja vastaa kyselyyn, voit voittaa kodin siivoukset vuodeksi tai 1 000 eurolla SPEK:n tuotteita ja koulutusta!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 25.11.2013
201311_37149.jpg

Huoneistopalossa aikaa pelastautumiseen tulipalon syttymisestä on usein vain 2-3 minuuttia.

Pelastautuminen edellyttää palon nopeaa havaitsemista ja nopeaa poistumista. Siksi on tärkeää tietää, että osaa tulipalossa toimia oikein ja rauhallisesti. Turvallisen poistumisen harjoittelu antaa varmuutta ja osaamista tulipalotilanteen varalle.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyökumppaneineen haastaa kaikki työyhteisöt, koulut, oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt ja perheet tekemään marras-joulukuussa paloharjoituksen.

Ilmoittaudu mukaan!

Tee oma paloharjoitus 31.12.2013 mennessä ja vastaa palautekyselyyn, voit voittaa kodin siivoukset vuodeksi tai 1 000 eurolla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuotteita ja koulutusta!

Ilmoittauduttuasi Omaan paloharjoitukseen saat tammikuussa palautekyselyn, jossa kerrot, miten Oma paloharjoituksesi onnistui. Vain vastaamalla palautekyselyyn, olet mukana palkintojen arvonnassa.

Tutustu paloturvallisuusviikkoon!

Palkinnot

Kodit-kategoria: Vuoden siivoukset kotiin 1 kpl kodinsiivouspalvelua enintään 3 000 euron edestä. Palkinto arvotaan kaikkien kategoriaan osallistuneiden kesken.

Koulut ja oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt ja työpaikat -kategoriat: jokaisessa kategoriassa 1000 euron arvosta Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuotteita ja koulutusta. Palkinnot arvotaan jokaisen kategorian sisällä kaikkien siihen osallistuneiden kesken.

Lähde: www.spek.fi ja www.paloturvallisuusviikko.fi

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Vieraspaikkojen käyttö ja vesimaksujen määräytyminen?
Rivitaloyhtiömme autokatoksessa on varattu 1 autopaikka ja lämmityspistorasia kutakin osakehuoneistoa kohti. Yhtiöjärjestyksessä ei ole mainintaa vieraspaikoista, mutta katospaikkojen lisäksi avoimella paikoitusalueella on 2 autopaikkaa ja ne on merkitty vieraspaikoiksi. Vieraspaikoilla on taloyhtiön sähkölaskuun menevät lämmitystolpat kuten katospaikossakin.Talossa asuu yhden huoneiston omistava pariskunta, jolla on oma auto katospaikallaan. Pariskunnalla on kaksi yli 10 vuotta muualla asunutta poikaa, jotka autoillaan dominoivat vieraille tarkoitettuja lyhytaikaisia autopaikkoja. Toinen mies viettää lähes kaikki viikonloput ja lomat vanhempiensa luona ja asuu käytännössä 3-4 kuukautta vuodessa taloyhtiössämme maksamatta esim. vesimaksuja ja pitäen autoaan "vieraspaikalla". Toinen, muutaman sadan metrin päässä eri taloyhtiössä asuva mies on viimeiset 2 kk asunut käytännössä asunut koko ajan vanhempiensa luona maksamatta hänkään esim. vesimaksuja ja pitäen autoaan yötä päivää "vieraspaikallamme".Tällaisten vapaamatkustajien, jotka eivät ole mitään satunnaisia vieraita, pysyväisluonteisen asumisen ja autopaikkojen valtauksen salliminen muiden osakkaiden kustantamien palvelujen (mm. vesi ja sähkö) ja talon omien asukkaiden kakkosautojen tai oikeiden vieraiden pysäköinnin kannalta on kohtuutonta. Eikö taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän pitäisi puuttua tähän?
202010_66903.jpg
Älylämmityspalvelulla ratkaisu kerrostalon lämmitysongelmiin
Kahdessa pääkaupunkiseudun kerrostalokohteessa on kärsitty erilaisista epätasaisen lämmityksen tuomista haitoista tai muista lämmitykseen liittyvistä ongelmista. Asuntoihin asennettiin älylämmityspalvelu Wattinen. Lue käyttökokemuksia, miten palvelun asentaminen vaikutti kohteiden asumismukavuuteen ja energiatehokkuuteen.
Amrak maalämpökohde
Kulutetaanko kiinteistössä turhaan energiaa?
Useimmissa kerrostaloissa on mahdollista saavuttaa helposti säästöjä energiankulutuksessa optimoimalla käytössä olevan taloautomaatiojärjestelmän säädöt. Varsin tyypillisesti taloyhtiössä ollaan oletuksessa, että kaikki toimii kuten pitääkin. Viimeaikojen energian hinnan nousut ovat käyneet taloyhtiöille kalliiksi ja herättäneet tilanteeseen. Muutosten myötä nyt on oikea hetki selvittää, kuluuko kiinteistössä energiaa hukkaan ja mitä sille on tehtävissä.
20131_33580.jpg
Miten asut kerrostalossa? Ohjeet asukkaille
Kerrostalossa asuminen on toisaalta helppoa, toisaalta ei. Asiat kuitenkin sujuvat ja naapurisopu säilyy, kun meillä kaikilla asukkailla on yhteiset pelisäännöt - talon järjestyssäännöt. Kun hoidat asuntoasi oikein, sen arvo säilyy ja mukavaahan hoidetussa kodissa on asua.
20236_82063.jpg
Onko kunnossapitotarveselvityksemme laissa edelletyn mukainen?
Taloyhtiössämme on kunnossapitotarveselvitys annettu muodossa "huoltokirjanmukaiset työt". Tosiasiassa on tehty vain piha yms. Osakkaista osalla ei ole tietoa huoltokirjasta. Täyttääkö tämä edellä mainittu menettely asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 3 § mukaisen menettelyn? Mielestäni tässä selvityksessä pitäisi olla 5-vuotissuunnitelma kunnossapitotarpeesta. Talo on valmistunut 2006.
20215_70527.jpg
Voiko eniten ääniä saanutta sivuuttaa jäsenten valinnassa?
Nykyisen hallituksen jäsenet A, B, C, ja D ovat käytettävissä varsinaisen hallituksen jäseniksi. Jäsen D oli hallituksen varajäsen. Ehdolla oli myös osakas E. Äänestyksessä suurin osa annetuista äänistä annettiin seuraaville: vanha hallitus, vanhat, nykyinen hallitus jatkaa, edellinen. Ehdokkaan nimellä annetuista äänistä D sai 585 ääntä ja osakas E 1429 ääntä. Hallituksen kokoonpanoksi isännöitsijä päätti seuraavat: A, B, C ja D. Oliko päätös oikea?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton