• Etusivu
  • Remontti

Tiili korjausrakentamisessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 21.01.2011
20111_24077.jpg

Ääneneristävyys on tärkeä kriteeri

Vanhaa betonielementtijulkisivua korjattaessa ei ole lainkaan sama, millä rakenneratkaisulla vanhan sandwichelementin kuorirakenne korjataan. Kun vanhan betonielementtitalon ulkoseinän ääneneristävyys on luokkaa 55-62 dB, on paikalla muurattu tiilijulkisivu lähes ainoa järkevä rakenneratkaisu, jolla alkuperäinen ääneneristävyystaso on mahdollista säilyttää tai jopa vähän parantaa, kun vanha betonikuori joudutaan poistamaan.

Kaikki kevyemmät korjausratkaisut heikentävät ääneneristävyyttä, jotkut jopa 10–15 dB, mikä on todella huomattava asumismukavuutta heikentävä tekijä, jota eri vaihtoehtoja vertailtaessa ei useinkaan oteta huomioon vaan asia selviää vasta käytännössä. Aito muurattu tiilijulkisivu on pitkäikäinen sekä huoltovapaa ja varmana ratkaisuna se valitaankin yhä useammin vanhan sandwich-elemettitalon uudeksi julkisivuverhoukseksi.

Tarvitsetko lisätietoa julkisivusaneerauksesta?

Jätä yhteydenottopyyntö Wienerbergerille...

ArGeTon – Uusi kevyempi tiilinen julkisivuverhousjärjestelmä

Wienerberger on tuonut Suomen julkisivumarkkinoille perinteisen muurattavan tiilen rinnalle uuden ArGeTon fasadijärjestelmän. Järjestelmä koostuu aidoista keraamisista tiililaatoista ja alumiinisesta kiinnitysmekanismista. Kevyen rakenteensa ansiosta verhous ei vaadi erillistä perustusta, mikä nopeuttaa asentamista ja alentaa samalla julkisivun kokonaiskustannuksia.

Järjestelmä mahdollistaa vapaan eristepaksuuden valinnan ja se soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiskohteiden julkisivuverhoiluun. Järjestelmä soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös täydentävänä rakenteena perinteisen muurauksen rinnalla, kun kysymyksessä on esimerkiksi nauhamaisilla ikkuna-aukotuksilla varustettu talo.

ArGeTon järjestelmä koostuu aidoista keraamisista tiililaatoista ja alumiinisesta kiinnitysmekanismista.
ArGeTon järjestelmä koostuu aidoista keraamisista tiililaatoista ja alumiinisesta kiinnitysmekanismista.
Wienerberger Oy Ab
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20098_18375.jpg
Kestävä tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle
Korjausprosessi vaihe vaiheeltaUuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
20099_18822.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen: se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja.
200910_19268.jpg
Vanhan julkisivun korjaus
Jatkuvasti kohoava energian hintataso on johtamassa siihen, että kauniin ulkonäön ohella myös rakenteen elinkaariedullisuus eli käytön aikaiset kustannukset tulee olemaan yhä tärkeämpi valintakriteeri julkisivun peruskorjausvaihtoehtoa valittaessa. Tiilijulkisivu on pitkällä aikavälillä energiaedullisin ja vähiten huoltoa kaipaava julkisivuratkaisu.Lisätietoa julkisivun korjaamisesta tiilellä
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Taloyhtiön osakkaita syrjivä remontointitapa?
Taloyhtiöön tehdään remontti riskirakenteiden poistamiseksi. Taloyhtiöön kuuluu kaksi vierekkäistä rivitaloa, A-talo 10 asuntoa, B-talo 12 asuntoa. Remontointi aloitetaan B-talosta ja toteutetaan kaksiosaisena siten, että 1.1. alkaen remontoidaan ensimmäiset 5 asuntoa ja 1.4. Alkaen loput 7 asuntoa. Asunnot valmistuvat keksimäärin 3-4 kuukaudessa luovutuskuntoisiksi.A-talon kohdalla sovelletaan toisenlaista remontointitapaa, sillä kaikkia kymmentä asuntoa aletaan remontoida 1.8. alkaen. Asunnot tullaan luovuttamaan asuinkäyttöön siinä järjestyksessä, kun ne valmistuvat. A1 asunnon osalta remontti kestää siten 3-4 kuukautta, kun taas A10 kohdalla 6-7 kuukautta. Onko menettely eriarvoistava ja mitä asialle voi tehdä? Onko taloyhtiö korvausvelvollinen niille, joiden evakko on pidempi?
20146_39572.jpg
Katu- ja siitepölyltä kannattaa suojautua!
Suojautuminen käy helpostiPienet ilmassa leijuvat hiukkaset ovat terveydelle paljon vaarallisempia kuin aikaisemmin on osattu arvailla. Saamme jatkuvasti lukea uusista tutkimustiedoista.Erityisesti riskiryhmiin kuuluvat sydän- ja verisuonisairauksista sekä hengitystiesairauksista (allergikot) kärsivät ovat hengityselinten kautta kulkeutuvien pienhiukkasten armoilla - yli 2000 ihmistä kuolee ennenaikaisesti pienhiukkasten aiheuttamiin sairauskohtauksiin.Siksi on tärkeää käyttää korkealaatuisia suodattimia kaikissa ilmavaihtolaitteissa ja ihan tavallisissa tuuletusikkunan aukoissa. Erityisesti siitepölystä allergisia oireita saavien on syytä panostaa hyviin suodattimiin. Panostuksena hyvä suodatin ei ole kallis, mutta saatava hyöty on suuri.
201711_50947.jpg
Kolme askelta onnistuneeseen vedenmittausjärjestelmän valintaan
Kun valitset vedenmittausjärjestelmää, ota haltuusi prosessin koko kaari tekniikasta tiedon siirtymiseen, luotettavuudesta laskutukseen ja käyttöönotosta kestävyyteen. Matka ei ole ylivoimainen, kun jaat sen kolmeen keskeiseen askeleeseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton