• Etusivu
  • Remontti

Tiilikatolla suojaat kotisi kaikissa sääolosuhteissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 25.03.2020Päivitetty 16.07.2020
20203_63606.jpg

Katon rakentaminen tiilestä tarkoittaa helppohoitoisuutta, kestävyyttä ja näyttävyyttä.

Rakennuksen katolta vaaditaan suojaa, pitkä ikäisyyttä, kestävyyttä sekä ulkonäköä. Sään kesto on nykypäivänä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Ilmastonmuutos on rankkaa rakennuksilla ja se onkin huomioitava niitä suunniteltaessa ja remontoitaessa.

Ilmastonmuutoksen myötä sateet lisääntyvät varsinkin talvella. Etelässä sateet tulevat useimmiten vetenä ja pohjoisessa lumena. Myös rankat myrskyt puuskaisine tuulineen lisääntyvät sekä helleaallot kesäisin. Katon pitää pystyä mukautumaan kaikkiin näihin vaativiin sääolosuhteiden muutoksiin menettämättä toimivuuttaan. Ekologinen tiilikatto kestää niin tuiskut kuin tuuletkin. Kunhan tiilikatto on asennettu ammattitaidolla, niin siitä saadaan jopa 70 vuodeksi toimiva katto.

Tiilikatto on laadukas ja pitkäikäinen katemateriaali

Perinteinen kattotiili sopii niin vanhoihin kuin uusiinkin rakennuksiin. Se sopii erinomaisesti kaikille harjakatoille, olipa nykyinen katemateriaali mikä tahansa. Tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös pohjoisen äärimmäisiä sääolosuhteita.

Tiilikatto suojaa kiinteistöä jopa 70 vuotta. Se nostaa kiinteistön arvoa ja on silti hankintana yllättävän edullinen.

Tiilikatto on ekologinen, pitkäikäinen hankinta, joka oikein huollettuna vain paranee vanhetessaan. Lisäksi tiilikatto on taloudellinen valinta, sillä sen asennuskustannukset ovat alhaiset. Mahdolliset vaurioituneet tiilet on helppo vaihtaa uusiin, mikä entisestään pidentää tiilikaton käyttöikää.

Jykevä tiilikatto eristää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä, se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa.
Tukevuus ja paksuus tekevät tiilestä hiljaisen katemateriaalin. Kun eletään hektistä elämää ja talot rakennetaan lähekkäin, äänieristyksellä on merkitystä. Tiilikatto luo sisätiloihin osaltaan rauhallisen tunnelman, eivätkä myrskyt tai ulkoa tuleva melu päästä ääntä sisälle asti. Kattotiilien lämmön säätely on myös omaa luokkaansa. Ne sopeutuvat hyvin lämmönvaihteluihin ilman paukkumista tai rikkoutumista.

Tiili katemateriaalina on yksi rakentamisen trendeistä tulevilla asuntomessuilla. Kuvassa on Colornova Tuusulan asuntomessuilta.
Tiili katemateriaalina on yksi rakentamisen trendeistä tulevilla asuntomessuilla. Kuvassa on Colornova Tuusulan asuntomessuilta.

Perinteitä kunnioittaen tai modernia ilmettä

Tiilikatto sopii niin moderniin tyyliin kuin perinteiseen maalaismaisemaan. Jykevän ja näyttävän tiilikatto voit asentaa, vaikka kattomateriaalina olisi aiemmin ollut jokin muu materiaali. BMI Ormaxin kattotiilimallistoista löydät jokaiseen rakennukseen sopivan vaihtoehdon.

Suositussa kotimaisessa Ormax Protector+ -betonikattotiilessä yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector+-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja
kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana.

Ormax EVO sopii graafiseen nykyarkkitehtuuriin kuten myös iäkkäämmän kohteen korjausrakentamiseen päivittäen kotisi tähän päivään. Kattotiilen ilme on suunniteltu linjakkaaksi, elegantiksi ja kevyeksi. Se korostaa vanhan talon persoonallista ilmettä. Tiilen elävä pinta rakentaa harmonisen kokonaisuuden eri julkisivumateriaalien kanssa. Tiili lukkiutuu tiiviisti paikoilleen ja pysyy siinä vakaasti kaikissa olosuhteissa.

BMI Ormaxin Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa jakasvillisuutta.
BMI Ormaxin Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa jakasvillisuutta.
Linjakas ja kestävä Ormax EVO päivittää talon ilmeen tähän päivään.
Linjakas ja kestävä Ormax EVO päivittää talon ilmeen tähän päivään.

Kattoremonttiin tiilikattojen asiantuntija

Kattoremontissa ei yleensä riitä ainoastaan pintamateriaalin vaihtaminen, vaan aluskate, tuuletusrimat sekä ruoteet tulee myös vaihtaa. Katolle kannattaa valita laadukas aluskate tai -kermi, jotta kattokokonaisuudesta saa mahdollisimman pitkäikäisen. BMI Ormaxilla on pitkät perinteet katon rakentamisessa ja tietotaito käsintehdyistä savikattotiilistä moderneihin, täydellisiin kattojärjestelmiin. Kattoratkaisut sisältävät kaikki kattoon tarvittavat osat aluskatteista kattotiiliin, kiinnikkeisiin, läpivienteihin ja kattoturvatuotteisiin.

BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa. Tiilikatto on valmiiksi suunniteltu kokonaisuus, johon kuuluvat kaikki tarvittavat tarvikkeet. Kun tilaat katon valmiina pakettina, voit varmistua siitä, että kaikki tarvikkeet ovat paikalla, kun asennustyö käynnistyy. BMI Ormaxin kautta saat myös ammattitaitoisen, valtuutetun tiilikattoasentajan asentamaan kotisi katon.

Katolle kannattaa valita laadukas aluskate tai -kermi, jotta kattokokonaisuudesta saa mahdollisimman pitkäikäisen.
Katolle kannattaa valita laadukas aluskate tai -kermi, jotta kattokokonaisuudesta saa mahdollisimman pitkäikäisen.

Avaimet käteen -tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46252.jpg
Varma ratkaisu kiinteistön kattoremontille
Katosta puhutaan toisinaan talon viidentenä julkisivuna. Tämä merkitsee kuitenkin katon hienoista aliarviointia. Katon tehtävä on vaikeampi kuin seinien. Sateen, tuulen ja lumen kestäminen vaatii aivan oman materiaalinsa. Savi- ja betonikattotiilet kestävät vaativatkin olosuhteet ja antavat rakennukselle pitkäikäisen ja luotettavan suojan.
20123_30124.jpg
Kunnon kattoremontti antaa kerrostalolle uuden elämän
Nokian Lauttakorventie 5-7:ssä oli ennen kaksi tasakattoista 1970-luvun kerrostaloa. Kattoremontin myötä talot ovat saaneet uuden elämän ja nykyaikaisemman ulkonäön. Näyttävä tumman harmaa Ormax-betonitiilikatto suojaa taloja vuosikymmenten ajan.
20124_30432.jpg
Varmistu kattoasennuksen pätevyydestä
Ammattitaidolla toteutettu kattoremontti takaa rakennukselle tehokkaan säänsuojan vuosikymmeniksi. Uuden katteen tuomasta arvonlisäyksestä nyt puhumattakaan.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton