• Etusivu
  • Remontti

Tiilikatolla suojaat kotisi kaikissa sääolosuhteissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rakentaja.fi, Ormax Monier Oy
Julkaistu 25.03.2020Päivitetty 16.07.2020
20203_63606.jpg

Katon rakentaminen tiilestä tarkoittaa helppohoitoisuutta, kestävyyttä ja näyttävyyttä.

Rakennuksen katolta vaaditaan suojaa, pitkä ikäisyyttä, kestävyyttä sekä ulkonäköä. Sään kesto on nykypäivänä yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Ilmastonmuutos on rankkaa rakennuksilla ja se onkin huomioitava niitä suunniteltaessa ja remontoitaessa.

Ilmastonmuutoksen myötä sateet lisääntyvät varsinkin talvella. Etelässä sateet tulevat useimmiten vetenä ja pohjoisessa lumena. Myös rankat myrskyt puuskaisine tuulineen lisääntyvät sekä helleaallot kesäisin. Katon pitää pystyä mukautumaan kaikkiin näihin vaativiin sääolosuhteiden muutoksiin menettämättä toimivuuttaan. Ekologinen tiilikatto kestää niin tuiskut kuin tuuletkin. Kunhan tiilikatto on asennettu ammattitaidolla, niin siitä saadaan jopa 70 vuodeksi toimiva katto.

Tiilikatto on laadukas ja pitkäikäinen katemateriaali

Perinteinen kattotiili sopii niin vanhoihin kuin uusiinkin rakennuksiin. Se sopii erinomaisesti kaikille harjakatoille, olipa nykyinen katemateriaali mikä tahansa. Tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös pohjoisen äärimmäisiä sääolosuhteita.

Tiilikatto suojaa kiinteistöä jopa 70 vuotta. Se nostaa kiinteistön arvoa ja on silti hankintana yllättävän edullinen.

Tiilikatto on ekologinen, pitkäikäinen hankinta, joka oikein huollettuna vain paranee vanhetessaan. Lisäksi tiilikatto on taloudellinen valinta, sillä sen asennuskustannukset ovat alhaiset. Mahdolliset vaurioituneet tiilet on helppo vaihtaa uusiin, mikä entisestään pidentää tiilikaton käyttöikää.

Jykevä tiilikatto eristää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä, se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa.
Tukevuus ja paksuus tekevät tiilestä hiljaisen katemateriaalin. Kun eletään hektistä elämää ja talot rakennetaan lähekkäin, äänieristyksellä on merkitystä. Tiilikatto luo sisätiloihin osaltaan rauhallisen tunnelman, eivätkä myrskyt tai ulkoa tuleva melu päästä ääntä sisälle asti. Kattotiilien lämmön säätely on myös omaa luokkaansa. Ne sopeutuvat hyvin lämmönvaihteluihin ilman paukkumista tai rikkoutumista.

Tiili katemateriaalina on yksi rakentamisen trendeistä tulevilla asuntomessuilla. Kuvassa on Colornova Tuusulan asuntomessuilta.

Tiili katemateriaalina on yksi rakentamisen trendeistä tulevilla asuntomessuilla. Kuvassa on Colornova Tuusulan asuntomessuilta.

Perinteitä kunnioittaen tai modernia ilmettä

Tiilikatto sopii niin moderniin tyyliin kuin perinteiseen maalaismaisemaan. Jykevän ja näyttävän tiilikatto voit asentaa, vaikka kattomateriaalina olisi aiemmin ollut jokin muu materiaali. BMI Ormaxin kattotiilimallistoista löydät jokaiseen rakennukseen sopivan vaihtoehdon.

Suositussa kotimaisessa Ormax Protector+ -betonikattotiilessä yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector+-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja
kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana.

Ormax EVO sopii graafiseen nykyarkkitehtuuriin kuten myös iäkkäämmän kohteen korjausrakentamiseen päivittäen kotisi tähän päivään. Kattotiilen ilme on suunniteltu linjakkaaksi, elegantiksi ja kevyeksi. Se korostaa vanhan talon persoonallista ilmettä. Tiilen elävä pinta rakentaa harmonisen kokonaisuuden eri julkisivumateriaalien kanssa. Tiili lukkiutuu tiiviisti paikoilleen ja pysyy siinä vakaasti kaikissa olosuhteissa.

BMI Ormaxin Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa jakasvillisuutta.

BMI Ormaxin Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa jakasvillisuutta.

Linjakas ja kestävä Ormax EVO päivittää talon ilmeen tähän päivään.

Linjakas ja kestävä Ormax EVO päivittää talon ilmeen tähän päivään.

Kattoremonttiin tiilikattojen asiantuntija

Kattoremontissa ei yleensä riitä ainoastaan pintamateriaalin vaihtaminen, vaan aluskate, tuuletusrimat sekä ruoteet tulee myös vaihtaa. Katolle kannattaa valita laadukas aluskate tai -kermi, jotta kattokokonaisuudesta saa mahdollisimman pitkäikäisen. BMI Ormaxilla on pitkät perinteet katon rakentamisessa ja tietotaito käsintehdyistä savikattotiilistä moderneihin, täydellisiin kattojärjestelmiin. Kattoratkaisut sisältävät kaikki kattoon tarvittavat osat aluskatteista kattotiiliin, kiinnikkeisiin, läpivienteihin ja kattoturvatuotteisiin.

BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa. Tiilikatto on valmiiksi suunniteltu kokonaisuus, johon kuuluvat kaikki tarvittavat tarvikkeet. Kun tilaat katon valmiina pakettina, voit varmistua siitä, että kaikki tarvikkeet ovat paikalla, kun asennustyö käynnistyy. BMI Ormaxin kautta saat myös ammattitaitoisen, valtuutetun tiilikattoasentajan asentamaan kotisi katon.

Katolle kannattaa valita laadukas aluskate tai -kermi, jotta kattokokonaisuudesta saa mahdollisimman pitkäikäisen.

Katolle kannattaa valita laadukas aluskate tai -kermi, jotta kattokokonaisuudesta saa mahdollisimman pitkäikäisen.

Avaimet käteen -tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Rakentaja.fi
Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20196_58441.jpg
Katto kotisi ja omaisuutesi suojelijana
Katon tehtävä on altistua kovalle rasitukselle ja näin suojella talosi sisäosaa. Kattosi kohtaa vuoden aikana useita rasitteita: kesällä voimakas UV-säteily, syksyllä ja keväällä rankat sateet ja talvella lumen tuoma painokuorma.
20213_68954.jpg
Aurinkosähkön hyödyntäminen taloyhtiöissä helpottuu
Aurinkopaneelien suosio taloyhtiöissä tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana. Aurinkosähkön houkuttelevuus kasvaa uuden asetusmuutoksen myötä, joka tuli voimaan 1.1.2021. Asetusmuutos mahdollistaa aurinkoenergian entistä kattavamman käytön taloyhtiössä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää myös asuntojen sähkönkulutuksessa.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunto-osakeyhtiölaki ja lain uudistushanke
Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan uutta asunto-osakeyhtiölakia 1.7. 2010 alkaen.Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 1 §:n mukaan pääsääntönä on, että uutta lakia sovelletaan myös ennen voimaantuloa 1.7.2010 perustettuun asunto-osakeyhtiöön. Samalla on kumottu 17.5.1991 annettu asunto-osakeyhtiölaki (809/1991) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 2.500 €, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään. Ellei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin, ovat osakkeet vapaasti ja ilman rajoituksia luovutettavissa edelleen.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön vel-voitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiö-vastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.
20172_48354.jpg
Peltikaton pitkäikäinen kiinnitys
Yksi harhaluulo oli ja on yhä se, että sinkitys ja yksi pintamaalikerros riittää. Näin tehdyistä kattopelleistä maali kuoriutuu ja ruostuminen alkaa, toteaa Jorma Kinnunen.Korroosioon perehtynyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen kehitti 90-luvulla kattopeltien ruostumisongelmaan ratkaisun, josta tuli Pural-pinnoite silloiselle Rautaruukille. Kattojen nopea ruostuminen loppui siihen ja Jorman kehittämästä pinnoitteesta on tullut tämän jälkeen maalattujen kattopeltien uusi standardi. Kattopelleissä on nyt kestävä kolmikerrospinnoite. Jorman työ on tuottanut kestävinä kattoina laajasti näkyvää tulosta niin Suomessa kuin muualla maailmassa.Katon kiinnityksen kateruuveissa sama ongelmaKaikesta tiedosta ja kokemuksesta huolimatta katoille on asennettu ja asennetaan edelleen yhdellä ohuella pintamaalikerroksella maalattuja kateruuveja. Ruuvivalmistajien vakuutteluista ja jopa virheellisestä markkinoinnista huolimatta ne eivät kestä katolla niin kuin niiden kuuluisi. Ne eivät täytä katon kiinnitykselle asetettuja määräyksiä, sillä ne eivät kestä yhtä pitkään kuin kolmikerrospinnoitettu kattopelti. Tämän todisti myös HAMK:n (Hämeen Ammattikorkeakoulu, Ohutlevykeskus) tekemä proheesiotesti.
20212_68523.jpg
Hulevesien hallinta alkaa jo katoilta
Ketokatto, viherkatto, kasvikatto, mikä näistä on sinulle tuttu nimitys? Kaikki tarkoittavat samaa asiaa, täydellistä ratkaisua hulevesien hallintaan.Hulevesien hallinta alkaa jo katoilta. Tonttien omistajille asetetaan jatkossa entistä enemmän vastuuta hulevesien määrien pienentämiseksi. Toimivalla kasvikattoratkaisulla voidaan katoilta alas valuvien vesien määrää merkittävästi vähentää. Lisäksi kasvikatoilla on varsinaisia vedeneristyskerroksia suojaavia, meluhaittojen torjuntaan sekä esteettisyydellään henkistä hyvinvointia lisääviä vaikutuksia.
20207_65856.jpg
Ratkaisut taloyhtiön palokatkohaasteisiin
1969 rakennetun rivitaloyhtiön, Savitaipaleen Haimilanrinteen asbestia sisältävän varttikatteen tekninen käyttöikä oli tullut täyteen. Kattoremontti oli väistämättä edessä, minkä lisäksi taloyhtiön palo-osastointi ja ilmanvaihto vaativat päivitystä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton