• Etusivu
  • Remontti

Näin etenee vaivaton kattoremontti avaimet käteen -periaatteella

As. Oy Tuulenkylä on esimerkki kattoremontin onnistumisesta haasteellisessakin ympäristössä

Tapio NäslundKaupallinen yhteistyö Kattokeskus Suomi Oy
Julkaistu 22.11.2023Päivitetty 21.11.2023
tiilikattokeskus73_inkku

Vesikatto on talon hyvinvoinnin kannalta yksi tärkeimmistä osista. Vesikatto suojaa aktiivisesti taloyhtiösi rakenteita ja omaisuutta. Kattoremontin tarve kannattaa arvioida ja pyytää kartoitus ja tarjous toteutuksesta. Kattoremontti on asukkaille vaivaton projekti avaimet käteen -periaatteella.

Avaimet käteen -remontti on vaivaton vaihtoehto

Avaimet käteen -remontti on vaivaton vaihtoehto

Kattokeskuksen asiantuntija kartoittaa kanssasi, mikä on kattoremontin tarve. Yhdessä määritellään kestävät ja katollesi soveltuvat katemateriaalit, jotta kattoremontti on loppuun asti mietitty.

Kun tilataan avaimet käteen -remontti, asukkaiden ei juuri muuta ei tarvitse tehdä kuin tutustua kattoremonttiin liittyviin tiedotteisiin ja seurata remontin vaiheita.

kattokeskus
Info

Info

Vaivaton kattoremontti

Yhteydenotto ja kartoitus

Kun taloyhtiössä pohditaan kattoremonttia, tulee kattoasiantuntija hallituksen pyynnöstä tutustumaan remontoitavaan kohteeseen paikan päälle ja kartoittaa kattoremontissa huomioitavat tekniset vaatimukset sekä kuuntelee ja kirjaa ylös taloyhtiön esittämät toiveet. Ota siis yhteyttä ja sovi kartoituksesta.

Kiinteä tarjous

Kattoremontin hinta määritellään kohdekohtaisesti ja ilmoitetaan etukäteen. Tarjouksen kirjataan yhdessä sovitut yksityiskohdat tehtävästä työstä, aikataulusta ja hinnasta.

Ammattimainen toteutus

Kattokeskuksen ammattitaitoiset asentajat tekevät uudet katot ja kattoremontit sopimuksen mukaisesti. Kattoremontin aikataulu ja asukkaille tiedottaminen suunnitellaan huolella. Näin varmistetaan informaation kulku koko kattoremontin ajaksi.

Siivous kuuluu pakettiin

Ammattitaitoisen asennuksen lisäksi on tärkeää, että työmaa jätetään siistiin kuntoon, eikä näytä työmaalta. Jätteet kierrätetään asianmukaisella tavalla.

Pitkä takuu

Voit nukkua yösi rauhassa kattotöiden jälkeenkin, sillä asennukselle annetaan 5 vuoden takuu. Valmistaja antaa katemateriaalille 30–50 vuoden takuun valitusta katemateriaalista riippuen.

Kattoremontti onnistuu haasteellisessakin ympäristössä

Kattoremontin toteuttamisessa voi olla haasteita, jos remontti toteutetaan ahtaissa tiloissa tai kiinteistön yhteydessä on toimintaa, joka on huomioitava remontin toteutuksessa. Hyvä esimerkki on Jyväskylässä sijaitsevassa As. Oy Tuulenkylä, jossa toteutettiin laaja kattoremontti keväällä 2023. Kattoremontin teki erityiseksi kokonaisuuteen kuuluva päiväkoti, joka toimi normaaliin tapaan koko urakan ajan.

Mittava kokonaisuus

Taloyhtiöön kuuluu seitsemän rivitaloa, yhteistilat, saunarakennus sekä pihapiirissä toimiva päiväkoti. Kattoremontin mittakaava oli vaikuttava, kun otetaan huomioon kokonaispinta-ala, joka kattoi yhteensä 2500 neliömetriä. Kattoihin asennettiin 25 000 tiiltä. Parhaimmillaan työmaalla työskenteli 16 asentajaa.

kattokeskus

Isokin kohde voidaan toteuttaa tiukassa aikataulussa

Vanhaa kattoa purettiin päivässä juuri sen verran, mitä saatiin myös suojattua säältä. On erittäin tärkeää, ettei yllättävätkään sääolosuhteet pääse aiheuttamaan vahinkoa purkuvaiheessa. Iso asentajaryhmä mahdollisti useamman talon yhtäaikaisen kunnostamisen mikä osaltaan lyhentää kattoremontin kokonaisaikaa.

Tiedottaminen on tärkeä osa kattoremonttia

Asukkaiden tiedottaminen on tärkeä osa kattoremonttia. Tässä kohteessa sen merkitys korostui päiväkodin takia. Onnistunut ja hyvin suunniteltu tiedottaminen turvasi päiväkodin arjen remontin aikana. Päiväkodin johtajan mukaan ennen remontin alkua suorastaan jännitettiin sen vaikutuksia, mutta lopputuloksena suurin haitta oli purkuvaiheen meluhaitta, joka sekin jäi varsin lyhytaikaiseksi. Kiitosta saivat selkeät ohjeet kulkemisen ja turvallisuusasioiden tiedottaminen.

Sadat taloyhtiöt ja julkiset rakennuttajat ovat valinneet Kattokeskuksen kattoremontin toteuttajaksi

Kattokeskuksella perheyrityksen perinteet yhdistyvät moderneihin työskentelytapoihin, korkean laadun vaalimiseen sekä alan innovaatioiden hyödyntämiseen. Kattoremonteissa käytetään vain hyväksyttyjä ja ensiluokkaisia tuotteita. Yli neljännesvuosisadan kestäneen toiminnan aikana kokemusta on kertynyt sadoista onnistuneista remonteista.

Kattokeskus Suomi Oy
Remontti
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20233_81130.jpg
Miten rivarin katto­remontti kannattaa kilpailuttaa? Lista­simme 12 kysymystä
Taloyhtiössä katto on tärkeimpiä kunnossa pidettäviä kohteita. Paitsi hallitusten jäsenten myös osakkaiden kannattaa olla selvillä oman katon kunnosta. Yli 25-vuotias tiili- tai peltikatto kaipaa usein kunnostusta tai uusimista. Avaamme tässä artikkelissa rivitalon kattoremontin anatomiaa. Haimme vastaukset kysymyksiin Kattokeskuksen asiantuntijoilta.
peltikatto kesäisessä auringonpaisteessa
Miksi As Oy Rivikauppi päätyi vaihtamaan huopakatteen peltikatteeseen?
As Oy Rivikauppi, kolmen talon rivitaloyhtiö, sijaitsee Tampereen Vehmaisissa. Vaikka kiinteistöt rakennettiin 70-luvun lopulla, taloyhtiön mustavalkoinen ja tyylikäs yleisilme antaa tuoreemman vaikutelman. Tämä johtuu suurelta osin uudesta ja tyylikkäästä Vesivekin asentamasta mustasta Teräs-Tapio-katosta.
kattokeskus
Miksi kannattaa valita Kattokeskus remonttikumppaniksi?
Vaikeina aikoina korostuu yrityksen vakavaraisuus ja pitkä toimintahistoria, olipa kyseessä sitten uuden talon hankinta tai isompi remontti, johon kuuluu usein pitkä takuuaika. Kattokeskus on tehnyt kattoremontteja jo yli 25 vuoden ajan, jona aikana on kertynyt jo lähes 16 000 remontin kokemus.
202211_80132.jpg
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton