• Etusivu
  • Remontti

Vanhat sadevesikourut vaihtoon As Oy Betonimyllärintiellä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 27.03.2017Päivitetty 03.10.2018
20174_48792.jpg

Uudet sadevesikourut paikoillaan.

Porissa sijaitsevalle As Oy Betonimyllärintielle tehtiin talvella sadevesijärjestelmän uudistus. Vanhat kourut olivat hankalia puhdistaa ja vuotivatkin paikoittain. Tilalle rivitalokohteeseen vaihdettiin uudet ruostumattomat alumiiniset ARVO kourut.

Tilaa maksuton esite >>

Kourujen vaihtoon monta syytä

Kourut olivat osin ruostuneet puhki, nurkkaliitokset vuotivat ja syöksytorvien liitos kouruihin oli toteutettu alun perin huonosti ja reikä syöksytorveen oli todella pieni. Kaikki nurkat oli kitattu puskuliitoksilla, joten olisi ollut hankala alkaa korjata niitä. Järkevämpi vaihtoehto olikin vaihtaa kaikki kourut uusiin. Ajatus kourujen vaihdosta lähti jo aikaisemmin taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta Aki Männyltä. Aki Mänty on kokenut ja arvostettu rakennusalan ammattilainen.

20174_48793.jpg

Erillistä lupaa ei tarvittu

Taloyhtiön ei tarvinnut hakea erillistä lupaa kourujen vaihtoon. Porissa tähän toimenpiteeseen ei tarvita mitään erillistä lupaa.

Harmaa kouruvaihtoehto oli asukkaiden mieleen.
Harmaa kouruvaihtoehto oli asukkaiden mieleen.

Asennus sujui hyvin

Asennus sujui jouhevasti, ammattitaitoisesti ja asiakasystävällisesti ilman ongelmia.

Vesivekin rännien, tikkaiden ja kattoturvatuotteiden asennuksella on 5 vuoden täystakuu. Tuotetakuut ovat tuotekohtaisia 10 vuodesta jopa kuuteenkymmeneen vuoteen.

Asukkaat ovat ottaneet hyvin vastaan

Hallituksen puheenjohtaja ei ole kuullut negatiivisia mielipiteitä muilta asukkailta. Reilu enemmistö taloyhtiöstä oli kourujen uusimisen kannalla. Tyytyväisyyttä remontin lopputulokseen on tullut laajalti asukkailta.

Talviasennusetu

Taloyhtiö sai pienen talviasennushyödyn, kun päättivät toteuttaa kourujen vaihdon talvella. Talviasennuksena aikataulu saatiin muokattua sujuvasti asiakkaalle sopivaksi. Alumiinikouru on Männyn mielestä ylivertainen verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Jonkin verran korjattiin myös pohjia ennen kourujen laittoa. Asukkaat päätyivät harmaaseen kouruvaihtoehtoon, koska se on heidän mielestä tyylikäs vaihtoehto ja sointuu julkisivuun.

Uusi sadevesijärjestelmä toimii hyvin.
Uusi sadevesijärjestelmä toimii hyvin.

Juttuun on haastateltu As Oy Betonimyllärintien hallituksen puheenjohtajaa Aki Mäntyä.

Huomio

Huomio

Alumiinista valmistettu Arvo-sadevesijärjestelmä

  • Materiaali maalattu alumiini. Alumiini-Arvolla on 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.
  • Arvo-kouru on saumaton ja tehdään paikan päällä mittatilaustyönä. Ei enää vuotavia ränninjatkoja!
  • Ulkopuoliset, säänkestävät kourunkannakkeet kantavat vesi- ja lumikuormien painon notkahtelematta.
  • Ulkopäärme pitää kourun ulkopinnan puhtaana, joten Arvo jättää rumat valumajäljet historiaan.
  • Puolipyöreän muodon ja syvän profiilin ansiosta kouruun mahtuu enemmän vettä, joka virtaa paremmin.

Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Remontti
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20175_49340.jpg
Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden
Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.
20167_47085.jpg
Peltikouru vaihtui alumiiniin
Tamperelaisen As Oy Atalansalon hallituksen puheenjohtaja Petteri Niemelä vaikuttaa tyytyväiseltä. Vuonna 1986 rakennetun rivitalon alkuperäiset peltiset sadevesikourut on vaihdettu ruostumattomaan ja saumattomaan alumiiniratkaisuun.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
201711_50891.jpg
Toimivaa, kaunista ja kestävää kattoturvaa
Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20204_63748.jpg
Ilmasto- ja energiapoliittinen ministeriryhmä tiedottaa
Ilmasto- ja energiapoliittinen ministerityöryhmä kokoontui keskiviikkona 1.4. keskustelemaan koronavirusepidemian jälkeisistä talouden toimista ja oikeudenmukaista siirtymää koskevasta toimenpidekokonaisuudesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton