• Etusivu
  • Remontti

Vantaan Lehdokkipolulla kattoremontti on sujunut mallikkaasti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2009
20098_18435.jpg

As Oy Kangasvuokonhaan kattoremontti on viittä vaille valmis. Vielä tehdään pellitykset ja viimeistellään viemärien tuuletusputkien lisälämmöneristykset.

Asunto Oy Kangasvuokonhaka on tasakattoinen 1970-luvun kerrostalo. Talon lähellä on paljon lehtipuita ja katto oli sammaloitunut. Muuten pinta-alaltaan noin 770 m²:n katto oli vielä sikäli kunnossa, että se ei vuotanut. Ainoastaan yhden parvekkeen katolla oli ollut pientä vuotoa. Koska katon käyttöikä oli jo lopuillaan, taloyhtiö päätti tehdä kattoremontin. Vaikka remontissa ei ollut kysymys haastavasta rakenteesta eikä kattomuodon muutoksesta, taloyhtiö kuitenkin suunnittelutti remontin.

Tasakatolla oli käytetty pintasirotteetonta pintakermiä, jonka päällä oli suojakiveys. Kiveys suojasi bitumikermikattoa UV-säteilyltä ja piti kermit paikoillaan kovassakin tuulessa.

Remontti aloitettiin imemällä suojakiveys pois. Sitten vanhan pintakermin päälle asennettiin uusi aluskermi pinnan tasaamiseksi ja tiiveyden varmistamiseksi. Koska suojakiveystä ei ollut tarkoitus enää käyttää, kiinnitettiin aluskermi mekaanisesti betonialustaan.

Räystäitä korotettiin viistetyllä 50x100 mm puutavaralla, jotta räystäiden päälle satava vesi kaatuu katolle eikä juokse pitkin julkisivuja. Kattokaivot uusittiin ja niiden varmistukseksi asennettiin räystäille ns. ulosheittäjät, jotka kattokaivojen tukostilanteessa ohjaavat veden ulos katolta suoraan maahan. Pintakermiksi valittiin pintasirotteellinen kermi, jolloin suojakiveys voidaan jättää pois. Ratkaisu vähentää läheisten lehtipuiden aiheuttamaa katon sammaloitumista.

Kuvassa ulosheittäjä, joka kattokaivon tukostilanteessa ohjaa veden ulos katolta maahan.
Kuvassa ulosheittäjä, joka kattokaivon tukostilanteessa ohjaa veden ulos katolta maahan.

Viittä vaille valmis

Uusi bitumikermikatto on nyt valmis, remonttiin kului ammattiurakoitsijalta noin kaksi viikkoa. Pellitykset ovat vielä tekemättä. Katolta löytyy monenmoista hormia, jotka on suojattava. Lisäksi tehdään räystäspellitykset, suojataan tuuletusraot ns. myrskypellityksillä ja viimeistellään viemärin tuuletusputkien lisälämmöneristykset.

Remontti on sujunut mallikkaasti ilman yllätyksiä. Aikataulut ja kustannusarviot ovat pitäneet, eikä remontista ole ollut asukkaille haittaa. Näin kattoremontti sujuukin, kun homma hoidetaan hyvin ja ajoissa.

Lisätietoa Lemminkäisen bitumikatteista...

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20182_51709.jpg
Energiapihi automaattinen ilmanvaihtojärjestelmä
Tuntuuko ilma tunkkaiselta, kun avaat asunnon oven?Eikö ilmanvaihdon teho aulatiloissa riitä kesäisin?Onko kylpyhuoneessa tai pesutuvassa liian kostea ilma käytön jälkeen?Mistä edullinen ja helposti asennettava ilmanvaihtojärjestelmä?Miten ilmanvaihtojärjestelmä säästää energiaa?
20215_70792.jpg
Taloyhtiöiden energian­säästöä käsiteltiin webinaarissa
Omataloyhtiö.fi järjesti huhtikuussa 2021 taloyhtiöiden energiansäästö webinaarin. Illan aikana käsiteltiin vedenkulutusta, kaukolämpöä ja ilmanvaihtoa. Koostimme illasta tiiviin tietopaketin ja artikkelin lopusta pääset katsomaan webinaaritallenteen.
201911_61453.jpg
Tiedätkö kotitalouden suurimmat vesisyöpöt?
Asumisen perusedellytysten, veden, sähkön ja lämmön, tuottamiseen käytettävän energian kustannukset nielaisevat valtaosan taloyhtiön rahavirrasta. Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä, sillä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kokonaiskustannuksista. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on todellakin kannattavin energiainvestointi.
20216_71356.jpg
Miten jätteiden litistäminen säästää taloyhtiölle selvää rahaa?
Taas ovat talon roska-astiat sekaisin! Miten ihmeessä naapuri ei taaskaan ole osannut pistää muoveja oikeaan astiaan! Pahvinkeräysastiakin pursuaa yli laitojen. Ei ihme, sehän on täynnä ilmaa.Ei ole yhdentekevää, miten taloyhtiön roskikset täytetään. Oikea jäte oikeassa roskiksessa ja esimerkiksi pahvien litistäminen niin, ettei astia pursua yli äyräiden, säästää rahaa taloyhtiöltä ja näkyy myös osakkaiden kukkarossa. Jäteyhtiöt nimittäin perivät lisämaksua, jos astiat pursuavat yli.
202112_74301.jpg
Kenen vastuulla oli rakenteellisen vian ilmoittaminen?
Rivitalo-osakas jättänyt ilmoittamatta yhtiölle, kun -01 valmistuneen olohuoneen sisäkulmaan on nyt lähisukulaisen kertomana, kahden ensimmäisen vuoden aikana ilmestynyt noin1 cm mittainen repeämä lattiasta kattoon repien tapetin. Samoin keittiön alakaapisto tai lattia on tipahtanut seinän vierestä jättäen reilun sentin loven koko matkalle niin, että saumaus repsottaa avonaisena ja mahdolliset roiskeet pääsevät seinän ja kaapin väliin tekemään tuhojaan.Mikä vastuu kullakin osapuolella tässä tilanteessa? Asunto on nyt tyhjänä omistan kuoltua ja perikunta varmaan haluaa sen myydä.
20232_80833.jpg
50-luvun kerrostalon kompaktin kylpy­huoneen remontti - katso kuvat ennen ja jälkeen
Seinä-wc on nerokas ratkaisu, etenkin pieniin kylpyhuoneisiin. Tämän on huomannut myös sisustussuunnittelija Meja Hynynen, joka remontoi Kuopiossa vain kahden neliön kokoisen kylpyhuoneen. Sisustuksen ammattilaisen mukaan seinään kiinnitettävän wc-istuimen hyödyt tiivistyvät kolmeen teemaan: siivoukseen, sisustukseen ja säilytykseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton