• Etusivu
  • Remontti

Vedenmittausjärjestelmällä läpinäkyvyyttä ja helppoutta vesilaskutukseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 15.07.2022Päivitetty 12.10.2023
20227_79017.jpg

Kun vedenkulutusta voi seurata huoneistonäytöltä tai mobiilisovelluksella, asukkaan on helpompi muuttaa tottumuksiaan ja sitä kautta myös säästää.

Huoneistokohtainen vedenmittaus on ainoa oikeudenmukainen tapa vesilaskutukseen: asukas maksaa sen minkä kuluttaa. Asukkaiden lisäksi vedenmittausjärjestelmästä hyötyvät myös taloyhtiö ja isännöitsijä.

Vedenkulutusta on mahdotonta hahmottaa ilman luotettavaa vedenmittausjärjestelmää, jolloin sitä myös helposti tuhlaantuu jokapäivisissä toimissa. Kiinteistön energiakustannuksista lähes 40 % syntyy vedestä, joten kun vettä käytetään säästeliäämmin, säästyy myös energiaa. Taloyhtiössä jokaisen vedenkulutuksella on siis väliä.

Vedenmittausjärjestelmä hyödyttää asukasta, taloyhtiötä ja isännöitsijää

Oikein valittu vedenmittausjärjestelmä on niin asukkaan, taloyhtiön kuin isännöitsijän etu:

Asukas saa dataa vedenkulutuksestaan. Kun vedenkulutusta voi seurata huoneistonäytöltä tai mobiilisovelluksella, asukkaan on helpompi muuttaa tottumuksiaan ja sitä kautta myös säästää.

Taloyhtiön energiankulutus pienenee. Jos taloyhtiön vedenkulutusta onnistutaan pienentämään esimerkiksi kolmanneksella, taloyhtiö voi säästää jopa kymmenen prosenttia energiakulutuksessa.

Vedenkulutustietojen siirto helpottuu moderneilla toiminnoilla. Vedenkulutustiedot siirtyvät automaattisesti pilvipalvelun ja sieltä laskutukseen rajapinnan avulla, jolloin manuaalisen tiedonsiirron voi unohtaa.

  • Huoltotarpeet tulevat paremmin ilmi. Vedenmittausjärjestelmä ilmoittaa automaattisesti epätavallisesta vedenkulutuksesta ja huollon tarpeesta.
Paras keino pienentää vedenkulutusta on asentaa taloyhtiöön vedenmittausjärjestelmä, joka seuraa vedenkulutusta huoneistokohtaisesti.
Paras keino pienentää vedenkulutusta on asentaa taloyhtiöön vedenmittausjärjestelmä, joka seuraa vedenkulutusta huoneistokohtaisesti.

Vedenmittausjärjestelmä valitaan usein vesilaskutuspalveluiden mukaan

Kotimainen Verto valmistaa markkinoiden älykkäimpiä huoneistokohtaisia ja etäluettavia vedenmittausjärjestelmiä lähes 40 vuoden kokemuksella. Pitkän linjan asiantuntijayritys halusi selvittää, mitä asioita kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset arvostavat vedenmittausjärjestelmää valitessa.

Taloustutkimuksella helmikuussa 2022 teetetyn tutkimuksen mukaan vedenmittausjärjestelmän valinnassa avainasemassa ovat vesilaskutukseen liittyvät palvelut. Edellisvuoteen verrattuna vesilaskutuksen asiakaspalvelun ulkoistamisen suosio on myös kasvussa.

Vesilaskutuksen ulkoistaminen on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin kun asiakaspalvelu on kovin aikaavievää. Asukkaalle oma vedenkulutus ja siitä johtuvan laskun suuruus tulee monesti yllätyksenä, jolloin vesilaskutuksessa voi tulla vastaan hyvinkin kiperiä tilanteita.

Vesilaskutuksen ulkoistaminen tuo aika- ja kustannussäästöjä

Vesilaskutus edellyttää laskuttajalta sujuvaa asiakaspalvelua, vahvaa osaamista vedenkulutuksesta ja luotettavia prosesseja sen mittaamiseen. Vesilaskutuksen ulkoistaminen asiantuntevalle kumppanille on kannattavaa paitsi ajan säästön kannalta mutta myös siksi, että se poikii säästöjä jo muutamassa vuodessa.

Verto on jo vuosia tarjonnut isännöitsijöille ja taloyhtiöille vedenmittauksen ylläpito- ja laskutuspalveluita, jotka vapauttavat vesilaskutukseen kuluvan ajan tärkeämmille työtehtäville. VertoLive-palvelu hoitaa näppärästi kaiken vedenkulutuksen mittaukseen, ylläpitoon ja vesilaskutukseen liittyvän.

VertoLiven avulla isännöitsijä voi seurata yhtiö- ja asuntokohtaisia tietoja missä ja milloin vain.
VertoLiven avulla isännöitsijä voi seurata yhtiö- ja asuntokohtaisia tietoja missä ja milloin vain.

VertoLive säästää aikaa ja vaivaa, kun ajantasaiset ja virheettömät tiedot siirtyvät pilvipalveluun automaattisesti jopa tunneittain. Palvelu toimii selaimessa tai mobiilissa, jolloin sitä voi käyttää missä ja milloin vain.

VertoLiveen on mahdollistaa yhdistää myös käteviä lisäpalveluita, kuten vesilaskutukseen liittyvä asiakaspalvelu, huoneistokohtainen vesilaskutus, vedenmittausjärjestelmän toiminnon seuranta ja huolto.

Katso videolta, miten näppärästi VertoLive-palvelu hoitaa kaiken vedenkulutuksen mittaukseen, ylläpitoon ja vesilaskutukseen liittyvän:

Vertolive 2022

Huomio

Huomio

VertoLive-palvelun hyödyt

VertoLive-palvelu helpottaa vedenkulutuksen mittausta, ylläpitoa ja vesilaskutusta:

Vedenkulutustiedot siirtyvät pilvipalveluun automaattisesti jopa tunneittain.

Kaikkien kohteiden tietojen seuranta onnistuu yksillä tunnuksilla.

Ajantasaiset tiedot ovat luettavissa selaimella tai mobiilissa missä ja milloin vain.

Siirtotiedostot helpottavat vesilaskutusta.

VertoMobile tekee vedenkulutuksesta läpinäkyvää myös asukkaalle.

Info

Info

Tunnetko jo Verton?

Kotimainen Verto valmistaa markkinoiden älykkäimpiä huoneistokohtaisia ja etäluettavia vedenmittausjärjestelmiä lähes 40 vuoden kokemuksella. Verto tarjoaa vedenmittauksen laskutus- ja ylläpitopalveluita, jotka yhdistävät huollon, ylläpidon, laskutuksen ja asiakaspalvelun ainutlaatuisella tavalla. Verton kokonaisvaltaisen palvelun tavoitteena on auttaa säästämään aikaa, energiaa ja rahaa.

Lisää aiheesta:

verto.fi

Heräsikö kysyttävää?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Remontti
kulutus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Pariskunta tutkii tablettia
Mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu?
Tiedätkö, mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu? Vastaus on todennäköisesti vesi. Kun taloyhtiössä hyödynnetään kaikki vedenkulutusta vähentävät keinot ja ohjataan aktiivisesti muuttamaan kulutustottumuksia, varmistetaan, ettei viemäriin valu silkkaa rahaa.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
tiputtava hana lisää vedenkulutusta
Täsmällinen vedenkulutuksen seuraaminen missä ja milloin tahansa
Vedenkulutuksen ajantasaisen seurannan ja kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen ei tarvitse aiheuttaa kiinteistönomistajille kohtuutonta työtaakkaa. Oikeastaan päinvastoin, siirtyminen älykkääseen vedenmittaukseen auttaa vähentämään hallinnollista työmäärää ja vapauttamaan aikaa muuhun.
Vanha nainen istuu pyörätuolissa. Hänen edessään on hoitaja, jonka kädestä vanhus pitää kiinni.
Turvallinen ja kustannustehokas kulunvalvontaratkaisu vanhustenhoitoon
Vanhustenhoidossa on paljon haasteita ja monelle alalla työskentelevälle tai asiakkaana olevalle resurssipula on arkea.Seniortek on keskittynyt juuri ikäihmisten elämän ja vanhustenhoidon helpottamiseen tarjoamalla teknologisia ratkaisuja. Seniortek tekee monipuolisia turvallisuusratkaisuja palveluasumiseen, kotona asuvien tarpeisiin ja erilaisiin oppimisympäristöihin. Yrityksen tavoitteena on tehdä helppokäyttöisiä ja intuitiivisia turvallisuusratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja mahdollistavat edullisemman ja paremman hoitotyön.Turvallinen toimintaympäristö luodaan ennakoinnilla ja toimivilla järjestelmillä. Ennaltaehkäisemällä ja tuntemalla riskit varmistetaan paras mahdollinen palvelu ja arvokas elämä vanhuksille. Seniortekin palvelu SenioriTurva yhdessä SenioriTurva Iisin kanssa helpottavat ikäihmisten ja henkilökunnan elämää sekä tehostavat liiketoimintaa.
Yhteiskäyttöpyörien kaunis konttivarasto taloyhtiön pihalla. Kontin katolla kasvaa viherkatto ja pihalla kaksi kuormapyörää.
Yhteiskäyttöpyörä taloyhtiöön: Arkimatkoja kestävällä tavalla
Helsingin Lauttasaaressa tehtiin mielenkiintoinen kokeilu, jossa asukkaat pääsivät testaamaan yhteiskäyttöisiä sähköavusteisia kuormapyöriä. Kokeilu alkoi 18. huhtikuuta ja jatkui aina elokuun loppuun asti. Kokeilun mahdollisti Circular Green Blocks -hanke yhteistyössä Lauttasaaren taloyhtiöklubin kanssa. Tavoitteena on kannustaa kestävään liikkumiseen ja luoda toimintamalli, joka edistää lainaus- ja yhteiskäyttöratkaisuja kiertotalouden hengessä.Lue vinkit ja katso video, miten yhteiskäyttöpyörät voisivat sopia teidän taloyhtiönne tarpeisiin. Yhteiskäyttöpyörien toimivuudesta sekä toimintamallista herääviin kysymyksiin vastaa HSY:n projektisuunnittelija Juuso Vähä-Piikkiö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton