Viikon kysymys: Mikä on oikea tapa uuden isännöitsijän palkkaamiseen?
1. Taloyhtiössä on tulossa yhtiökokous ja kuulemma isännöitsijä on lopettamassa hommansa. Miten on oikea tapa ja laillisesti oikein uuden isännöitsijän palkkaaminen? Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon? Edellinen on ollut täysin itsevaltias ja pyörittää hallitusta niin kuin hänelle sopii. Kaikki työt järjestetään omille tutuille, kirjallisia sopimuksia ei tehdä, kun kysyt, olet talon "pahahenki".
Ilmapiiri on tosi huono, kun jotain päätetään, niin sen jälkeen isännöitsijä käy asukkaita manipuloimassa oman projektin taakse. Yhtiökokouksessa ei kukaan uskalla avata suuta. Kuitenkin kaikkea pyöritetään meidän rahalla.
2. Kuinka monella valtakirjalla yksi osakas voi edustaa toisia osakkaita yhtiökokouksessa?
Vastaus:
1. Hallitus valitsee uuden isännöitsijän ja ilmoittaa muutoksesta kaupparekisteriin. Isännöintiliiton sivuilta kannattaa katsoa tarkempia ohjeita isännöitsijän valintaprosessista.
2. Asunto-osakelaki ei rajoita tätä, mutta esteellisyyssäännökset tulee kuitenkin muistaa huomioida.
Toimituksen huomautus: Isännöitsijän vaihdosta löydät tietoa myös täältä.
Huomio
"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."
Kysymykseen vastasi:
MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto
Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-, ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin. Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja messuilla.
Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella 15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.