• Etusivu
  • LVI

Älykkäästi toimiva vedenmittauspalvelu

Ehkäisee kiinteistövahinkoja ja tuo säästöä vakuutusmaksuihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 03.03.2023Päivitetty 28.06.2023
20233_80997.jpg

Älykkäästi toimiva vedenmittausjärjestelmä seuraa vedenkulutusta niin päävesimittarista kuin tilakohtaisesti ja reagoi vedenkäytön poikkeamiin välittömästi.

1,7 litraa minuutissa ja 1000 euroa kuukaudessa – huomaamatta jääneen vesivuodon hintalappu on suuri sekä taloyhtiölle että ympäristölle. Nykyteknologiaa hyödyntävä vedenseurantapalvelu säästää taloyhtiöiden aikaa ja rahaa vaihtamalla vuotojen manuaalisen etsimisen automaattisiin hälytyksiin.

Pienikin vesivuoto on ikävä vieras, joka osuu jossain vaiheessa lähes jokaisen taloyhtiön kohdalle. Vesitehokkuusyhtiö Smartvattenin mukaan jopa 50 %:ssa asuinrakennuksista koettiin pelkästään vuoden 2022 aikana vähintään yksi vuoto.

Ajatus vesivuodosta voi tuoda äkkiseltään mieleen tulvivan lattian, mutta todellisuudessa vain osa vuodoista on havaittavissa paljaalla silmällä. Vaikka kaikkien vuotojen syntymistä ei voida estää, niiden aiheuttamat vahingot on mahdollista välttää parhaimmillaan kokonaan, kun käyttöön otetaan vedenkulutusta jatkuvasti seuraava ja vuodoista välittömästi hälyttävä vedenmittausjärjestelmä.

Ajatus vesivuodosta voi tuoda äkkiseltään mieleen tulvivan lattian, mutta todellisuudessa vain osa vuodoista on havaittavissa paljaalla silmällä.

Ajatus vesivuodosta voi tuoda äkkiseltään mieleen tulvivan lattian, mutta todellisuudessa vain osa vuodoista on havaittavissa paljaalla silmällä.

Vuotohälytys saavuttaa huoltohenkilökunnan välittömästi

Vedenkulutusta ja vuotoja seurataan taloyhtiöissä edelleen pitkälti manuaalisesti, mikä hidastaa olennaisesti ongelmatilanteisiin reagoimista. Esimerkiksi nuppineulan pään kokoinen reikä WC-istuimessa voi valuttaa vettä hukkaan useita litroja minuutissa ja jäädä tästä huolimatta huomaamatta sekä asukkaalta että huoltohenkilökunnalta. Toisinaan vesi ehtii valua rakenteisiin asti ja saada siten aikaan paitsi suuren vesilaskun, myös mittavat kiinteistövahingot korjauskustannuksineen.

Helppokäyttöisen vedenmittauspalvelun tuoma turva on taloyhtiöille edullinen.

Helppokäyttöisen vedenmittauspalvelun tuoma turva on taloyhtiöille edullinen.

Älykkäästi toimiva vedenmittausjärjestelmä seuraa vedenkulutusta niin päävesimittarista kuin tilakohtaisesti ja reagoi vedenkäytön poikkeamiin välittömästi. Nykyaikaisen vaihtoehdon manuaaliselle seurannalle tarjoava järjestelmä linkittyy suoraan pilvipalveluun, jolloin tieto vuodosta saavuttaa huoltohenkilökunnan automaattisesti. Näin huoltotyöt voidaan aloittaa ilman viiveitä ja ennen suurien vahinkojen syntymistä.

Selvää säästöä vakuutusmaksuihin

Vedenkulutuksen seurantaan perustuvien vuotohälytyksien hyödyt eivät rajoitu ainoastaan kiinteistövahinkojen ehkäisemiseen, vaan palvelun avulla voidaan vaikuttaa myös taloyhtiön vakuutuksien hintaan. Entistä useampi vakuutusyhtiö huomio vesivuotohälyttimet kiinteistöjen vakuutusmaksua tai omavastuuosuutta alentavana tekijänä, ja huojennuksien voidaan odottaa yleistyvän sitä mukaa, kun vuotohälyttimien käyttö kasvaa.

Helppokäyttöisen vedenmittauspalvelun tuoma turva on taloyhtiöille edullinen. Palvelun elinkaarikustannukset ovat matalat, sillä se alkaa maksamaan itseään takaisin heti ensimmäisen vuodon havaitsemisen jälkeen ja tuo säästöjä niin osakkaiden kukkaroille ja huoltohenkilökunnan työaikaan – puhumattakaan maailman ehtyvistä vesivarannoista, joiden vaaliminen on jokaisen taloyhtiön vastuulla.

Lue lisää vesitehokkuuspalvelusta

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartvatten Oy
LVI
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20188_54253.jpg
Älykäs vedenmittaus tuottaa reaaliaikaista dataa - mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää?
Reaaliaikainen ja tarkka vedenmittausdata on enemmän kuin vesilaskun loppusumman määrittelijä. Tietoa voi hyödyntää monipuolisesti ja voitot laskea yhtä aikaa kovana käteisenä ja vihreinä arvoina.
202011_67621.jpg
Uuden sukupolven vedenmittausta - katso video
Energiatehokkuusdirektiivin toimeenpaneva lakiuudistus tuo uudisrakentamiseen ja LVI-suunnitteluun uudenlaisia tarpeita. Lain voimaantulon jälkeen uusissa taloyhtiöissä vesilaskutuksen tulisi perustua etäluettavilla mittareilla mitattuun kulutukseen perustuvaan laskutukseen. Verto vastaa tulevaisuuden vaatimuksiin uudella tuotteella.
201710_50485.jpg
Älykäs vedenmittausjärjestelmä alentaa vedenkulutusta
Verton huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä on markkinoiden älykkäin ja elinkaarikustannuksiltaan edullisin. Se on kehitetty käyttäjiään ajatellen – työ, jonka onnistumisen allekirjoittavat kiinteistösijoittajat, isännöitsijät, suunnittelijat, urakoitsijat ja asukkaat. Tutustu heidän kokemuksiinsa, ennen kuin teet oman päätöksesi.
20176_49548.jpg
Askarruttaako vedenkulutus?
"Kannustan kaikkia vouhkaamaan lisää ja kovempaa veden säästämisen puolesta!"
20221_74341.jpg
Kuusi helppoa vinkkiä järkevään vedenkäyttöön
Oman vedenkulutuksen määrä tulee usein yllätyksenä kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen siirtymisen jälkeen. "Ei voi pitää paikkaansa", on yleinen kommentti, johon isännöitsijä joutuu ensimmäisten laskujen jälkeen vastaamaan.Poimi tästä Verton vinkit vedensäästöön!
20206_65302.jpg
Kulutuksen mukaisella vesilaskutuksella vauhtia energian­säästöön
Lämpö, sähkö ja vesi ovat asumisen perusedellytyksiä. Asuinkiinteistön kustannuksista suurin osa syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % taloyhtiön kiinteistökustannuksista. Huoneistokohtaisella vedenmittauksella ja kulutuksen mukaisella vesilaskutuksella voi taloyhtiössä saada aikaan merkittäviä säästöjä.Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Yksin veden lämmitys vie noin 30 % taloyhtiön lämmitysenergiasta. Kun huomioidaan asumisen koko energiankulutus, sähkö mukaan lukien, on lämpimän veden osuus 20 % kunkin asukkaan henkilökohtaisesta energiankulutuksesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton