• Etusivu
  • Remontti

3 hyvää syytä hankkia auringonsuojaverhot kerralla taloyhtiön parvekelasituksiin

Integroituvat verhot suojaavat auringolta ja uteliailta katseilta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 01.06.2010Päivitetty 08.09.2023
20225_78291.jpg

Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle.

Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.

Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.

Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.

Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Auringon valo tuo lämpöä ja valoa parvekkeelle. Lasin takaa aurinko lämmittää kuitenkin aikaisemmin keväällä ja viivyttää kesää myöhemmälle, joten ajoittain helppo auringonsuoja on tarpeen. Auringonsuojaverhon avulla pystyy säätelemään valon määrää ja laatua, mikä on oivallista ja tarpeellista muun muassa parvekepuutarhaa hoitavalle viherpeukalolle.

Mitä siis kannattaa ottaa huomioon pohtiessaan aurinkoverhojen tarpeellisuutta?

1. Auringonsuojaverhot suojaavat asukkaita auringolta ja UV-säteiltä

Kevätaurinko lämmittää lasitettua parveketta välillä liiankin tehokkaasti vaikka ulkona olisi vielä viileää. Aurinko saattaa paahtaa varsinkin etelään avautuville lasitetuille parvekkeille turhankin voimakkaasti. Alemmissa kerroksissa taas varsinkin kirkkailla laseilla varustetuille parvekkeille voi ohikulkijoilla olla suora näkymä. Parvekkeen muuttaminen keväiseksi ja kesäiseksi viherhuoneeksi kaipaakin mahdollisuutta säädellä auringonvaloa.

Oletko tullut ajatelleeksi?

Karkaistu parvekelasi läpäisee auringon UV-säteet, joten aurinko tarttuu ihoon hyvin ja rusketut ehkä huomaamattasi. On todettu, että kirkas karkaistu lasi päästää UV-säteilystä läpi noin puolet (tarkasti 53 %). Auringonsuojaverhojen avulla vältyt paahtavalta auringolta, ruskettumiselta ja mahdolliset viherkasvisikin pysyvät elossa.

Lumon Verhot

ovatkin aluepäällikkö

Maunu Mielityisen

mukaan todella suosittuja.

– Verhot lisäävät kuumina kesäpäivinä asumismukavuutta, kun aurinko ei pääse suoraan paahtamaan parvekkeelle. Verhot voidaan asentaa myös lasikaiteeseen, minkä ansiosta ne antavat tarvittaessa näkösuojaa parvekkeella lattiasta kattoon asti.

Auringonsuojaverhot antavat lisämahdollisuuden tehdä parvekkeella viihtymisestä vielä mukavampaa.
Auringonsuojaverhot antavat lisämahdollisuuden tehdä parvekkeella viihtymisestä vielä mukavampaa.

Verhoja on saatavilla kahdessa värissä ja kahdella eri kankaalla, läpikuultavana tai tiiviinä kankaana.

– Verhojen heijastuspinta vähentää lämpöhaittaa. Tiivis verho suojaa paremmin lämmöltä kuin läpikuultava verho. Tiiviissä verhossa heijastuma on 60 prosenttia ja läpikuultavassa 40 prosentin luokkaa, Maunu Mielityinen kertoo.

2. Verhojen avulla asukkaat välttyvät uteliailta katseilta

Auringonsäteiden lisäksi verhot suojaavat myös uteliailta katseilta. Saunailtana on mukava vilvoitella yksityisessä ulkotilassa ja aurinkoisena sunnuntaipäivänä taas antaa säteiden lämmittää. Kahden hengen kynttiläillallinenkaan ei kaipaa sivusta seuraajia pilaamaan tunnelmaa. Auringonsuojaverhot ovat myös tähän tarkoitukseen mainio tapa, tehden lasitetusta parvekkeesta yksityistilan.

3. Auringonsuojaverhoja on helppo käyttää

Lumonin lasikohtainen auringonsuojaverho tehdään mittojen mukaan. Verhoa voidaan nostaa alareunastaan tai laskea yläreunastaan tarpeen ja tunnelman mukaan. Samaa verhoa voidaan liikuttaa niin ylä- kuin alareunastaankin ja jättää verho osittain auki keskelle lasia. Jokaisen lasielementin verho liikkuu itsenäisesti. Verhojen säätö on vain omasta halusta ja mielentilasta kiinni.

Lumonin auringonsuojaverhojen ylä- ja alaosassa on sirot alumiiniprofiilit, jotka pitävät verhot aina oikeassa kuosissaan. Verho kiinnitetään jokaiseen lasielementtiin erikseen. Se liikkuu lasin mukana kaikkiin asentoihin.

Tiesitkö?

Parveke on ulkotila, joka on alttiina säätilojen ja vuodenaikojen vaihtelulle. Syksyn pitkään kestävä kosteus ja lämpimät ja märät talvet saattavat homehduttaa verhotekstiilit. Suojaverhoja hankittaessa täytyy varmistaa, että verhot on homesuojattu. Noki, pöly ja ilman epäpuhtauden likaavat verhot ajan mittaan.

Pesunkestävyys pidentää huomattavasti verhojen käyttöikää ja ne voidaan pitää aina siistinä ja puhtaana. Kosteus aiheuttaa myös ruostumista. Lumonin auringonsuojaverhojen metalliprofiilit ovat alumiinia, jotka eivät ruostu ja pulverimaalattu pinta on helppo pitää puhtaana normaaleilla siivousvälineillä ja -aineilla.

Yhtenäinen lasitus kaipaa myös yhtenäistä verhovalintaa

Taloyhtiö lasittaa usein koko taloyhtiön parvekkeet kerralla. Asumismukavuuden kohoamisen lisäksi parvekelasitus suojaa myös rakenteita ja säästää energiaa. On myös yleisilmeeltään tyylikkäämpää, kun koko talon lasituksiin laitetaan samalla kertaa auringonsuojaverhot, eivätkä yksittäisten asukkaiden omat viritelmät tee talon ulkoasusta kovin kirjavaa.

Huomio

Huomio

Huomioi!

Kotikutoisiin tee-se-itse -verhoihin liittyy myös tärkeä varoituksen sana. Jos parvekelasitukseen kiinnittää poraamalla omia verhoratkaisuja, takuu umpeutuu ja parvekelasien sujuva käyttö hankaloituu. Lumon ei voi tämän jälkeen enää taata lasituksen kestävyyttä.

Auringonsuojaverhot voidaan tilata myös jälkeenpäin Lumonin parvekelaseihin. Jälkiasennettavat auringonsuojaverhot asennetaan itse ohjeiden mukaan.

Lue lisää auringonsuojaverhojen käytöstä ja huollosta täältä.

Info

Info

Lumonin auringonsuojaverhot

  • antavat suojaa auringolta ja UV-säteiltä.
  • on kiinnitetty kiinteästi parvekelaseihin, jolloin niitä voi mielin määrin avata ja kiinnittää, eivätkä ne ole toinen toistensa tiellä.
  • ovat helppokäyttöiset ja -huoltoiset. Lumon verhot on suunniteltu lasituksiin integroitaviksi.
  • on tarkoitettu sekä parvekkeelle ja terassille - lue lisää

Tutustu lisää auringonsuojaverhoihin

Kiinnostuitko? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20108_22926.jpg
Säilytä kesä parvekkeella
Lumon parvekelasitus tuo viihtyisää lisätilaa kotiisi. Parvekelasitus suojaa parvekettasi vettä, lunta, tuulta ja pölyä vastaan. Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle. Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istua parvekkeella iltakahvin äärellä hyvien ystävien seurassa punertuvaa taivaanrantaa katsellen...Lisätietoa parvekelaseista..Jätä yhteydenottopyyntö parvekelaseista tästä..
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton