• Etusivu
  • Remontti

Älylämmitys säästi taloyhtiölle 4500 euroa vuodessa

Lue hämeenlinnalaisen taloyhtiön käyttökokemus älylämmityksestä

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 15.02.2024Päivitetty 20.02.2024
wattinen-älylämmitys-hämeenlinna-1920x1080

Lämmityskulut ovat suuri menoerä taloyhtiöille, mutta niihin voi vaikuttaa älykkäillä ratkaisuilla. Yksi niistä on DNA:n Wattisen älylämmityspalvelu, joka on edullinen ja helppo tapa tehdä energiaremontti sekä säästää rahaa. Wattisen älylämmitys on ollut käytössä Asunto Oy Hämeenlinnan Siltapuistossa jo puolisentoista vuotta, ja taloyhtiö on ollut erittäin tyytyväinen sen tuomiin hyötyihin.

Wattisen älylämmitys vähensi lämmitysenergian kulutusta 23 prosenttia

Hämeenlinnan Siltapuisto on 43 asunnon kerrostalo, joka rakennettiin vuonna 1967. Taloyhtiö halusi uudistaa lämmitysjärjestelmänsä ja valitsi Wattisen älylämmityspalvelun elokuussa 2022. Wattinen aloitti projektin kattavalla alkukartoituksella, jossa tutkittiin taloyhtiön energiahukkakohteet. Kartoituksessa tarkastettiin ja säädettiin asuntojen patterit ja lämmönjakohuoneen laitteet. Tämän jälkeen asuntoihin vaihdettiin Wattisen älytermostaatit, jotka mahdollistavat huone- ja huoneistokohtaisen lämmönsäädön. Koko asennusprosessi oli nopea ja sujuva ja kesti vain pari päivää.

Wattisen älylämmityspalvelun ansiosta taloyhtiö on säästänyt merkittävästi lämmitysenergiaa.

– Järjestelmä on toiminut hyvin talven kovilla pakkasillakin, eikä mitään ongelmia ole ilmennyt kylmien päivien aikana. Mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän rahallista säästöä on tullut Wattisen kanssa, iloitsee taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kalle Hurme.

punaiseen paitaan pukeutunut mies mies säätää taloyhtiön lämmitystä teknisessä tilassa

Wattisen älylämmitys on tuonut taloyhtiölle runsaasti säästöjä ja pienentänyt taloyhtiön lämmityslaskua huomattavasti. Halme laskee, että se on tuonut 4500 euron säästön energiankulutuksessa vuositasolla, kun summasta vähennetään Wattisen kuukausilaskutus.

Säästö syntyy siitä, että tyhjiä asuntoja ei tarvitse lämmittää turhaan. Lisäksi Wattisen älylämmitys on ollut erityisen hyödyllinen nyt, kun energianhinnat ovat nousseet. Wattisen älylämmitys on siis kannattava investointi, joka esimerkiksi as oy Hämeenlinnan Siltapuistossa maksaa itsensä takaisin noin kahdessa vuodessa.

Parannuksia myös asumismukavuuteen

Wattisen älylämmitys ei ole vain taloudellisesti järkevä, vaan myös käyttäjäystävällinen ratkaisu. Wattisen älytermostaatit ovat helppoja säätää, ja niissä on selkeä led-näyttö.

– Osa halusi termostaatit yläasentoon normaalin vaaka-asennon sijasta. Ylöspäin asennettu termostaatti säästää tilaa ja led-näytön lukeminen on helpompaa siitä, niin osa halusi termostaatit pystyyn, Hurme kertoo.

Wattinen huolehti myös siitä, että asukkaat saivat riittävästi opastusta järjestelmän käytössä.

– Osa asukkaista halusi, että heitä käydään opastamassa myös huoneistossa ja Wattisen asentaja kävi paikan päällä näyttämässä, miten se toimii. Saimme todella hyvää palvelua, muutamalle vanhemmalle asukkaalle laitettiin esimerkiksi toivotut asetukset valmiiksi, Hurme kehuu.

Asukkailla on myös käytössään Wattisen pikaopas, josta löytyy kaikki tarvittava tieto. Ja jos jotain kysyttävää tai ongelmaa ilmenee, Wattiselle voi aina soittaa.

Taloyhtiössä on säädetty vaihteluväli, jonka sisällä asukkaat voivat tehdä säätöjä. Näin ei tule yli- eikä alilämmitystä. Lisäksi koko taloyhtiössä on laskettu öiksi lämpötilaa muutamalla asteella, ja yleisten tilojen lämpö säädettiin pysyvästi +16 asteeseen.

– Asumismukavuus on uudella tasolla, kun lämpöä voi itse säätää. Erityisesti poissa kotoa -säätö on hyvä, jolloin järjestelmä laskee ja nostaa lämpötilaa automaattisesti, Hurme kuvailee.

Wattisen älylämmitys on fiksu valinta taloyhtiölle

lämmityspatteri ja älytermostaatti

Wattisen älylämmitys on osoittautunut Hämeenlinnan Siltapuiston taloyhtiölle loistavaksi ratkaisuksi. Hurme suosittelee Wattisen älylämmitystä kaikille taloyhtiöille, jotka haluavat tehdä energiaremontin ja säästää kuluissa. Hurme muistuttaa, että Wattisen älylämmitys on erityisen hyvä vaihtoehto, jos taloyhtiössä on patteritermostaattien käyttöikä tulossa vastaan. Taloyhtiölle on kannattavaa vaihtaa ne samalla älytermostaatteihin, sillä järjestelmän ansiosta taloyhtiö voi seurata omaa lämmitysdataansa entistä tarkemmin.

Jos sinäkin haluat säästää lämmityskuluissa ja tehdä taloyhtiöllesi fiksun valinnan, ota yhteyttä Wattiseen ja kysy lisää älylämmityspalvelusta. Wattinen asiantuntijat auttavat sinua mielellään ja tekevät sinulle räätälöidyn tarjouksen.

Wattinen älylämmitys on edullinen, helppo ja vaivaton tapa tehdä taloyhtiöstäsi energiatehokkaampi ja viihtyisämpi.

Info

Info

Lataa ilmainen lämmityksen ABC-opas

Lämmitys on kerrostalokiinteistön suurin hoitokulu. Siksi taloyhtiöpäättäjien, osakkaiden ja asukkaiden on hyvä ymmärtää, miten lämmitys toimii, millaisia vikatilanteita voi esiintyä ja miten kustannuksia voi kohtuullistaa.

Sopivasti tekniikkaa ja paljon vinkkejä vikatilanteisiin!

Lataa itsellesi nyt oma Lämmityksen ABC-opas Wattiselta ja opit perusasiat lämmityksestä.

Wattinen
Remontti
energiansäästö
energiankulutus
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202011_67460.jpg
Kasvitkin viihtyvät paremmin älylämmityksessä
KOHDE 2 / KAUNIAINEN / raportti 2
20233_81264.jpg
Älylämmitys laski taloyhtiön kauko­lämmityskuluja 18 %
Taloyhtiössä oli keskusteltu lämmitysjärjestelmän tasapainotuksen parantamisesta ja tietenkin energian säästöjen saavuttamisesta. Ajatukset pantiin täytäntöön As Oy Helsingin Sorsavuorenkatu 14:sta joulukuussa 2020 ja taloyhtiöön asennettiin Wattisen älylämmitys. Nyt on hyvä tarkastella, mitä tuloksia älylämmityksen asentaminen on saanut aikaan.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton