• Etusivu
  • Ajankohtaista

Avain Asumisoikeuden hallitus laskee käyttövastikkeita

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.10.2024
uutisia-taloyhtiöille-1920x700

(Avain Asunnot tiedote 9.10.2024)...

Avain Asumisoikeuden hallitus on päättänyt kokouksessaan ensi vuoden vastiketasoista kohteittain. Vuonna 2025 koko kannan käyttövastikkeiden keskimääräinen tarkistus on -0,15 %, eli keskimäärin vastikkeet laskevat. Kohdekohtaiset käyttövastiketarkistukset vaihtelevat -3,42% ja +0,98% välillä. Tarkemmat kohdekohtaiset tarkistukset informoidaan asukkaille lokakuun aikana. Avain Asumisoikeuden toimitusjohtaja Jan Harti kertoo, että kyseisten vastikemuutosten tavoitteena on asumisoikeuskohteiden käyttöasteen parantaminen.

– Toivomme että valittu nollalinja parantaa asuntojen houkuttelevuutta ja käyttöasteet saadaan nousuun. 

– On syytä muistuttaa eroista kohteiden välillä. Vaikka keskimäärin vastike laskee, on myös kohteita, joissa on maltillinen alle prosentin nousu.

– Tosiasiassa painetta korotukselle olisi, mutta uskomme käyttöasteiden parantamisen myötä päästää parempaan taloudelliseen lopputulokseen, Harti uskoo.

Avain Asumisoikeudella on noin 8 500 asuntoa ja yhtiö on Suomen kolmanneksi suurin asumisoikeustoimija. Avaimella on asuntoja ympäri maata Helsingistä Rovaniemelle. Tällä hetkellä on Avaimella on rakenteilla 417 uutta asumisoikeusasuntoa. Asumisoikeusasuminen on huoleton, riskitön ja joustava asumismuoto. Asumisen ajalta asumisasunnosta maksetaan käyttövastiketta, joka on yleistä vuokratasoa alhaisempi.

Lisätietoja: Jan Harti, toimitusjohtaja, 040-7110376

Ajankohtaista
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
20226_78565.jpg
Tiesitkö, että putkiremontti vaikuttaa vakuutuksen hintaan?
Omakotitalossa ja taloyhtiössä asuvan vakuutuksissa on oleellinen ero. Omassa omakotitalokiinteistössään asuva vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston. Osakeyhtiössä asuttaessa taloyhtiö sitä vastoin vakuuttaa kiinteistön ja asukas kotivakuutuksen myötä irtaimiston kiinteistön sisällä.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
Kerrostalo iltavalaistuksessa
Pitääkö kaikkien osallistua remonttikuluihin?
Rivitaloyhtiössämme täytyisi tehdä isompi remontti, koska on löytynyt kosteusvaurio alajuoksussa. Alakerran asuntoihin (ulkopuolelle) pitäisi tehdä korjaukset. Voivatko lain mukaan yläkerran asuntojen omistajat hylätä korjaukset? Siis niin, etteivät osallistuisi kustannuksiin? Kaikki muut remontit menevät osakemäärän mukaan.
Keittiö
Viikon kysymys: Voiko taloyhtiö vaatia valuma-altaiden asennusta
Voiko taloyhtiö vaatia osakkeenomistajia laittamaan/asentamaan valuma-altaat jääkaappien, pakastimien ja astianpesukoneiden alle? Taloyhtiömme on rakennettu 2002, ja melko monella on vielä alkuperäisen laitteet. Vuototapauksessa pintamateriaalithan korvaa asukkaan/osakkeenomistajan vakuutus, mutta rakenteiden kuivatukset taloyhtiön vakuutus, eikö vaan?
20236_82003.jpg
Vesimaksun maksuvelvollisuus?
Omistamme kerrostalosta huoneiston, jossa olemme kirjoilla, mutta vietämme siellä vain noin kaksi kuukautta vuodessa. Kaksi kuukautta olemme ulkomailla ja lopun vuodesta asumme kesäasunnossamme, jonne teemme aina virallisen osoitteenmuutoksen. Kysymys kuuluukin, että olemmeko velvolliset maksamaan vesimaksun 25 €/henk/kk? Olemme pyytäneet asiaan huojennusta yhtiökokouksessa, mutta yleinen mielipide tuntuu olevan, että tämä on oma valintamme, mikä onkin totta.Ihmetyttää vain, että vaikka asumme tuon 7-8 kk ihan virallisesti kakkosasunnossamme jonne myös joudumme maksamaan veden (kunnallinen liittymä) niin miksi myös kaupunkiasuntoon samanaikaisesti. Mittari luonnollisesti olisi pelastus, mutta ei kuulemma kannata asentaa kustannussyistä, talo on rakennettu vuonna 2006.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton