• Etusivu
  • Talo

Etävalvotut palovaroittimet ilmoittavat automaattisesti tarpeesta huoltaa tai vaihtaa palovaroitin

Kaupallinen yhteistyö Koka Oy
Julkaistu 03.05.2024
palovaroitin

Tammikuussa voimaan tullut pelastuslain uudistus tuo merkittäviä muutoksia taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden toimintaan, kun palovaroittimien hankintavastuu sekä toimintakunnon valvominen siirtyvät asukkailta rakennuksen omistajille. Lain siirtymäaika on kaksi vuotta.

Taloyhtiö vastuussa palovaroittimien toimintakunnon valvomisesta

Taloyhtiön tulee hankkia jokaiseen huoneistoon tarvittava määrä palovaroittimia. Jokaista alkavaa kuuttakymmentä neliötä kohden tulee olla yksi palovaroitin ekä rakennuksen jokaisessa kerroksessa vähintään yksi. Yhtiö on vastuussa palovaroittimien toimintakunnon valvomisesta. Asukkaan vastuulla on ilmoittaa palovaroittimen vioista, kertoo Koka Oy:n myyntipäällikkö Pekka Bremer.

Pelastuslain muutos koskee erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja, sillä viallinen palovaroitin tai sen puute voi vaarantaa myös naapurien turvallisuuden. Arvioiden mukaan joka viidennestä asunnosta puuttuu palovaroitin.

Etävalvonnalla saadaan selviä säästöjä

Etävalvotut palovaroittimet poistavat tarpeen fyysisille tarkastuksille, sillä varoittimet ilmoittavat itse mahdollisista vikatilanteista ja huoltotarpeista.

– Tällöin palovaroittimien toimintakunnon tarkastuksiin ei kulu taloyhtiön rahaa tai resursseja, kun huoltomiehen ei tarvitse kiertää huoneistoissa säännöllisesti niitä testaamassa, Bremer toteaa.

Etävalvottuja palovaroittimia on sekä paristotoimisena että kiinteällä sähkönsyötöllä. Paristotoimisen palovaroittimen asentamisen voi tehdä esimerkiksi yhtiön huoltomies. Kiinteällä sähkönsyötöllä varustetut palovaroittimet asentaa sähköasentaja, jolla on lain vaatimat sähköpätevyydet.

– Etävalvottujen palovaroittimien yhteyteen voidaan lisätä myös muita mittauksia. Tällainen integroitu järjestelmä voi kattaa esimerkiksi huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit, sähköenergianmittaukset sekä asunnon lämpötila- ja kosteustiedot. Saneeraus- ja uudiskohteissa etäluettavat vesimittarit ovat pakollisia, muistuttaa Bremer.

<p data-block-key="up77z">Etävalvottujen palovaroittimien yhteyteen voidaan lisätä myös muita mittauksia. Tällainen integroitu järjestelmä voi kattaa esimerkiksi huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit, sähköenergianmittaukset sekä asunnon lämpötila- ja kosteustiedot, Pekka Bremer kertoo.</p>
Etävalvottujen palovaroittimien yhteyteen voidaan lisätä myös muita mittauksia. Tällainen integroitu järjestelmä voi kattaa esimerkiksi huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit, sähköenergianmittaukset sekä asunnon lämpötila- ja kosteustiedot, Pekka Bremer kertoo.
© Koka Oy
Info

Info

Koka Oy tarjoaa kattavan valikoiman taloyhtiöiden etäluentajärjestelmiä

  • Etävalvotut palovaroittimet ovat kustannustehokas vaihtoehto täyttää 1.1.2024 voimaan tulleen pelastuslain vaatimukset.
  • Yhdistämällä samaan järjestelmään myös muita antureita ja mittareita, taloyhtiöt voivat saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä ja synergiaetuja.
  • Kokan etävalvotut palovaroittimet saadaan liitettyä vaivattomasti jo asennettuihin Hydrolink-vedenmittausjärjestelmiin
Koka Oy
Talo
paloturvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79597.jpg
Mitä taloyhtiö hyötyy ja mitä laki sanoo etä­luettavista vesimittareista?
Vedenkulutuksen mittaaminen on yhä ajankohtaisempaa korkeampien energian hintojen johdosta. Laki asettaa jo omat vaatimuksensa vedenmittaukselle vesimittareiden avulla, mutta mitä hyötyä taloyhtiössä on etäluettavasta vedenmittauksesta ja entä vedenmittauksesta ylipäätään? Kysymyksiin vastaa Koka Oy:n avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Otto Moberg.
Hydrolink-mittarin asennus.
Etäluettavat vesimittarit helpottavat taloyhtiön vesilaskutusta
– Siirtyminen etäluettaviin vedenmittauslaitteisiin on helpottanut merkittävästi vesilaskutusta, kehaisee Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander. Hamina-Asunnot Oy on Haminan kaupungin omistama vuokra-asuntoja tarjoava yhtiö. Yhtiöllä on 36 vuokrakohdetta, joissa on yhteensä 731 asuntoa.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
keltapuseroinen henkilö pitää pientä puista taloa käsisään
Taloyhtiön turvallisuus ja energiatehokkuus: Asiantuntijan neuvot
Turvallisuus ja energiatehokkuus ovat taloyhtiön hallinnan kulmakiviä. Ne eivät ainoastaan suojaa asukkaita ja omaisuutta, vaan myös edistävät kestävää kehitystä ja taloudellista säästöä. Tässä artikkelissa kokoamme yhteen taloyhtiön turvallisuuden ja energiatehokkuuden oivallukset, jotta voit helposti päivittää taloyhtiösi turvallisuus- ja energianhallintastrategiat.JTK-Sähkön asiantuntija-artikkelit tarjoavat syvällistä tietoa ja käytännön vinkkejä näiden tärkeiden teemojen ympäriltä. Olipa kyseessä sähköautojen latausinfrastruktuurin kustannustehokas toteutus, palovaroittimien uusimmat säädökset, tai energiahukan kartoitus, löydät artikkelista ratkaisut, jotka auttavat taloyhtiötäsi pysymään askeleen edellä.
20229_60049.jpg
Viimeinen sammuttaa kynttilät!
Kynttilä, tuo herkkä tunnelmanluoja arjessa ja juhlassa. Kynttilät eivät ole vain syksyyn ja talveen tarkoitettuja sesonkijuttuja, vaan niitä käytetään ympäri vuoden luomaan kotoista tai jopa juhlavaa tunnelmaa. Hypnoottisesti tanssahtelevan liekin kanssa tulee kuitenkin muistaa olla erityisen varovainen, poltat sitten kynttilää sisällä tai ulkona.
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton