• Etusivu
  • Energia

Helppoa säästöä taloyhtiölle: ei enää hukkaan heitettyä lämpöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 02.07.2020Päivitetty 06.05.2021
20212_68446.jpg

Vanhoissa kerrostaloissa ei ole yleensä poistoilman lämmöntalteenottoa, jolloin lämpö pääsee karkaamaan taivaalle.

Ennen 2000-lukua rakennetuissa taloissa ei ole yleensä poistoilman lämmöntalteenottoa, jolloin lämpö pääsee karkaamaan taivaalle. Uusi NIBE reHEAT on tehokas lämmöntalteenottojärjestelmä, jolla taloyhtiö voi pienentää vuosittaisia lämmityskulujaan jopa 25 prosenttia. Artikkelin lopusta voit katsoa aiheeseen liittyvän webinaaritallenteen.

NIBE reHEAT sopii kerrostaloihin ja liikekiinteistöihin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto ja vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kokonaisuus sisältää katolle tai ullakolle sijoitettavan lämmöntalteenottoyksikön integroidulla lämpöpumpulla, kaukolämmönjakokeskuksen sekä älykkään ohjauksen.

Päälämmönlähteenä toimii kaukolämpö, joka varmistaa miellyttävät lämpötilat ympäri vuoden. Älykäs automatiikka optimoi energiankäyttöä ja tuo portaattoman ilmansäädön, minkä ansiosta huoneistoja ei enää lämmitetä liikaa, sisäilma paranee ja asumismukavuus kohenee.

Muista! Taloyhtiöt voivat saada ARAn myöntämää energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020−2022. Hakemukseen tarvitaan pätevän suunnittelijan laatima energiatodistus. Tarvittaessa NIBE auttaa taloyhtiötä löytämään lähellä olevan energialaskijan, joka selvittää edellytykset energia-avustuksen saamiseen.
Näin reHEAT-järjestelmä toimii.
Näin reHEAT-järjestelmä toimii.

Eri paketit eri tarpeisiin

Taloyhtiöt voivat valita tarpeisiinsa sopivan NIBE reHEAT -kokonaisuuden kolmesta eri vaihtoehdosta.

PRO- ja PRO PLUS -paketeissa järjestelmää ohjataan ja optimoidaan älykkäällä Talotohtori-ohjelmistolla, joka myös raportoi kuukausittain talteen otetun energiamäärän, sähköenergian käytön ja näistä muodostuvan hyötysuhteen. Asennusliike sekä asukkaiden edustaja saavat reaaliaikaista tietoa järjestelmästä ja mahdollisista toimintahäiriöistä. Toimitukseen sisältyy kahden vuoden lisenssi, minkä jälkeen sitä voi halutessaan jatkaa. PRO PLUS sisältää lisäksi käyttöveden esilämmityksen lämpöpumpulla, jolloin säästöt ovat suuremmat.

Kevyin LIGHT-versio soveltuu esimerkiksi teollisuushallien hukkalämmön talteenottoon, jossa yksinkertainen järjestelmän ohjaus on riittävä. Ohjaus tapahtuu lämpöpumpun ohjauskeskuksesta ulkolämpötilan ja lämpökäyrän mukaan.

NIBE reHEAT -järjestelmän toimitussisältö:
- NIBE AirSite Greenmaster HP, LTO-yksikkö integroidulla lämpöpumpulla
- Cetetherm-kaukolämmönjakokeskus
- NIBE UKV -puskurivaraaja
- NIBE AirSite myUpway -etähallintapalvelu (LIGHT-paketti)
- Talotohtori-ohjelmisto etäkäytöllä (PRO- ja PRO PLUS -paketit)

Näin taloyhtiö voi säästää

Taloyhtiö voi saavuttaa NIBE reHEATin ansiosta vuosittain jopa 25 prosentin säästön lämmityskuluissa. Säästöjen suuruuteen vaikuttavat muun muassa rakennuksen koko, kaukolämmön hinnoittelu ja muut parannustoimenpiteet, kuten eristyksen lisääminen sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotus ja puhdistus.

Esimerkkilaskelma taloyhtiön säästöistä

Laskelmassa esimerkkinä on Etelä-Suomessa sijaitseva taloyhtiö, jonka vuotuinen lämmitysenergiantarve on noin 577 270 kWh. Laskelmassa käytetty kaukolämmön verollinen hinta on 0,082 €/kWh ja sähkön 0,13 €/kWh. Taloyhtiön lämmityksen vuosikustannus putosi reHEAT-ratkaisuun siirtymisen jälkeen noin 10 800 € eli 23 %.

20207_65702.jpg

Kerrostalon tehokas lämmön talteenotto – katso webinaaritallenneNIBE reHEAT -ratkaisusta kertovat tuotehallintapäällikkö Markus Olander ja projektimyyntipäällikkö Jukka Väätänen.

Haluatko lisätietoa? Jätä NIBElle yhteydenottopyyntö!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
Energia
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42294.jpg
Kiinteistön koko määrää säästön
Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta
20152_42431.jpg
Poistoilma talteen kerrostalon ilmanvaihdosta
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.
20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton