• Etusivu
  • Remontti

Helsinkiläisessä taloyhtiössä tehtiin kustannustehokas kosteus-ja lämmöneristysremontti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote
Julkaistu 15.11.2019Päivitetty 08.08.2023
201911_61276.jpg

Kohteen urakoitsija Jukka Hiltunen ja isännöitsijä/valvoja Sami Sikstus olivat tyytyväisiä remontin etenemiseen.

Monessa 60- ja 70-luvulla rakennetuissa kerrostaloissa mahdolliset salaojat ovat tulleet jo tiensä päähän, eikä hulevesien käsittelystä ole huolehdittu sen ajan rakentamisessa. Maaperään kerääntynyt kosteus on voinut jo vaikuttaa rakenteisiin ja kellareihin on mahdollisesti päässyt kosteutta. Tämä huomattiin myös helsinkiläisessä taloyhtiössä, jossa parkkipaikkaremontin yhteydessä päätettiin uusia vanhat salaojat.

Tonttikauppa mahdollisti taloyhtiön tarvitsemat korjaukset ja parkkipaikkaremontin

Helsingissä sijaitseva Asunto Oy Tuulimyllyntie päätti rakennuttaa uudet parkkipaikat. Taloyhtiö oli jo aiemmin myynyt osan tontistaan ja parkkipaikoistaan Lehto Oy:lle, joka aikoo rakentaa paikalle uuden kiinteistön. Korjausohjelman mukaisesti taloyhtiö päätti laittaa kuntoon parkkipaikkaremontin ohella myös hulevesi johdatukset ja salaojat.

Taloyhtiö koostuu kahdesta vuonna 1965 rakennetusta elementtikerrostalosta. Asuntoja kerrostaloissa on yhteensä 128 kahdeksassa kerroksessa. Rakennuksien kellareissa havaittiin kosteutta lattiassa ja seinien alaosassa ennen remontin toteuttamista. Salaojitus oli valmistumisajankohdan mukaisessa kunnossa ja tullut näin teknisen käyttöiän päähän. Rakennuksissa ei ollut myöskään erillistä hulevesien johdatusta.

Kellarien kosteusongelmien ehkäisy ja korjaus kannattaakin yhdistää linjasaneerauksen tai muiden korjauksien yhteyteen.

Löytyi kustannustehokas ja pitkäikäinen ratkaisu

Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja, vaan panostetaan laatuun ja pitkäikäisyyteen. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentamiseen käytettävä aika ja turhien työvaiheiden karsiminen on tärkeää, sillä sehän säästää selvää rahaa.

Kohteen urakoitsija valitsikin ISODRÄNin sen ominaisuuksien sekä helppoudenkin vuoksi. Käytettäessä ISODRÄNiä salaojitukseen seinän vieressä, ei kaivuumassoja tarvitsee vaihtaa. Tässä säästetään aikaa, rahaa ja vaivaa, sillä tässä tapauksessa ei tarvitse viedä kymmeniä autokuormia maa-aineksia pois, ja tuoda tilalle vastaavaa määrää sepeliä.

ISODRÄNin tasaisesta rakenteesta ja suuresta huokostilavuudesta johtuen levy päästää kosteuden ja vesihöyryn lävitseen ja varmistaa rakenteiden nopean kuivumisen. Liimakäsitellyn rakenteensa ansiosta levy puolestaan takaa tehokkaan kapillaari-ilmiön katkaisun. Yhdessä nämä kaikki ominaisuudet antavat levylle tehokkaan pysty- ja vaakasuoran salaojitusominaisuuden.

ISODRÄN-ratkaisut ohjeineen saa helposti tilattua verkkokaupasta suoraan tontille.

Info

Info

Salaojituksen hoituessa ISODRÄNillä saadaan myös seuraavat hyödyt:

  • lisälämmöneristys kellarin seiniin
  • terve seinärakenne seinän kuivatessa itsensä jatkuvasti lämpötilaeron vaikutuksesta
  • kapillaarikatko seinärakenteelle

Lopputuloksena saadaan kosteusteknisesti ajan tasalle päivitetty taloyhtiö, jonka salaojaremontti on tehty kustannustehokkaasti.

Lue, miten viiden kerrostalon kellarit saatiin kuiviksi Espoon Tapiolassa >>

Rakenteen tekninen toteutus

1. Seinän ulkopuolisena kosteuseristeenä käytetystä bitumoinnista täytyy poistaa vähintään 50 %, jotta kosteus saadaan johtumaan seinästä ulos.

2. Perusmuurissa olevat epätasaisuudet ja halkeamat tasoitetaan.

3. Lämmöneristys toteutetaan tyypillisesti 100 mm paksulla eristelevyllä, joka kiinnitetään eristekiinnikkeellä perusmuurin ulkopintaan.

4. ISODRÄN®-levy erotetaan hienoista maa-aineksista suodatinkankaalla.

ISODRÄN®-levy toimii pystysalaojana, jota pitkin kylmään maahan tiivistyvä kosteus johdetaan salaojajärjestelmään. Näin kellaria kylmempi maa toimii ekologisena jättikuivurina, joka ei kuluta energiaa.

201911_61274.jpg

Mikäli perusmuuriin kohdistuu rinteestä tai muusta syystä johtuva ajoittainen vedenpaine tai jos perusmuurissa on maata kylmempiä kohtia, suodatinkankaan ja maa-ainesten väliin voidaan asentaa patolevy estämään kosteuden ajoittainen kulkeutuminen maasta seinään päin.

Hyödynnä määrälaskuria sekä valmistajan suunnittelu- ja asennusohjeita >>

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Muottikolmio Oy - ISODRÄN & Termotuote
Remontti
eristys
julkisivu
salaojat
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202212_80365.jpg
Viiden kerrostalon kellarit kuiviksi Espoon Tapiolassa
Espoon Tapiolassa osoitteessa Louhentie 13 on täysi touhu päällä. Viiden kerrostalon kellarikerroksen remontti merkitsee salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusimista. Myös seinäeristeet menevät uusiksi, ja lisälämmöneriste nostaa kellarikerroksen eristyksen uudelle tasolle.
Tyhjä Kostea kellari
Mistä kellarin kosteusongelmat yleensä johtuvat?
Kostea, tunkkainen kellari, jossa seinän maali ja rappaukset lohkeilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Sadevesi on kyllästänyt kellarin seiniä ympäröivän maan tai pohjavesi on noussut talon anturaan saakka, jolloin talo niin kutsutusti seisoo vedessä. Salaojat voivat olla puutteellisia tai virheellisesti tehty. Kellarin hyötykäyttöön ottamisesta voi olla vain haaveena näissä tilanteissa.
201612_47856.jpg
Tehokas kosteussuoja varsinkin kellarille
Kostea, tunkkainen kellari, jossa seinän maali ja rappaukset lohkeilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Sadevesi on kyllästänyt kellarin seiniä ympäröivän maan tai pohjavesi on noussut talon anturaan saakka, jolloin talo niin kutsutusti seisoo vedessä. Salaojat voivat olla puutteellisia tai virheellisesti tehty. Kellarin ottaminen hyötykäyttöön voi olla vain haaveena näissä tilanteissa.Tehokas kosteussuojaus syntyy rakenteiden ulkopuolisesta lämmöneristyksestä ja niiden hengittämis- ja kuivumismahdollisuuksista, kapillaarisen kosteuden katkaisusta ja tehokkaasta salaojituksesta. ISODRÄN®-levyllä on kaikki nämä ominaisuudet. Siksi Isodräniä käyttämällä voidaan varmistaa esim. kellaritilojen kuivana pysyminen.
20208_66127.jpg
Taloyhtiön perustuksien kosteus ja lämpö kerralla kuntoon
Lämmin kesäkuinen torstaiaamu koittaa rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusitaan laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannetaan salaojien toimintaa.Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista.
20163_45700.jpg
Rintamamiestalon ulkopuolisen remontin hinta
Omakotitalon omistaminen on ikuista remontointia. Tämä lienee fraasi, joka on tuttu vähintäänkin valtaosalle omakotitalon omistajista. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että katto uusittaisiin vuosittain tai lämmitysmuodon vaihtamista pitäisi harkita vähintään viiden vuoden välein. Pikemminkin kyse on siitä, että kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä kotisi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa – niin henkisesti kuin taloudellisestikin.Koska nykypäivän trendinä on uudisrakentamisen volyymin hiljentyminen, keskittyvät suomalaiset nyt kotiensa kunnostamiseen. Mutta, mitä tämä maksaa ja missä järjestyksessä remontit tulisi suorittaa? Entä mitkä ovat yleisimpiä virheitä, joita korjauksissa yleensä tehdään?
timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton