• Etusivu
  • Remontti

Tehokas kosteussuoja ainutlaatuisen rakenteen ja valmistustekniikan ansiosta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Muottikolmio Oy - ISODRÄN
Julkaistu 27.06.2019Päivitetty 10.08.2023
201612_47856.jpg

Kostea, tunkkainen kellari, jossa seinän maali ja rappaukset lohkeilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Sadevesi on kyllästänyt kellarin seiniä ympäröivän maan tai pohjavesi on noussut talon anturaan saakka, jolloin talo niin kutsutusti seisoo vedessä. Salaojat voivat olla puutteellisia tai virheellisesti tehty. Kellarin ottaminen hyötykäyttöön voi olla vain haaveena näissä tilanteissa.

Tehokas kosteussuojaus syntyy rakenteiden ulkopuolisesta lämmöneristyksestä ja niiden hengittämis- ja kuivumismahdollisuuksista, kapillaarisen kosteuden katkaisusta ja tehokkaasta salaojituksesta. ISODRÄN®-levyllä on kaikki nämä ominaisuudet. Siksi Isodräniä käyttämällä voidaan varmistaa esim. kellaritilojen kuivana pysyminen.

ISODRÄN®-levy koostuu 5-10 mm kokoisista EPS-solumuovipalloista. Ne on liimattu yhteen bitumiliimallla, joka suojaa palloja vettymästä. Tämän rakenteen ansiosta levyt läpäisevät erinomaisesti kosteutta ja vesihöyryä varmistaen rakenteiden nopean kuivumisen. Liimakäsitellyn rakenteensa ansiosta levy puolestaan takaa tehokkaan kapillaariratkaisun. Yhdessä nämä kaikki ominaisuudet antavat levylle tehokkaan pysty- ja vaakasuoran salaojitusominaisuuden.

Kun rakennuksen perusmuuri ja laatta vuorataan ulkopuolelta ISODRÄN®-levyillä, saadaan varmatoiminen "kaikki yhdessä" -kokonaisratkaisu. Oleskelu- ja asumisviihtyvyys paranevat. Samalla säästyy lämmitysenergiaa ja -kustannuksia.

ISODRÄN®-levyn ominaisuudet

  • Hyvä lämmöneristyskyky
  • Ei ime kosteutta
  • Tehokas kapillaari-ilmiön katkaisu
  • Nopea kuivuminen
  • Tehokkaat pysty- ja vaakasuorat salaojaominaisuudet
  • "Kaikki yhdessä"-rakenne
  • Takaa tehokkaan ja varman kosteussuojan
20167_46999.jpg

ISODRÄN®-levyjen vedenjohtavuuden toimivuus edellyttää, että rakennuksen perustuksen salaojitus on asianmukaisesti järjestetty. Levyn puristuslujuutta valittaessa otetaan huomioon maanpaineesta aiheutuva kuormitus ja kuormituksen vaikutus levyn vedenjohtavuuteen. Rakenteet on suunniteltava ja toteutettava siten, ettei levyyn kohdistu pistekuormia.

Levyjen käsitteleminen ja asentaminen on helppoa niiden koon ja painon vuoksi. Katkaisu ja erilaisten läpivientien teko onnistuu ohuempiin levyihin mattopuukolla ja paksumpiin levyihin puukkosahalla, jossa on metalliterä.

Käyttökohteet

Isodrän kapillaarikatko asennus

20196_58851.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Muottikolmio Oy - ISODRÄN
Remontti
perustukset
kosteudeneristys
salaojat
julkisivu
eristys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20208_66127.jpg
Taloyhtiön perustuksien kosteus ja lämpö kerralla kuntoon
Lämmin kesäkuinen torstaiaamu koittaa rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusitaan laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannetaan salaojien toimintaa.Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista.
202212_80365.jpg
Viiden kerrostalon kellarit kuiviksi Espoon Tapiolassa
Espoon Tapiolassa osoitteessa Louhentie 13 on täysi touhu päällä. Viiden kerrostalon kellarikerroksen remontti merkitsee salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusimista. Myös seinäeristeet menevät uusiksi, ja lisälämmöneriste nostaa kellarikerroksen eristyksen uudelle tasolle.
20191_56020.jpg
Kiinteistön ongelmana kosteat kellaritilat?
Taloyhtiön linjasaneerauksen kannattaa yhdistää myös muita kiinteistön arvoon vaikuttavia peruskorjauksia. Esimerkiksi lisälämmöneristys ja kellaritilojen kosteus- ja homeongelmat ovat suhteellisen helppoja ratkaista kustannustehokkaasti linjasaneerauksen muiden töiden yhteydessä. Perusmuurin ulkopuolelle tai kellarin lattian alle asennettava salaojittava lämmöneriste tarjoaa tehokkaan ratkaisun maanvastaisten rakenteiden kosteusongelmiin.
20226_65450.jpg
Myös ryömintätila kaipaa eristeen
Kosteus- ja homevauriot tarvitsevat syntyäkseen muun muassa happea, riittävän lämpötilan sekä riittävän korkean kosteuspitoisuuden. Tämän takia alapohjaan ja ryömintätilaan tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota, jotta homevaurioiden mahdollisuus saadaan pienennettyä tai jopa poistettua. Leca-sora on erinomainen ratkaisu vähentämään ryömintätilan kosteuspitoisuutta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa.
20154_43144.jpg
Eristä kellarin seinä ulkopuolelta
Finnfoamin kehittämällä ratkaisulla kellarin seinän eristäminen on helppoa ja nopeaa. Ratkaisu soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin ja varmistaa rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden.
20141_37624.jpg
Korjausrakentaminen 14 - tapahtuma 4.2.2014 Wanha Satama
KORJAUSRAKENTAMINEN 2015 - tapahtuma järjestetään 3.2.2015 Helsingin Wanhassa Satamassa klo 10-17.Tapahtuma kokoaa yhteen korjausrakentamisen ammattilaiset ympäri Suomen.Päivän päätteeksi rentoudutaan After Workin merkeissä klo 16-17.Yksi päivä, joka kannattaa käyttää hyödyksi! Tervetuloa!Ilmoittaudu täältä...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton