• Etusivu
  • Remontti

Hissin jälkiasennus paransi taloyhtiön arkea huomattavasti

Kaupallinen yhteistyö Cibes-Amslift-Oy
Julkaistu 16.05.2024
Hissi kerrostaloon

Hissin jälkiasentaminen vanhaan kerrostaloon Huittisten lauttatalolla paransi asumismukavuutta merkittävästi. Uuden hissin myötä kaikkien asukkaiden arki sujuu nyt helpommin - esteettä ja turvallisesti kerrosten välillä. Samalla tavarat, ostokset sekä tarvittavat liikuntatukivälineetkin kulkevat kätevästi mukana. Toivottu uudistus paransi asumisen elämänlaatua, mutta myös nosti kiinteistön arvoa.

Katso miten hissihanke muutti taloyhtiön käytettävyyttä ja arvoa.

Rakennukseen sopiva yksilöllinen hissi

Suomessa on kymmeniä tuhansia hissittömiä porrashuoneita, joissa rappuset asettavat haasteita. Kulkeminen käy voimille, erityisesti kantamusten kanssa, ja osalle se on vähintäänkin hankalaa liikuntarajoitteen takia. Tilanne on onneksi parannettavissa, sillä nykytekniikka mahdollistaa kompaktin hissin rakentamisen lähes kaikkiin porrashuoneisiin.

Kun hissi tehdään olemassa olevaan rakennukseen, se on aina uniikki, erilainen kuin mikään muu ennen tehty. Tällaiset hissit eivät tule liukuhihnalta ja vaativat erikoisosaamista. Amslift hissit on suunniteltu juuri tähän käyttötarkoitukseen.

Yleisimmät toteutusvaihtoehdot hissin jälkiasennukselle ovat:

  • timanttileikataan hissille aukko portaan keskelle
  • hissi asennetaan valmiiseen aukkoon
  • rakennetaan uusi hissikuilu talon ulkopuolelle
  • asennetaan hissi portaan tilalle ja rakennetaan uusi porraskuilu talon ulkopuolelle.

Avustusta hissiprojektiin

Budjetin laatiminen hissin hankkimiseksi saattaa askarruttaa ja herättää kysymyksiä kustannuksista. Hankkeen toteuttamiseen on kuitenkin olemassa erilaisia hissi- ja esteettömyysavustuksia.

Valtion budjetissa on budjetoitu vuosittain kymmeniä miljoonia euroja korjausavustuksiin, jotka jakautuvat hissi- ja esteettömyysavustuksiin sekä korjausavustuksiin. Jopa 35% hankkeen kokonaiskustannuksista on avustettavia tänä vuonna. Varsinaiset avustuspäätökset tehdään kohdekohtaisesti saatavilla olevien avustusvarojen mukaisesti. Mahdolliset kaupunkien lisäavustukset vaihtelevat yleisesti 5-25% välillä. Hissi - ja esteettömyysavustusten hakuaika on jatkuva.

Tällä hetkellä (15.5.2024) on tilanne, että 9,55 M€ korjausavustusmäärärahasta on jäljellä enää noin 2 M€ jälkiasennushissihankkeille. ARA tiedottaa mahdollisista muutoksista hakuehtoihin tai budjettiin.

Heti hankkeen alkuvaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä kokeneeseen hissiasiantuntijaan. Tällöin projektin toteutus- ja kustanussuunnittelu saadaan oikeille raiteille. Cibes Amsliftin asiantuntijat antavat mielellään suunnitteluapua sekä tarjouksen kohteeseen soveltuvasta hissiratkaisusta.

Info

Info

Hissiratkaisuja kaikkiin rakennuksiin

Hissin jälkiasentaminen voidaan toteuttaa erityyppisiin porrashuoneisiin. Pieni pohjapinta-ala, matala kuoppa ja hiljainen koneistokaappi (sijoitettavissa porrashuoneen ulkopuolelle) tekevät Amslift hissien asentamisesta helppoa rakennukseen kuin rakennukseen.

Haluatko lisätietoja?

Cibes-Amslift-Oy
Remontti
suunnittelu
porraskäytävät
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

CibesAmslift-hissi
Hissin jälkiasennus toteutetaan historiaa kunnioittaen
Hissin jälkiasennus vanhoihin ja arvokkaisiin rakennuksiin on tarkasti valvottua ja säädeltyä, minkä vuoksi nykyaikaisen hissin asentaminen vanhaan arvokiinteistöön vaatii tietoa ja taitoa. Usein hissin jälkiasentaminen herättää myös ristiriitaisia tunteita – moni voi kokea, ettei hissi sovi arvokkaaseen miljööseen. Cibes Amsliftin vankalla kokemuksella vanhoihinkin rakennuksiin on kuitenkin mahdollista jälkiasentaa hissi, joka kunnioittaa kohteen historiaa ja tyyliä.
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Taloyhtiön ja myyjän vastuu homevaurion korjaamisessa
Asun 1983 rakennetussa rivitalo-osakkeessa, jossa paljastui viime syksynä homevaurio. Marras- ja Joulukuulla otettiin näytteet, joiden mukaan hometta on kahden makuuhuoneen lattian alla ulkoseinän vieressä. Vakuutusyhtiön kautta asunnossa kävi kartoittaja, jonka mukaan homevaurion syy on rakenteellinen ja vakuutus ei sitä korvaa. Kartoittaja arveli, että lattian alla on villa harkkoa vasten. Puutteellisen ilmanvaihdon (koneellinen poisto, ei raitisilmaventtiilejä) vuoksi sinne on muodostunut "kylmä silta". Tammikuulla taloyhtiön kokous päätti, ettei tutkita asiaa laajemmin. Makuuhuoneiden, joista hometta löytynyt, lattiat avataan, poistetaan homeiset kohdat, desinfioidaan, ja uudet villat ja pintamateriaalit tilalle.Korjausarviota tullaan tämänhetkisen tiedon mukaan tekemään Toukokuun alussa, silloin ilmeisesti vasta selviää koska itse korjaus tullaan tekemään. Perheessäni on lapsia, jotka oireilevat homeen vuoksi. Lapsilla on ollut yskää ja nuhaa viime kesästä lähtien, lisäksi toistuvaa päänsärkyä kaikilla perheenjäsenillä. Mielestäni homevaurion korjaus kuuluu taloyhtiön vastuulle ja kustannettavaksi. Joudun terveysongelmien vuoksi muuttamaan väliaikaiseen vuokra-asuntoon, luultavasti jo ennemmin kuin itse remontti alkaa, koska se näyttää koko ajan siirtyvän kauemmas tulevaisuuteen. Kuka maksaa väliaikaisen asunnon vuokran? Olen ostanut kyseisen asunnon n. vuosi sitten. Olen myyjälle ilmoittanut kyseisestä homevauriosta siinä vaiheessa kun sain virallisen lausunnon terveystarkastajalta. Mikä on myyjän vastuu?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton