• Etusivu
  • Talo

Lataa ilmanvaihdon saneerausopas

Katso taulukosta, paljonko voit säästää

Tomi LaaksoKaupallinen yhteistyö Swegon ILTO Oy
Päivitetty 20.05.2024
SWEGO-ilmanvaihtokoneet-1920x1080

Uusi ilmanvaihtokone voi säästää jopa tuhansia kilowattitunteja lämmitysenergiaa. Samalle se auttaa pienentämään asumisen hiilijalanjälkeä ja varmistaa terveellisen sisäilman kodin asukkaille.

Tunkkainen sisäilma, väsymys ja päänsärky ovat tyypillisiä oireita puutteellisesta ilmanvaihdosta. Myös korkeat lämmityskulut saattavat viitata ilmanvaihdon päivitystarpeeseen. Vanhat laitteet voivat nimittäin hukata tuhansia kilowattitunteja arvokasta lämpöenergiaa. Vanha ilmanvaihtotekniikka saattaa nykyään olla jopa taloyhtiön suurin energiasyöppö.

1970-1990-lukujen asunnot ovat tyypillisesti varustettu pelkällä poistoilmanvaihdolla. Tällainen järjestelmä hukkaa paljon lämmitysenergiaa, sillä se päästää huoneiston lämmön karkuun poistoilman mukana.

2000-luvulla rakennetuissa asunnoissa on jo yleensä lämmöntalteenottolaitteet, mutta parikymmentä vuotta vanhojen koneiden hyötysuhteet ovat varsin matalia nykyisiin verrattuna. Jos kotisi ilmanvaihdosta vastaa esimerkiksi vanha ILTO tai MUH Ilmava voit säästää tuhansia kilowattitunteja lämmitysenergiaa päivittämällä sen nykyaikaiseen ilmanvaihtokoneeseen.

kolme erilaista ilmanvaihtokonetta

Vaihtokoneen valinnassa on kuitenkin monta huomioitavaa seikkaa. Miten kanavaliitännät sovitetaan ja paljonko säästöä voidaan saavuttaa? Myös äänitaso ja uudet ominaisuudet kuten kesätoiminnot ja automatiikat ovat tärkeitä, sillä ne vaikuttavat suuresti asumismukavuuteen.

Tutustu sopiviin vaihtokoneisiin, säästölaskelmiin sekä asiakkaiden kertomuksiin uudessa ilmanvaihdon vaihto-oppaassamme:

Info

Info

Swegon ilmanvaihtoratkaisut

Swegonilla on kokonaisvaltainen näkemys sisäympäristöstä ja siitä, mitä tarvitaan ihanteellisen ratkaisun luomiseen. Swegonin tuotteet ja järjestelmät ovat joustavia, mukautuvia ja helposti integroitavissa muihin järjestelmiin. Niitä on myös helppo ylläpitää ja konfiguroida uudelleen, koska pilvipalvelu mahdollistaa seurannan ja ennakoivan huollon.

Tärkeää on myös se, että Swegonin tuotteet ovat vastuullisia, energiatehokkaita ja suunniteltu auttamaan saavuttamaan ympäristötavoitteet. Swegon on kumppanisi, joka tarjoaa kestäviä sisäympäristöratkaisuja, jotka toimivat juuri halutulla tavalla ja mahdollisimman alhaisin elinkaarikustannuksin.

Swegon ILTO Oy
Talo
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20223_77493.jpg
Mitä seuraa jos suodattimia ei vaihdeta?
Hengitysilman laadulla on suuri vaikutus hyvinvointiimme ja pahimmillaan huono sisäilma voi aiheuttaa jopa terveyshaittoja. Hengitysliiton mukaan jokaisen asunnossa olevan ihmisen tulisi saada vähintään 4 litraa raikasta ulkoilmaa joka sekunti. Mutta koska ilma tulee ulkoa, sen mukana saattaa kantautua mm. siitepölyä, katupölyä, pakokaasuja tai nokea, mikäli sitä ei ensin suodateta. Tehokas suodatus onkin ainoa keino varmistaa puhdas sisäilma. Suodattimet tulee myös vaihtaa säännöllisesti, jotta ilma pysyy kaiken aikaa terveellisenä.
20212_68737.jpg
Swegon
Huono sisäilma voi aiheuttaa terveysongelmia kuten väsymystä, päänsärkyä tai hengitystieoireita ja sen lisäksi usein yleistä tyytymättömyyttä asuinoloihin. Aina ei edes tiedosteta, että ongelmat saattavat johtua huonosta sisäilmasta. Toimiva ilmanvaihto on erittäin tärkeää niin asukkaiden kuin talon rakenteidenkin kannalta.
20223_77493.jpg
Älä anna periksi kevään pölyille - vaihda suodattimet ilmanvaihto­laitteeseen
Nenä on jo valmiiksi tukossa katupölystä, ja siitepölykausi on vasta alkamassa. Eikä tässä vielä kaikki, sillä autojen pakokaasu ja noki kantautuvat nekin sisään kotiin ikkunoista ja tuloilmaventtiileistä.Kevät on sisäilman laadun kannalta raskasta aikaa, ja sen takia etenkin monen allergikon tai ilman epäpuhtauksiin muuten herkästi reagoivan jaksaminen on koetuksella. Hengitysliiton mukaan jokaisen asunnossa olevan ihmisen tulisi saada vähintään neljä litraa raikasta ulkoilmaa joka sekunti. Sen takia moitteetta toimiva ilmanvaihto on todellinen terveysteko.Jokakeväistä piinaa voi torjua helpolla kotikonstilla eli vaihtamalla ilmanvaihtolaitteen suodattimet.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton