• Etusivu
  • Remontti

ISOVER InsulSafe® – ratkaisu sekä korjaus että uudisrakentamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 21.02.2025
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Koska lämmin ilma nousee aina ylöspäin, on selvää, että huonosti eristetty katto tuo mukanaan myös suuria lämmityskuluja. Jopa yksi viidesosa kodin lämmöstä saattaa poistua sitä kautta. Onko siis järkeä lähettää selvää rahaa hukkalämmön muodossa taivaalle? Lisälämmöneristämällä yläpohja, päästään tästäkin ongelmasta eroon. Tiesitkö, että puhallusvilla on paitsi ekologinen vaihtoehto, myös turvallinen ja nopea asentaa?

Sopii monenlaisiin kohteisiin

Miksi juuri puhallusvilla on erinomainen valinta? Kyseessä on tehokas lämmöneriste, jota suositellaan käytettäväksi nimenomaan yläpohjien eristämisessä niin uusissa kuin vanhoissakin rakennuksissa. Pumpulimaisen pehmeä ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla täyttää kaikki ontelot, ehkäisee kylmäsiltojen syntymistä sekä laskeutuu tasaisesti. Koska eriste on painumaton, sitä ei tarvitse olla lisäämässä rakennuksen elinaikana. Eristeen pölyämättömyys, asennuksen nopeus sekä eristeen kuuluminen parhaaseen paloluokkaan A1 tekevät ISOVER InsulSafe® Puhallusvillasta erittäin hyvän ratkaisun.

Puhallusvillaa on mahdollista lisätä ristikkoyläpohjarakenteisiin. Edellytyksenä on, että tilaa tarvitsee olla tarpeeksi, jotta puhallustyö voidaan suorittaa ja uusi eriste asentaa. Vanhalla eristeellä ei ole merkitystä, vaan ISOVER InsulSafe® voidaan asentaa minkä tahansa vanhan eristeen päälle. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kostea sekä huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa, sillä sen ominaisuudet lämmöneristeenä eivät enää vastaa odotettua. Vanhojen eristeiden joukkoon on myös saattaneet hiiret rakentaa pesiään, joten eristeitä poistettaessa kannattaa varustautua asianmukaisin suojaimin. Suositeltavaa on myös poistaa purueristeen päällekin paloeristeeksi laitettu hiekka sekä sekaeriste.

Info

Info

Lisäeristäminen kannattaa – mitä pitää etukäteen selvittää?

  • Ennen yläpohjan lisäeristämistä tulee yläpohja tarkistaa, onko lisäeristykselle riittävästi tilaa – mahtuuko puhallustyötä tekemään?
  • Paljonko vanhaa eristettä on, missä kunnossa se on ja mitä materiaalia eriste on?
  • Ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä?
  • Löytyykö katosta, höyrynsulusta tai läpivienneistä vuotokohtia? – Ne on paikattava ennen eristyksen aloittamista.
  • On huolehdittava asianmukaisista tuulenohjaimista.
  • Varmista kulkusillat ja niiden toimivuus myös lisäeristämisen jälkeen. Kulkusiltojen tulee jäädä eristepinnan yläpuolelle.

Mitä on ISOVER InsulSafe®

Kotimainen ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on valmistettu kierrätyslasista. Eristeen raaka-aineesta kierrätetyn lasin osuus on jopa 70%. Lämmöneriste on siis valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista eikä se sisällä myöskään korroosiota aiheuttavia ainesosia. ISOVER InsulSafe® on lahoamaton sekä hajuton tuote, joka ei tarjoa kasvualustaa erilaisille homesienille.

Eriste kuuluu paloluokitukseltaan luokkaan A1, mikä tarkoittaa eristeen kuulumista parhaaseen paloluokkaan (palamaton materiaali). A1-paloluokka saavutetaan ISOVER InsulSafe® Puhallusvillassa täysin ilman lisättyjä palonestoaineita, joten tuote sopii myös joutsenmerkittyjen rakennusten lämmöneristeeksi.

Kiinnostuitko puhallusvillasta?

Nyt voit helposti ottaa yhteyttä ISOVERiin ja pyytää tarjouksen oman kohteesi lisälämmöneristämisestä.
ISOVERilla on käytössä koko Suomen kattava laajin urakoitsijaverkosto, joten löydät lähimmän urakoitsijan hetkessä.
Löydät myös lisätietoa itse tuotteesta, sen käytöstä ja asennuksesta osoitteesta www.puhallusvillaa.fi.
Testaa samalla sivuilta löytyvää kätevää ISOVER energiansäästölaskuria.

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Remontti
eristys
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20164_45973.jpg
Suunnitteluohjelmia ja laskureita suunnittelijoiden käyttöön
ISOVER on kerännyt apuvälineitä helpottamaan hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.Rakennekirjastosta löytyvät rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla. Suunnitteluohjelmien alla esitellään suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Ääni- ja paloteknisten rakenteiden kautta pureudutaan näihin suunnittelussa tarvittaviin lämmöneristeitä koskeviin rakenneominaisuuksiin ja näistä osioista pääsee edelleen rakennekuviin kuten rakennekirjastostakin.
201610_47636.jpg
Vaikuta asukkaiden arkeen ja mukavuuteen
Millä tahansa eristemateriaalilla voidaan saavuttaa rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset, mutta eristemateriaalien ääneneristys- ja palo-ominaisuuksissa sekä ekologisuudessa on eroja. Eristevalinnalla on vaikutusta asumisen mukavuuteen ja rakennuksen terveyteen, joten esimerkiksi rakennuksen lisäeristyksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintaan. Lasivillan käyttöön kohdistuu kuitenkin myös ennakkoluuloja. Tässä kirjoituksessa pureudumme muun muassa taloyhtiöiden asukkaita askarruttaneeseen kysymykseen lasivillan kosteuden kestosta esimerkiksi rakenteilla olevan julkisivun altistuessa sateelle.
20175_49231.jpg
Putkistojen lämpöhäviöt minimiin
Tiesitkö, että putkiremonttien oikeat eristysvalinnat säästävät energiaa ja pidentävät putkistojen elinkaarta? Putkiremontit kuuluvat julkisivukorjausten ohella taloyhtiöiden kalleimpiin hankkeisiin. Huolella suunniteltu toteutus tuottaa tuloksen, jota ei tarvitse ryhtyä samalla vuosikymmenellä paikkailemaan. Putkiremonteissa oikealla eristyksellä säästetään energiaa sekä pidennetään putkistojen elinkaarta. Oikealla eristyksellä on suuri taloudellinen merkitys.
20208_66127.jpg
Taloyhtiön perustuksien kosteus ja lämpö kerralla kuntoon
Lämmin kesäkuinen torstaiaamu koittaa rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusitaan laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannetaan salaojien toimintaa.Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista.
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
Viherkasvi valkoisessa ruukussa olohuoneen pöydällä.
Myös ilmanvaihto­kanavat tulee eristää
Ilmanvaihto on tuiki tärkeä sekä rakennukselle itselleen kuin myös siinä asuvalle. Toimivassa ilmanvaihdossa rakennuksen sisäilmaa poistetaan ja tilalle tuodaan raikasta ulkoilmaa. Samalla myös sisäilma puhdistuu epäpuhtauksista. Hyvin ilmastoidussa kodissa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestääkin ilman suurempia rakenteellisia remontteja helposti sukupolvelta toiselle.Olitko tietoinen, että ilmanvaihtokanavatkin tulee eristää?Eristystyö voidaan toteuttaa ISOVERin tuotteiden avulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton