• Etusivu
  • Remontti

ISOVER InsulSafe® – ratkaisu sekä korjaus että uudisrakentamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 22.01.2019
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Koska lämmin ilma nousee aina ylöspäin, on selvää, että huonosti eristetty katto tuo mukanaan myös suuria lämmityskuluja. Jopa yksi viidesosa kodin lämmöstä saattaa poistua sitä kautta. Onko siis järkeä lähettää selvää rahaa hukkalämmön muodossa taivaalle? Lisälämmöneristämällä yläpohja, päästään tästäkin ongelmasta eroon. Tiesitkö, että puhallusvilla on paitsi ekologinen vaihtoehto, myös turvallinen ja nopea asentaa?

Sopii monenlaisiin kohteisiin

Miksi juuri puhallusvilla on erinomainen valinta? Kyseessä on tehokas lämmöneriste, jota suositellaan käytettäväksi nimenomaan yläpohjien eristämisessä niin uusissa kuin vanhoissakin rakennuksissa. Pumpulimaisen pehmeä ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla täyttää kaikki ontelot, ehkäisee kylmäsiltojen syntymistä sekä laskeutuu tasaisesti. Koska eriste on painumaton, sitä ei tarvitse olla lisäämässä rakennuksen elinaikana. Eristeen pölyämättömyys, asennuksen nopeus sekä eristeen kuuluminen parhaaseen paloluokkaan A1 tekevät ISOVER InsulSafe® Puhallusvillasta erittäin hyvän ratkaisun.

Puhallusvillaa on mahdollista lisätä ristikkoyläpohjarakenteisiin. Edellytyksenä on, että tilaa tarvitsee olla tarpeeksi, jotta puhallustyö voidaan suorittaa ja uusi eriste asentaa. Vanhalla eristeellä ei ole merkitystä, vaan ISOVER InsulSafe® voidaan asentaa minkä tahansa vanhan eristeen päälle. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kostea sekä huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa, sillä sen ominaisuudet lämmöneristeenä eivät enää vastaa odotettua. Vanhojen eristeiden joukkoon on myös saattaneet hiiret rakentaa pesiään, joten eristeitä poistettaessa kannattaa varustautua asianmukaisin suojaimin. Suositeltavaa on myös poistaa purueristeen päällekin paloeristeeksi laitettu hiekka sekä sekaeriste.

Info

Info

Lisäeristäminen kannattaa – mitä pitää etukäteen selvittää?

  • Ennen yläpohjan lisäeristämistä tulee yläpohja tarkistaa, onko lisäeristykselle riittävästi tilaa – mahtuuko puhallustyötä tekemään?
  • Paljonko vanhaa eristettä on, missä kunnossa se on ja mitä materiaalia eriste on?
  • Ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä?
  • Löytyykö katosta, höyrynsulusta tai läpivienneistä vuotokohtia? – Ne on paikattava ennen eristyksen aloittamista.
  • On huolehdittava asianmukaisista tuulenohjaimista.
  • Varmista kulkusillat ja niiden toimivuus myös lisäeristämisen jälkeen. Kulkusiltojen tulee jäädä eristepinnan yläpuolelle.

Mitä on ISOVER InsulSafe®

Kotimainen ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on valmistettu kierrätyslasista. Eristeen raaka-aineesta kierrätetyn lasin osuus on jopa 70%. Lämmöneriste on siis valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista eikä se sisällä myöskään korroosiota aiheuttavia ainesosia. ISOVER InsulSafe® on lahoamaton sekä hajuton tuote, joka ei tarjoa kasvualustaa erilaisille homesienille.

Eriste kuuluu paloluokitukseltaan luokkaan A1, mikä tarkoittaa eristeen kuulumista parhaaseen paloluokkaan (palamaton materiaali). A1-paloluokka saavutetaan ISOVER InsulSafe® Puhallusvillassa täysin ilman lisättyjä palonestoaineita, joten tuote sopii myös joutsenmerkittyjen rakennusten lämmöneristeeksi.

Kiinnostuitko puhallusvillasta?

Nyt voit helposti ottaa yhteyttä ISOVERiin ja pyytää tarjouksen oman kohteesi lisälämmöneristämisestä.
ISOVERilla on käytössä koko Suomen kattava laajin urakoitsijaverkosto, joten löydät lähimmän urakoitsijan hetkessä.
Löydät myös lisätietoa itse tuotteesta, sen käytöstä ja asennuksesta osoitteesta www.puhallusvillaa.fi.
Testaa samalla sivuilta löytyvää kätevää ISOVER energiansäästölaskuria.

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20164_45973.jpg
Suunnitteluohjelmia ja laskureita suunnittelijoiden käyttöön
ISOVER on kerännyt apuvälineitä helpottamaan hyvien ja toimintavarmojen rakenteiden suunnittelua ja toteutusta.Rakennekirjastosta löytyvät rakennekuvat esitettynä ISOVER-lämmöneristeratkaisuilla. Suunnitteluohjelmien alla esitellään suunnittelijoiden käyttöön arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa tarvittavia apuohjelmia. Ääni- ja paloteknisten rakenteiden kautta pureudutaan näihin suunnittelussa tarvittaviin lämmöneristeitä koskeviin rakenneominaisuuksiin ja näistä osioista pääsee edelleen rakennekuviin kuten rakennekirjastostakin.
201610_47636.jpg
Vaikuta asukkaiden arkeen ja mukavuuteen
Millä tahansa eristemateriaalilla voidaan saavuttaa rakennuksen energiatehokkuusvaatimukset, mutta eristemateriaalien ääneneristys- ja palo-ominaisuuksissa sekä ekologisuudessa on eroja. Eristevalinnalla on vaikutusta asumisen mukavuuteen ja rakennuksen terveyteen, joten esimerkiksi rakennuksen lisäeristyksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota materiaalivalintaan. Lasivillan käyttöön kohdistuu kuitenkin myös ennakkoluuloja. Tässä kirjoituksessa pureudumme muun muassa taloyhtiöiden asukkaita askarruttaneeseen kysymykseen lasivillan kosteuden kestosta esimerkiksi rakenteilla olevan julkisivun altistuessa sateelle.
20175_49231.jpg
Putkistojen lämpöhäviöt minimiin
Tiesitkö, että putkiremonttien oikeat eristysvalinnat säästävät energiaa ja pidentävät putkistojen elinkaarta? Putkiremontit kuuluvat julkisivukorjausten ohella taloyhtiöiden kalleimpiin hankkeisiin. Huolella suunniteltu toteutus tuottaa tuloksen, jota ei tarvitse ryhtyä samalla vuosikymmenellä paikkailemaan. Putkiremonteissa oikealla eristyksellä säästetään energiaa sekä pidennetään putkistojen elinkaarta. Oikealla eristyksellä on suuri taloudellinen merkitys.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hallituksen jäsen
Hallituksen jäsenen toimikausi päättyy hänen valintaansa seuraavan valinnasta päättävän varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä muusta määräaikaisesta tai toistaiseksi jatkuvasta toimikaudesta.Hallituksen jäsenet valitsee yleensä yhtiökokous. Yhtiöjärjestykseen voidaan kuitenkin ottaa määräys siitä, että alle puolet hallituksen jäsenistä voidaan valita muussa järjestyksessä.Hallituksen jäsenyys on vapaaehtoista, mistä seuraa, että hallituksen jäsen voi erota koska tahansa. Eroamisesta tulee ilmoittaa hallitukselle. Hallituksen jäsenen voi erottaa se, joka hänet on valinnut, käytännössä siis yhtiökokous.Jos yhtiön hallitus ei täytä jäsenen eroamisen jälkeen lain tai yhtiöjärjestyksen määräystä hallituksen kokoonpanosta, tulee hallituksen muiden jäsenten huolehtia siitä, että toimenpiteisiin uuden jäsenen valitsemiseksi ryhdytään. Mikäli kaikki hallituksen jäsenet eroavat, jokainen heistä on erikseen vastuussa siitä, että taloyhtiön yhtiökokous kutsutaan koolle uuden hallituksen valitsemiseksi.Hallituksen jäsenellä ei ole erityisiä kelpoisuusvaatimuksia. Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun 10 §:n mukaan hallituksen jäsenenä ei voi olla oikeushenkilö eikä alaikäinen tai henkilö, jolle on määrätty edunvalvoja. Jäsenenä ei myöskään voi olla henkilö, jonka toimintakelpoisuutta on rajoitettu tai joka on konkurssissa.Vähintään yhdellä hallituksen jäsenellä oltava asuinpaikka Euroopan talousalueella, ellei rekisteriviranomainen myönnä yhtiölle lupaa poiketa tästä. Tavallista on, että yhtiön hallitus valitaan osakkeenomistajien keskuudesta.Isännöitsijä voi olla hallituksen jäsen.
202011_67495.jpg
Lakimuutos tulossa - kulutuksen mukainen vesilasku
Uusiin moniasuntoisiin rakennuksiin asennetaan jatkossa etäluettavat huoneistokohtaiset veden kulutusmittarit sekä lämpimälle että kylmälle vedelle, ja vesilaskutus perustuu todelliseen mitattuun kulutukseen. Hallitus esittää asiaan liittyviä lakimuutoksia Tasavallan presidentin vahvistettavaksi 13.11.2020.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vuoden 2012 avustukset taloyhtiöille
Vuodelle 2011 myönnetty avustus kohdistettiin asuinrakennusten päälämmitysjärjestelmänä käytettävien maalämpö- ja ilmavesilämpöpumppujen käyttöönottoon sekä pellettilämmitykseen ja muihin puuperäisiin polttoaineisiin siirtymiseen. Tukea myönnettiin lämmitystapamuutoksiin sähkö- ja öljylämmitteisiä taloja saneerattaessa.Myös vuodelle 2012 on suunniteltu avustuksia ja edelleen tavoitteena on parantaa energiatehokkuutta. Energiatehokkaalla rakentamisella, nykyisen rakennuskannan energiatehokkuuden parantamisella ja uusiutuvan energian käyttöönotolla saavutetaan kansallisellakin tasolla mittavia energiansäästöjä ja päästövähennyksiä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton