• Etusivu
  • Remontti

Julkisivun uudistus talon arkkitehtuuria kunnioittaen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 20.05.2021Päivitetty 06.11.2023
20215_70785.jpg

Tiililaatat asennettiin työmaalla suoraan ohutrapatun levyn päälle ja jälkisaumattiin.

Monissa 1970-luvun kerrostaloissa on tarve korjaavalle tai uudistavalle julkisivusaneeraukselle. Pelkän pintakorjauksen lisäksi saneerauksissa tavoitellaan usein myös parempaa energiatehokkuutta ja siten vähähiilisempää asumista ja säästöjä lämmityskustannuksissa. Julkisivusaneerauksissa haasteena onkin usein, miten toteuttaa julkisivuremontti ja lisälämmöneristys ilman että rakenteen kokonaisvahvuus kasvaa.

Kerrostalopäätyjen tiili-ilme haluttiin säilyttää

Vihdin Nummelassa sijaitsevassa vuonna 1973 valmistuneessa kohteessa ulkoseinävahvuus jäi saneerauksen yhteydessä ennalleen. Ratkaisu löytyi levyrappausjärjestelmästä ja sen päälle asennettavista tiililaatoista. Kerrostalopäätyjen patinoitunut tiili-ilme haluttiin ehdottomasti säilyttää.

Saneeraus käynnistyi vahan tiiliverhouksen ja rakenteen purkamisella. Uusi seinärakenne perustui Fesconin tuulettuvaan levyrappausjärjestelmään, joka viimeisteltiin työmaalla ohutrapatun levyn päälle asennetuilla punaisenkirjavilla tiililaatoilla. Uusi rakenne on aiempaa energiataloudellisempi ja lisää merkittävästi kiinteistön käyttövuosia. Saneeraus sisälsi myös ikkunoiden ja vesikaton uusimisen.

Wienerbergerillä laaja tiililaattavalikoima

Saneerauksessa käytettävät tiililaatat ovat 20 mm vahvuisia. Asennustyön jälkeen seinä jälkisaumattiin. Lopputulos on kaunis, ilmeeltään kuin puhtaaksimuurattu tiiliverhous. Kuten tiilellä, myös tiililaatalla saadaan toteutettua pitkäikäinen ja vain vähän huoltoa vaativa julkisivupinta.

Wienerbergerillä on saatavissa 20 mm vahvuisia tiililaattoja sekä sileällä että karhella pintasturktuurilla. Muissa pintavaihtoehdoissa laatat valmistetaan yleensä 45 mm paksuina.

Lisätietoja tiililaatoista

Tietoja kohteesta:

  • As Oy Nummelan Mäntytie 5, kaksi kerrostaloa
  • Julkisivun peruskorjaus 2020
  • Päädyissä Fescopanel -levyrappausjärjestelmä tiililaattapinnalla
  • Verkotuslaasti, saneerauslaasti VSL ja muurauslaasti M100/600
Tiililaattojen ilme vastaa vanhaa muurattua tiilipintaa.
Tiililaattojen ilme vastaa vanhaa muurattua tiilipintaa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Remontti
julkisivu
suunnittelu
projektinjohto
taloyhtiön hallinnointi
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20098_18375.jpg
Kestävä tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle
Korjausprosessi vaihe vaiheeltaUuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
20099_18822.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen: se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja.
200910_19268.jpg
Vanhan julkisivun korjaus
Jatkuvasti kohoava energian hintataso on johtamassa siihen, että kauniin ulkonäön ohella myös rakenteen elinkaariedullisuus eli käytön aikaiset kustannukset tulee olemaan yhä tärkeämpi valintakriteeri julkisivun peruskorjausvaihtoehtoa valittaessa. Tiilijulkisivu on pitkällä aikavälillä energiaedullisin ja vähiten huoltoa kaipaava julkisivuratkaisu.Lisätietoa julkisivun korjaamisesta tiilellä
tiililaattapintainen julkisivu taloyhtiöön wienerberger
Näyttävä tiililaattajulkisivu hyvällä yhteistyöllä
Espoon Gräsantörmäntielle valmistui elokuussa 2023 Hartela Etelä-Suomen urakoimana kolmen asuinkerrostalon kokonaisuus, jonka näyttävät tiililaattapintaiset julkisivut ovat erinomainen osoitus koko suunnittelu- ja toteutustiimin hyvästä ja onnistuneesta yhteistyöstä.
20214_70319.jpg
Julkisivupinnoite, joka pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana
Ilmastonmuutos lisää julkisivujen säärasitusta erityisen voimakkaasti pohjoisessa ilmastossamme. Saint-Gobain Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana sekä rakenteet ja lämmöneristyksen toimivina ja turvallisina kaikissa sääoloissa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.
kuin villapaitaan puettu muurattu tiilijulkisivu
Kuin villapaitaan puettu – kaunis tiilijulkisivu
Julkisivu voi olla jotain persoonallista, mielenkiintoa herättävää sekä kestävää. Näin ajateltiin myös Helsingin Maununnevalle valmistuvan, neljä kerrostaloa käsittävän kokonaisuuden kohdalla. Hankkeen tilaajana toimi Helsingin asuntotuotantotoimisto ja arkkitehtisuunnittelusta vastasivat ARK-housen arkkitehdit, pääsuunnittelija Hannu Huttunen sekä rakennussuunnittelija Tina Ullrich.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton