• Etusivu
  • Energia

Kaukolämmön käyttäminen oikein säästää rahaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 10.04.2015Päivitetty 06.02.2024
20154_42985.jpg

Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän tasaisen huonelämpötilan ja riittävästi sopivan lämpöistä vettä

Käytettäessä lämmityslaitteita oikein, energiaa säästyy ilman, että terveellisen asumisen mukavuudesta tarvitsee tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän tasaisen huonelämpötilan ja riittävästi sopivan lämpöistä vettä.

Suositeltavat lämpötilat:

asuin- ja toimistohuoneet 20 - 22 °C

myymälät, työhuoneet ja teollisuustilat 18 °C

  • lämpimät varastot 12 °C

autotallit 5 °C

Kaukolämpölaitteiden tarkistus

  • ettei ole näkyviä vuotoja laitteissa tai lattialla vettä
  • jos laitteissa on sisäisiä vuotoja, niin lämmin käyttövesi värjäytyy vihreäksi

säätöautomatiikat toimivat; lämmitys ja lämmin käyttövesi yms.

pumput toimivat ja pyörivät oikeaan suuntaan

paisunta-astia toimii ja että lämmitysverkostossa on vettä on riittävästi varsinkin lämmityskauden alkaessa

Jos esimerkiksi lämpimän käyttöveden lämpötila vaihtelee, vika on useimmiten säätöautomatiikassa.

Jos huomaat vikaa, ota yhteys säätölaiteasiantuntijaan tai putkiurakoitsijaan.Voit myös soittaa Fortumin asiakaspalveluun 0200 19000 (pvm/mpm).

Seuraa säännöllisesti jäähdytystä

Kiinteistöön tulevan ja sieltä palaavan kaukolämpöveden lämpötilojen erotusta nimitetään kaukolämpöveden jäähdytykseksi. Mitä suurempi kaukolämpöveden jäähdytys on, sitä paremmin rakennuksen lämmityslaitteet toimivat. Hyvä jäähtymistaso lämmityskaudella on noin 40- 60 °C. Selvitä syyt, jos jäähdytys on lämmityskaudella alle 25 °C tai se poikkeaa huomattavasti aikaisemmista arvoista. Jäähdytysarvon voit katsoa laskulta tai Fortum Valpas -palvelusta.

Jos epäilet vikaa syy voi olla lianerottimessa

Lianerotin eli nk. mutapussi suodattaa kaukolämpöverkon vedestä suurimmat epäpuhtaudet. Sen ollessa tukkeutunut kaukolämmön tulo- ja paluupuolella olevat painemittarit näyttävät lähes samoja lukemia. Jos epäilet, että lianerotin on tukkeutunut, ota yhteyttä vikapäivystykseemme 0800 1 90090.

Pidä tekninen tila siistinä

Tekninen tila on tarkoitettu kaukolämpö- ja muita teknisiä laitteita varten. Tilasta tulisi poistaa sinne kuulumattomat tavarat ja varmistaa esteetön pääsy.

Lämpöpatterit

Mikäli lämpöpattereissasi tai niiden termostaattiventtiileissä on ongelmia ota yhteyttä isännöitsijään, lvi-liikkeeseen tai laitteen myyjään.

Lisää ohjeita:

Lämmönjakolaitteiden uusiminen, katso video:

Fortum Kaukolämpö

Fortum Power and Heat Oy
Energia
kaukolämpö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202010_67102.jpg
Toivota älykäs lämmitys tervetulleeksi taloyhtiöösi
Lämmitys on usein taloyhtiön suurin vuosittainen kuluerä. Vanhanaikaisten lämmityksen ohjausjärjestelmien takia kaukolämpöä kuluu turhaan ja kustannukset nousevat korkeammiksi kuin olisi tarpeen.
20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20215_70746.jpg
Huomioi nämä asiat lämmitysmuotoa vaihdettaessa
Kun taloyhtiössä mietitään lämmitysmuodon vaihtoa, kannattaa energiaratkaisua miettiä laajemmin ja ottaa puolueeton asiantuntija tekemään selvitys vaihtoehtojen välillä. Lämmitysmuodon muutokselle voi olla montakin syytä. Kustannustehokkuus, ilmastoystävällisyys, nykyisen järjestelmän korjaustarve tai jopa järjestelmän riittämättömyys. Ennen lämmitysmuodon vaihtamista kannattaa selvittää, mitä taloyhtiössä voitaisiin tehdä energiatehokkuuden parantamiseksi. Jo sillä voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä ja vältetään ylimitoitettu investointi.
201910_60706.jpg
Puhdas kaukolämpö on kuin julkinen liikenne
Monissa taloyhtiöissä pohditaan kestävintä lämmitysratkaisua. Viime aikoina kiinteistökohtaisten ratkaisujen mielikuva on kohentunut, vaikka todellisuudessa niiden muodostama kokonaisuus ole yhtä tehokas ja ilmastoystävällinen kuin keskitetysti tuotettu puhdas kaukolämpö.
20167_46997.jpg
Ennakoitavuutta lämmityskustannuksiin
Vakaana pysyvät lämmityskustannukset helpottavat budjetointia ja säästävät kustannusyllätyksiltä. Siksi Fortum Vakaalämpö on mainio valinta kaukolämmi- tetyille taloyhtiölle.Kysyimme ja kuuntelimme asiakkaitamme. Erilaiset asiakkaat toivovat kaukolämmöltä erilaisia asioita. Millaiset asiat vaikuttavat sinun valintaasi, kun valitset sopivaa kaukolämpö- tuotetta? Ekologisuus, kustannusvastaavuus vai vakaus? Uudistuneesta tuotevalikoimastamme sinun on helpompi löytää juuri oikea tuote vastaamaan taloyhtiön lämmönkäyttöä.
Taajama
Kaukolämmönjakokeskus – milloin tulee vaihto eteen ja mitä huomioida vaihtoa harkittaessa?
Laitteet, kuten kaukolämmönjakokeskuskin, tulee jossain vaiheessa tiensä päähän. Mutta mistä tietää milloin kaukolämmönjakokeskus tulee vaihtaa ja mitkä ovat ensimmäiset merkit vaihtoajan lähestymisestä? Mitä on hyvä huomioida uutta valittaessa? Kannattaako nykyisen lämmönjakokeskuksen vaihto uuteen, vaikka vaihtoaika ei olisikaan umpeutumassa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton