• Etusivu
  • Energia

Kaukolämmön rinnalle asennettava hybridiratkaisu tuo ekologista säästöä lämmityslaskuun

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 15.10.2020Päivitetty 12.10.2023
20234_81383.jpg

Nykyään suunnittelussa tarkastellaan ympäristöasioita yhä useammin muun muassa energiatehokkuuden ja hiilijalanjälkilaskennan avulla. Sopivalla hybridilämmitysjärjestelmällä voidaan esimerkiksi pienentää rakennuksen E-lukua.

Tehokas hybridijärjestelmä NIBE airHEAT tuo ympäristöystävällistä säästöä kaukolämpötalon lämmityskuluihin, sillä se hyödyntää rakennuksen lämmittämisessä ulkoilman uusiutuvaa lämpöenergiaa kaikkina vuodenaikoina.

NIBE airHEAT sopii sekä uusiin että vanhoihin rivitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kokonaisuus pitää sisällään samalta toimittajalta tulevat ilma-vesilämpöpumput, kaukolämmönjakokeskuksen ja älykkään ohjauksen.

– Järjestelmään sisältyy NIBE ilma-vesilämpöpumppujen lisäksi NIBE konserniin kuuluvan Cetethermin kaukolämmön lämmönjakokeskus. Automatiikka ohjaa lämpöpumppujen tuottaman lämmön ja kaukolämmön sopivaksi tilanteen mukaan. Näin saavutetaan paras hyöty asumismukavuudesta tinkimättä, kertoo NIBE Energy Systems Oy:n projektimyyntipäällikkö Janne Jokivuori.

Ilma-vesilämpöpumppu ja kaukolämpö -yhdistelmä takaa tasaiset olosuhteet taloyhtiössä

Pohjolan oloihin suunnitellut invertterikäyttöiset ilma-vesilämpöpumput tuottavat tasaisesti energiaa jopa -25 asteeseen saakka, ja kaukolämpö varmistaa miellyttävät lämpötilat ympäri vuoden. Älykäs automatiikka parantaa asumismukavuutta, optimoi energiankäyttöä sekä välttää huoneistojen ylilämmittämistä.

NIBE airHEAT Pro ja Pro Plus pakettien automatiikka säätää ja optimoi järjestelmän toimintaa energiatehokkaaksi. Automatiikasta saadaan raportointia järjestelmän toimivuudesta sekä huoltoyhtiölle tärkeät viestit. Aktiivisempaa seurantaa varten on myös etäyhteysmahdollisuus. Tiedot järjestelmästä saadaan myös siirrettyä jo käytössä olevaan taloautomaatioon.

NIBE airHEAT Light toimintaa voi halutessaan seurata etänä myUplink-sovelluksella. Light järjestelmässä voidaan MODBUS-rajapinnan yli siirtää halutut tiedot taloautomaation käyttöön.

NIBE airHEAT -järjestelmän toimitussisältö:
- NIBE F2120 -ilma-vesilämpöpumput
- Cetetherm kaukolämmön hybridilämmönjakokeskus
- myUplink-etähallintapalvelu (LIGHT-paketti)
- Raportointiohjelmisto etäkäytöllä (PRO- ja PRO PLUS -paketit)

202010_67120.jpg

Hybridiratkaisulla taloyhtiölle säästöä lämmityskustannuksista jopa 70 prosenttia

NIBE airHEATin avulla taloyhtiö voi säästää lämmityskustannuksista jopa noin 70 prosenttia vuodessa. Säästöjen suuruus riippuu muun muassa lämpöpumppujen mitoituksesta, rakennuksen koosta, kaukolämmön hinnoittelusta ja muista energiatehokkuuden parannustoimenpiteistä, kuten eristyksen lisäämisestä sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta ja puhdistuksesta.

Tehokkaat ilma-vesilämpöpumput pienentävät rakennuksen lämmityskustannuksia, mutta investointi pysyy kohtuullisena, sillä porakaivoja ei tarvita. Valmiiksi mietitty järjestelmäkokonaisuus on myös nopea ja helppo asentaa. Kaukolämpökeskuksen vaihto suoritetaan ilman pitkiä lämmityskatoksia. Lämpöpumppujen asennus vie hieman pidemmän aikaa, mutta ei aiheuta katkoksia lämmitykseen.

Heti suunnitteluvaiheen alussa kannattaa olla yhteydessä NIBEn projektimyyntiin projekti@nibe.fi, jotta hanke lähtee etenemään sujuvasti.

Muista! Taloyhtiö voi hakea asuinrakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen ARA:n myöntämää energia-avustusta.

Ota yhteyttä projekti@nibe.fi tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Mikäli taloyhtiössä on tarve vain kaukolämpölaitteiston uusinnalle, pääset helpoiten alkuun ottamalla yhteyttä cetetherm@nibe.fi.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
Energia
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42294.jpg
Kiinteistön koko määrää säästön
Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta
20152_42431.jpg
Poistoilma talteen kerrostalon ilmanvaihdosta
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.
20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton