• Etusivu
  • Remontti

Kerrostalon kattoremontti kahdessa viikossa!

Riittävät resurssit takaavat ripeän ja turvallisen remontin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 27.04.2022Päivitetty 12.10.2023
20224_77962.jpg

As Oy Villenkatu 6 on Haminassa sijaitseva 4-kerroksinen taloyhtiö. Vuonna -56 rakennetussa kiinteistössä oli alkuperäinen konesaumakatto, joka oli jo muutaman vuoden vaatinut korjailua ja maalailua. Saumat olivat vuosien saatossa löystyneet, ja koska rakenteissa ei ollut aluskatetta, oli katon uusiminen edessä.

Haimme luotettavaa kattoremontin toimittajaa

Kun urakoitsijaa ryhdyttiin etsimään, painoi vaakakupissa toteutuksen nopeus ja sujuvuus. Kiinteistö sijaitsee keskusta-alueella, ja aivan vieressä kulkee jalkakäytävä, joten venyvä remontti olisi aiheuttanut kohtuuttomasti haittaa asukkaille ja ympäristölle.

Tekninen isännöitsijä Jere Haikka T&K Kirjapito ja isännöinti -yrityksestä oli tehnyt yhteistyötä Vesivekin kanssa jo aikaisemmin rivitalon kattoremontissa. Urakka oli sujunut hyvin, joten hän suositteli Vesivekiä myös Villenkadun urakoitsijaksi.

Kattoremonttitarjouksien karsiminen

Tarjouksia pyydettiin useammalta toimijalta, ja yksi kerrallaan toimijoita karsittiin eri tekijöiden perusteella. Hallituksen puheenjohtaja Anita Järvinen kertoo:

– Vesivekistä oli luotettava kuva, ja yrityksen kotimaiset tekijät merkitsevät paljon. Ihan halvimman kelkkaan emme halunneet lähteä. Vesivekin pitkät takuut myös vakuuttivat, eipähän tarvitse ainakaan minun aikanani enää remontoida, naurahtaa Anita.

Kattoremontti sujui aikataulun mukaan

Itse remontti saatiin valmiiksi kahdessa viikossa, aurinkoisen alkukesän aikana. Vaikka neliöitä katossa ei ollut kuin viitisensataa, niin useat läpiviennit tekivät kohteesta haastavamman. Jere kertoo, että Vesivekin yhteyshenkilön Lepistön Kimmon kanssa asiat menivät nyt, kuten aiemminkin, niin sanotusti putkeen.

– Vesivekillä hommat hoituvat asiallisesti ja aikataulussa, niin ettei niitä tarvitse jälkitarkastuksessa enää korjailla. Tämäkin remontti sujui nopeasti ja sutjakkaasti, Kimmon kanssa soiteltiin aina kun tarvetta oli. Katolla oli parhaimmillaan varmaankin kymmenkunta miestä töissä ja selvähän se on, ettei yksi mies tee tällaista kattoa kahdessa viikossa.

Myös Villenkadun asukas ja taloyhtiön hallituksen jäsen Erkki Raussi, joka on itsekin urakoinut katoilla, antaa tunnustusta remontin sujuvuudelle.

– En olisi ikinä uskonut, että se hoituu niin nopeasti. Koko rakennus oli ympäröity telineillä, ja urakka hoidettiin siten, että siitä oli mahdollisimman vähän vaivaa taloyhtiölle.

Lue lisää:
Mitä on hyvä tietää taloyhtiön kattoremontista? >>
Kerrostalon kattoremontti valmistui kahdessa viikossa. Katso video >>

Info

Info

Kattoremontit kerrostaloihin toimittaa Vesivek

Vesivek Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton