• Etusivu
  • Remontti

Korjausrakentaminen 2020

Ennakoi korjaustarpeet, tee energiatehokasta, mutta älä korjaa yli

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.01.2020Päivitetty 20.06.2023
20201_61939.jpg

Korjausrakentaminen 2020 -messuilla on tarjolla kattava tietopaketti korjausrakentamisen eri osa-alueista.

Korjausrakentamisen erikoistapahtuma, Korjausrakentaminen 2020, järjestetään Messukeskuksessa 28. tammikuuta. Sen ajankohtainen ohjelma tarjoaa monipuolisen katsauksen korjausrakentamisen eri osa-alueista sisäilmaongelmien korjaamisesta putkiremontteihin ja energiakorjauksista julkisivujen uusimiseen.

Tutustu tapahtumaan tästä!

Tapahtuman ohjelma on rakennettu tietoiskuista, hanke- ja tuote-esittelyistä sekä seminaareista, ja se on suunnattu korjausrakentamisen ammattilaisille – rakennuttajille, urakoitsijoille, suunnittelijoille sekä taloyhtiöiden päättäjille ja isännöitsijöille. Sisältö perkaa niin julkisen sektorin kuin yksityisen puolenkin rakennuskannan korjaamista ja remontointia.

Korjaatko liikaa vai liian vähän?

Asianajaja, varatuomari Keijo Kaivanto valottaa puheenvuorossaan, millaisia ongelmia voi seurata siitä, kun taloyhtiöt korjaavat kiinteistöjä ennenaikaisesti tai tarpeettomasti tai jos korjaukset taas ovat tarpeeseen nähden selvästi alimitoitettuja. Kuka tällöin kantaa vastuun ja mitkä ovat seuraukset? Kuntaliiton tilapalvelupäällikkö Jussi Niemi taas kertoo, millainen on kuntien toimitilarakenne ja siihen liittyvä korjausvelka. Entä kuinka yleisiä ovat sisäilmaongelmat kuntien kiinteistöissä?

Korjausrakentaminen 2020 tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitumiseen ja tapaamisiin noin tuhannen kollegan kanssa
Korjausrakentaminen 2020 tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitumiseen ja tapaamisiin noin tuhannen kollegan kanssa

Rakennusten ja rakentamisen osuus hiilidioksidipäästöistä on maailmanlaajuisesti huomattava. Erilaisilla energiakorjauksilla näitä päästöjä voidaan merkittävästi vähentää ja laskea samalla kustannuksia. Suomen LVI-liiton koulutuspäällikkö Samuli Könkö kertoo, miten kerros- ja rivitaloyhtiöissä voidaan omilla toimilla vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Mikä on paras putkiremontti ja millainen on hienoin lähiotalon uusittu julkisivu?

Tapahtumassa palkitaan vuoden parras putkiremonttt ja julkistetaan lähiökerrostalon parhaiten uudistettu julkisivu. Vuoden parhaan putkiremontin valinnasta vastaavat alan keskeiset järjestöt Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry, Suomen LVI-liitto SuLVI ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Rakennusteollisuus RT ry sekä Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry.

Vuoden paras putkiremontti ja parhaiten uudistettu julkisivu

Lähiötalon uudistuvat julkisivut -kilpailu järjestetään vuosittain. Sen tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ratkaisuja 1960–1980-luvuilla rakennettujen lähiökerrostalojen julkisivujen energiakorjaukseen, parvekkeiden uudistamiseen, toiminnalliseen kehittämiseen ja lisäkerrosten rakentamiseen. Sen järjestävät yhdessä Julkisivuyhdistys ry:n kanssa Aalto-yliopisto sekä Tampereen ja Oulun yliopistot.

Vuoden parhaat palkitaan Korjausrakentaminen 2020 -messuilla.
Vuoden parhaat palkitaan Korjausrakentaminen 2020 -messuilla.
Remontti
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
20188_54267.jpg
Hankkeisiin liittyviä esiselvityksiä ja kuntotutkimuksia
As.oy Remontti-Mallinnus on Omataloyhtiö.fi:n kuvitteellinen taloyhtiö, jonka elämää ja remontointia pääset seuraamaan as.oy Remontti-Mallinnus -artikkelisarjassa. Artikkelisarjasta löytyy runsaasti tietoa taloyhtiön elämästä ja remontoinnista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton